​Експеримент «Надзвичайних новин»: покемономанія дійшла до Верховної Ради

Покемономанія дісталась і до державних установ. Наразі віртуальних істот вже можна впіймати в Міністерстві внутрішніх справ та біля Верховної Ради.

​Експеримент «Надзвичайних новин»: покемономанія дійшла до Верховної Ради

Офіційної версії гри в Україні досі немає. Втім хвиля фанатизму від неї не менша, ніж у всьому світі. Невдовзі для українських «покемоноловів» навіть з’явиться спеціальне таксі, яке возитиме шукачів віртуальних істот. Коштуватиме така послуга не дешево – 400 гривень за годину. Розробники обіцяють, що сервіс допоможе за цей час відловлювати до 50 покемонів. В «комплекті» пасажиру будуть надаватись цукерки та вода, а також можливість підзарядити телефон при необхідності. Окрім того, якщо гравець досягне новий рівень у грі під час поїздки на таксі, йому обіцяють зробити знижку, відповідну до рівня.

Журналісти «Надзвичайних новин» вирішили провести свій експеримент і пошукати покемонів у незвичайних місцях. Яквиявилося, їх вже можна зловити біля стін Верховної Ради. До речі, лідер Радикальної партії Олег Ляшко ще не знає про популярну гру, бо за його словами:«Не такий розвинутий…». Втім, це не заважає Ляшко мати власну армію «покемонів», яка не давала журналістам навіть підступитися до VIP-персони.

Наступною локацією для ловлі покемонів «Надзвичайні новини» обрали Головну будівлю МВС. Як виявилося, там водиться надто агресивна тварюка. Спіймати допоміг працівник відомства Андрій.

Трагічні наслідки гри: і травми, і смерть

Не дивлячись на захоплюючий процес пошуку покемонів, нерідко гра приносить «неприємні сюрпризи. Наприклад, у місті Оберн, штат Нью-Йорк, 28-річний хлопець на шаленій швидкості врізався в дерево на своєму автомобілі «Седан». На щастя, водій не постраждав, але, як згодом виявилося, він грав у гру «Покемон гоу» просто за кермом.

В свою чергу, 29-річній громадянці Канади настільки набридли мисливці за покемонами, що жінка навіть наважилася стріляти у людей із травматичної зброї. Місце для стрільби вона обрала на даху свого двоповерхового будинку. За словами правоохоронців, жінка встигла зробити не менше 4 пострілів. Тоді ніхто з «покемоноловів» не постраждав.

У Гватемалі невідомі розстріляли підлітків, які грали у покемонів. 18-річний ловець загинув, інший потрапив до лікарні. На місці події поліція виявила 17 гільз. А в Нью-Йорку покемони допомогли дівчині розібратися у стосунках з її хлопцем. Еван Скрібнер ввімкнув гру, перебуваючи в будинку своєї колишньої, і не звернув увагу на те, що гра зберігає точне місцезнаходження кожного зловленого покемона.

Масовий фанатизм покемонами дійшов до того, що в Австралії для любителів покемонів випустили навіть секс-іграшки. Дизайн іграшок для дорослих стилізований під образи відомих віртуальних монстрів.

Більше читайте у матеріалі «Надзвичайних новин» "Pokemon Go. Небезпечний відхід від реальності: перші нещасні випадки"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення