«ДНР» перехопила дані журналістів «Надзвичайних Новин» і полює на них

Знімальна група Надзвичайних Новин" знімала сюжети в зоні АТО. Конкретніше - в Мар'їнці та Маріуполі. Справа була в останніх числах червня. Стандартна процедура передбачає подачу заяви і надання даних разом з фотографіями в СБУ і прес-службу АТО. Редакція відправила необхідні дані і фото, дозвіл було отримано, і журналісти вирушили до своїх героїв.

«ДНР» перехопила дані журналістів «Надзвичайних Новин» і полює на них

Завдання знімальної групи - розповісти про роботу з розмінування, яку проводять співробітники Державної служби надзвичайних ситуацій в прифронтовій зоні. Що і було у всіх сенсах успішно виконано.

Хлопці з ДСНС несуть знешкоджені міни

Щоденна "текучка" потихеньку розмила спогади про цю роботу, і раптом - бац! Робота повернулася до нас несподіваним чином: журналісти виявили свої фотографії на сайті "ДНР". Сайт під назвою "Трибунал", мабуть, задуманий як аналог сайту "Миротворець".

На сайті "Миротворець" людей поділили на такі категорії: "Посібник російських окупантів"; "Зрадник Батьківщини"; "Російський найманець"; "Бойовик НЗФ".

У братів по розуму з сайту "Трибунал" майже аналогічна класифікація: "Каратель"; "Посібник"; "Учасник"; "Український пропагандист".

Співробітники "Надзвичайних" потрапили в рубрику "Український пропагандист".

Журналісти "Надзвичайних Новин" скоюють злочин проти "ДНР" - знімають пожежну машину і беруть інтерв'ю

Добровольський Є. і Василяка О .: "Матка, давай яйко, млеко! Шнеллєр!"

Партайгеноссе Добровольський Є. і Шумик І.

Групенфюрер Остапенко Е.

А тепер запитання до наших спецслужб: "Яким чином фотографії журналістів програми потрапили на сайт "ДНР"?".

У редакції ми провели свою службову перевірку - підняли переписку, і з'ясувалося, що безпосередньо прес-центр СБУ, слава богу, ні до чого. До них з редакції пішов інший набір картинок. Фото, які опинилися на сайті "Трибунал", були відправлені в прес-центр АТО в місті Краматорськ 24 червня.

Може, ми розкрили операцію ФСБ, які зламали базу даних в Краматорську? Не хочеться ж вірити, що відряджені туди "кращі фахівці" і "патріоти" просто торгують службовими матеріалами. А керівництву країни, укупі зі спецслужбами, час вже на ділі почати демонструвати турботу про свободу слова та безпеку журналістів. А не хизуватися втратившим реальний сенс набором фраз типу "справа честі" після чергового нерозкритого вбивства журналіста.

Автор Костянтин Стогній, Українська правда

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення