Експерт розповів як перемогти потужне лобі «Газпрому» в Україні

 УНН

Війну і торгівлю не можна поєднувати — вважає Богдан Соколовський

Експерт розповів як перемогти потужне лобі «Газпрому» в Україні

В Україні довгий час існує потужне лобі російського «Газпрому». І єдиний дієвий, ефективний метод боротьби з ним — відмовитися від російського газу. Про це повідомив УНН експерт з енергетичних питань Богдан Соколовський

«Лобі російського «Газпрому» є, і воно доволі потужне. Впевнений, що його діяльність була започаткована навіть не цього року. І з лобі «Газпрому» потрібно боротися системно. Арешти — це блеф і не більше. Найкраща відповідь — відмова від російського газу. Тим паче, що у нас така можливість була, але ми свого часу нею не скористалися. І якщо ми все-таки хочемо виправити ситуацію — вже зараз треба думати про наступні сезони», — сказав він.

Також, за словами Б.Соколовського, війна і торгівля — непоєднувані поняття.

«Українці давно визнали той факт, що Росія — це агресор. То чому ми взагалі про щось домовляємось? Війну і торгівлю не можна поєднувати, існує або щось одне, або інше. Особисто я цього не розумію і ніколи не зрозумів», — зауважив експерт.

Також, Б.Соколовський додав, що у тристоронніх газових переговорах виграли Брюссель та Росія, але, водночас, не програла Україна.

«Я вважаю, що у газових переговорах виграли Брюссель та Росія, але не програла Україна. Формулу, яка випливає як наслідок трьохсторонніх газових переговорів, можна написати по-російськи і по-українськи. У першому варіанті — 250 дол. за 1 тис. куб. м. А по-українськи — 120-150 дол. за куб.м. І як хочеш — так і інтерпретуй», — сказав він.

Нагадаємо, після кількох раундів тристоронніх та двосторонніх переговорів, які відбувалися протягом останніх місяців, на зустрічі 25 вересня було домовлено про умови постачання газу в Україну на наступний зимовий період, тобто з 1-го жовтня 2015 року до кінця березня 2016 року. На зустрічі, на якій головував Віце-президент Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шевчовіч, взяли участь представники Єврокомісії, України та Російської Федерації. Вони парафували юридично обов’язковий протокол, і подали його своїм урядам на затвердження.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення