Доремонтувалися: у житловому будинку підлога впала до сусідів знизу (відео)

У Києві чоловік так ретельно робив ремонт у власній квартирі, що зробив дірки у стелі сусідам знизу. Далі більше – зі стелі почали обвалюватись шматки бетону.

Доремонтувалися: у житловому будинку підлога впала до сусідів знизу (відео)

Родина знизу з аварійною квартири була змушена з’їхати, бо ніхто не знає, чи раптом не впаде на голову і стеля. Два місяці тому люди звернулись до Держархбудінспеції з вимогою перевірити, чи давали сусіду дозвіл на знесення бетонних перегородок у старому будинку, та зупинити небезпечні роботи. Чиновники відповіли, що жодних дозволів немає. Втім за два місяці роботи чомусь не зупинили і жодних перевірок не провели.

Лариса мешкає в 100-літньому будинку на Подолі. В її квартирі ще кілька місяців тому був добрий євроремонт. Тепер там – суцільне пекло.

У такому стані ванна жінки після сусідського ремонту. Сюди вона намагається не заходити.

У коридорі ситуація ще гірша. Зі стелі відпала конструкція, а під нею просто дірка в квартиру сусідів зверху. Зараз вона прикрита дощечкою. На стелі – труби, які шумлять, коли сусіди вмикають воду.

«Сидиш у кімнаті – чуєш гуркіт, тут купа сміття на підлозі, будматеріали сипляться зі стелі, на унітазі шматок цегли. Тобто якби в цей момент хтось тут був, то удар по голові був би напевно суттєвий», - каже жертва сусідського ремонту Лариса Єрошенко.

Усе це почалось кілька місяців тому, коли у квартири зверху з’явився новий власник і почав робити там капітальний ремонт.

Лариса розповідає, що за останні місяці тут було два потопу і обвал перекриттів. «Будинок старий, перекриття частково дерев'яні, частково бетонні. І коли там розбирали підлогу, почали падати уламки. І всі ці уламки падають щодня на голову», - каже вона.

Утім, власник квартири, де йде ремонт, нікого в середину не пускав, а двері – не відчиняв навіть поліції.

Оскільки після численних викликів поліції двері так і не відчинили, слідчі завели кримінальну справу і в судовому порядку отримали дозвіл судді на вхід для обстеження. Коли фахівці з обслуговування будинку, поліція та сама Лариса зайшли до квартири сусіда – просто жахнулися.

«Там немає нічого: ні підлог, ні стін, ні вікон. Все в розібраному стані. Міжповерхове перекриття між квартирами становить всього 6 сантиметрів», - розповідає потерпіла від ремонту.

Компанія, що обслуговує будинок, дає офіційний висновок: руйнування в ЇЇ квартирі – це наслідки саме сусідського ремонту.

«Ми вказали, що це трапилось в наслідок того, що зверху роблять ремонт, в квартирі. І я так розумію, що можливо без проекту. Може є проект, може немає проекту. На нашу думку, проекту немає», - пояснює директор КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району» Арсен Крикун.

Зупинити такі роботи може лише Держархбудінспекція – єдиний орган, що має повноваження перевірити, що саме коїться у приватній квартирі і наскільки це законно. А також – покарати власника за порушення.

Чиновники Держархбудінспекції ще 6 червня офіційно повідомили: дозволів на такий капітальний ремонт не давали. Та за ці два місяці – жодних перевіряльників Лариса не побачила.

«Вона і так знає, що в неї дірка в стелі. А причина цих дірок – проводяться будівельні роботи. Ну…», - каже заступник директора Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві Віктор Рекун.

У квартирі, де проводиться ремонт, інспектори були, а от власника – не застали, відповідно, і скласти акт – не змогли.

Тож перевіряльники йдуть ні з чим, і що там далі відбувається – інспекторів не цікавить.

«Надзвичайні новини» у під’їзді зустрічають одного з цих ремонтників. Він розповідає, що на будівельника не вчився, а потім додає: «А хто сказав, що я взагалі щось розбираю?».

Тож не дивно, що зі стелі падає цегла. Та будівельники – лише виконавці. За ними – ось цей чоловік. Утім, своєї провини він не бачить.

Між Володимиром Кравченком, який робить ремонт, і журналістом відбувся наступний діалог:

«Хто розбирав несучі конструкції на стелі? Ви? – Ні. Докази є? – Дірка у вас в підлозі. Як вона утворилася? – Я не знаю. Яка дірка? Покажіть! Хто така Лариса, я не знаю...».

Чоловік жаліється: у його квартирі повно тріщин, а будинок – просто аварійний. Факту, що у квартирі без будь-яких дозволів знесені бетонні конструкції, не визнає.

«Який капітальний ремонт я веду? Який дозвіл на проведення капітального ремонту? Ми замінюємо штукатурку. Який дозвіл необхідно взяти? Проектантів піднімайте і з'ясовуйте, чому у неї цеглини падають», - каже Володимир Кравченко.

Чоловік не хоче вести конструктивного діалогу ані з жертвою його ремонту, ані з чиновниками. Не лякає його і відкрите кримінальне провадження.

«Як відкрили – так і закриють», - переконаний він.

Єдине, що залишається Ларисі – подавати на горе-сусіда до суду. І сподіватися, що поки вона судитиметься, у квартирі не впаде стеля. Хоча… Можливо, тоді в її квартиру таки прийдуть інспектори з так званого архітектурно-будівельного контролю?

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення