Екс-міліціонер, який вбив дитину, намагається уникнути покарання (відео)

Розгляд справи смертельної ДТП, в якій загинув 8-річний хлопчик, триває вже 9 місяців. За цей час досудове розслідування довело вину водія, а експертиза показала, що екс-міліціонер, який збив насмерть дитину, на момент аварії був п'яний. Не дивлячись на це, родичі загиблого хлопчика скаржаться на необ'єктивне розслідування, адже навіть адвокати потерпілих відмовляються вести справу.

Екс-міліціонер, який вбив дитину, намагається уникнути покарання (відео)

Аварія сталалася 5 березня, коли 28-річна Ірина зі своїм сином чекали маршрутку на зупинці. Раптом з темряви на шаленій швидкості на людей наїхав автомобіль і буквально зніс їх. Момент аварії зафіксувала камера спостереження.

«Він виїжджає в правий бік, збиває нас і проїжджає по тротуару», - розповідає і показує кадр из камер спостереження матір загиблого хлопчика.

Машина врізалася в дерево, на якому і досі залишилися сліди від аварії. На звук удару із сусіднього будинку вибіг чоловік і застав страшну картину: на тротуарі лежать троє скривавлених людей.

«Він вискочив, сидів поруч з тим деревом і плакав. Я йому кажу, що ти ж убив дитину, а він сказав, що йому все одно», - розповідає чоловік.

Хлопчик загинув одразу на місці аварії. До свого дев’ятого дня народження він не дожив більше місяця.

У будинку, де проживає Ірина зі своєю матір'ю, скрізь іграшки та фотографії загиблого сина. Саму жінку медики ледь врятували. У неї важка травма голови, потрощені ключиця, стегно та таз. Жінка у свої 28 років отримала другу групу інвалідності.

«Пластини їй ставили у стегнову кістку і ключицю. В неї дуже погано з головою, сильні головні болі, зір погіршився», - каже матір Ірини Лілія.

Експертиза встановила, що 36-річний водій автомобіля на момент аварії був п'яний. Слідство цієї справи тривало менше місяця, і чоловікові оголосили обвинувачення у порушенні правил дорожнього руху, що призвело до травмування та загибелі людей. Таке карається позбавленням волі від 3 до 5 років.

«Основна причина – це перевищення швидкості водієм під час руху, недотримання швидкісного режиму, відповідно не реагування ним на об'єкти, які були розташовані на дорозі. Був контакт з цими об'єктами і подальший виїзд на зупинку громадського транспорту», - каже старший групи прокурорів Олексій Мохарєв.

У цій ДТП постраждав ще один чоловік, а водій-винуватець залишився неушкодженим. Жінки в очікуванні рішення суду, де справа розглядається вже 9 місяців, однак вироку немає і досі. Рідні загиблого хлопчика не вірять, що він буде справедливим.

«Свідки міняють покази, то я так думаю, я впевнена, що він їх підкуплює або залякує», - каже Лілія.

Винуватець ДТП – Леонід Климчук. Він – колишній міліціонер, тож побоювання постраждалих небезпідставні. До 2015 чоловік очолював цілий райвідділ, але законослухняністю, подейкують, не вирізнявся.

Обвинувачений у смертельній ДТП екс-міліціонер Леонід Климчук

«Це його не перший випадок. Він збивав не раз уже людей. Це вже так трапилось, що він збив дитину насмерть, але перед цим люди йому прощали. Як він на високій посаді був і не на одній, то вони думають, що від цього всього відкупляться і покарання він не буде нести», - розповідає місцева мешканка Світлана.

Досудове розслідування довело провину водія, а експертиза встановила, що за кермом він був п’яний. Натомість фіналу у справі не видно, а залякані кимось або чимось адвокати потерпілої сторони один за одним відмовляються вести справу.

«Чи він не хоче з цією стороною просто зв’язуваться, чи там воно настільки все «схвачено», - каже постраждала в ДТП Ірина.

Обвинувачений на судові засідання з’являється щоразу, але з жертвами не спілкується. Чоловік каже, що свою вину визнає та глибоко переживає усе, що відбулося.

«Звичайно, я визнаю свою вину в тому, що я вбив дитину. Більше я не хочу ніяких коментарів давати, вибачте, будь ласка», - каже обвинувачений журналістам «Надзвичайних новин».

За скоєння смертельної аварії водієві загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі. Але родичі загиблого хлопчика вважають, що цього замало і хочуть покарання винуватцеві ДТП - довічне ув’язнення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення