Екс-міліціонер вбив дитину, але й досі на волі

Досудове розслідування смертельного ДТП, в якому загинув 8-річний хлопчик, тривало менше місяця. Тим часом, розгляд справи затягується уже 8 місяців. Це дає підстави родичам загиблого хлопчика бути впевненими, що винуватець аварії уникне покарання, тим більше, що він – колишній міліціонер.

Екс-міліціонер вбив дитину, але й досі на волі

Аварія сталалася 5 березня, коли 28-річна Ірина зі своїм сином чекали маршрутку на зупинці. Раптом з темряви на шаленій швидкості на людей наїхав автомобіль і буквально зніс їх. Момент аварії зафіксувала камера спостереження.

«Він виїжджає в правий бік, збиває нас і проїжджає по тротуару», - розповідає і показує кадр из камер спостереження матір загиблого хлопчика.

Машина врізалася в дерево, на якому і досі залишилися сліди від аварії. На звук удару із сусіднього будинку вибіг чоловік і застав страшну картину: на тротуарі лежать троє скривавлених людей.

«Він вискочив, сидів поруч з тим деревом і плакав. Я йому кажу, що ти ж убив дитину, а він сказав, що йому все одно», - розповідає чоловік.

Хлопчик загинув одразу на місці аварії. До свого дев’ятого дня народження він не дожив більше місяця.

У будинку, де проживає Ірина зі своєю матір'ю, скрізь іграшки та фотографії загиблої дитини. Саму жінку медики ледь врятували. У неї важка травма голови, потрощені ключиця, стегно та таз. Жінка у свої 28 років отримала другу групу інвалідності.

«Пластини їй ставили у стегнову кістку і ключицю. В неї дуже погано з головою, сильні головні болі, зір погіршився», - каже матір Ірини Лілія.

Експертиза встановила, що 36-річний водій автомобіля на момент аварії був п'яний. Слідство цієї справи тривало менше місяця і чоловікові оголосили обвинувачення у порушенні правил дорожнього руху, що призвело до травмування та загибелі людей. Таке карається позбавленням волі від 3 до 5 років.

«Основна причина – це перевищення швидкості водієм під час руху, недотримання швидкісного режиму, відповідно не реагування ним на об'єкти, які були розташовані на дорозі. Був контакт з цими об'єктами і подальший виїзд зупинку громадського транспорту», - каже старший групи прокурорів Олексій Мохарєв.

Однак вину водія ще треба довести в суді, а от розгляд справи затягнувся на довгих 8 місяців. Тепер ані Ірина, ані її матір не вірять, що чоловік отримає справедливе покарання, адже він - колишній міліціонер і востаннє обіймав посаду начальника райвідділу в сусідньому районі, тож впливових зв’язків у нього вистачає.

«Свідки міняють покази, то я так думаю, я впевнена, що він їх підкуплює або залякує», - каже Лілія.

«Надзвичайним новинам» не вдалося зв'язатися з водієм автомобіля телефоном. Почути його версію подій та дізнатися, чи дійсно був п’яним за кермом і чи визнає себе винним, журналісти сподіваються на судовому засіданні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення