Епілептичний мажор-убивця Станіслав Толстошеєв: хто ще винен у смертельній ДТП? (відео)

9 місяців триває розслідування ДТП за участю Станіслава Толстошеєва, який рік тому збив на тротуарі пенсіонерку. Експертизи показали, що у юнака був епілептичний приступ, тому справу проти мажора-вбивці закрили.

Епілептичний мажор-убивця Станіслав Толстошеєв: хто ще винен у смертельній ДТП? (відео)

Зворушливу історію про ваду серця 22-річний Станіслав Толстошеєв, син бізнесмена з Дружківки, розповідав журналістам «Надзвичайних новин» на своєму першому судовому засіданні рік тому, коли йому обирали запобіжний захід.

«Я нормальний хлопець, який вів нормальний спосіб життя для молодого хлопця. І не дивлячись на вроджену ваду серця, я міг собі дуже рідко дозволити випити або що-небудь ще», - каже винуватець ДТП Станіслав Толстошеєв.

Минуло 9 місяців з моменту аварії. Судді пожаліли і відпустили хворого мажора-вбивцю під 137 тисяч гривень застави, а столична прокуратура справу взагалі закрила, бо, за висновками експертів, у Толстошеєва стався напад, але вже не серцевий, як переконував сам юнак, а епілептичний.

Після того, як справа досягла суспільного резонансу, своє слово сказав і генеральний прокурор Юрій Луценко. Кримінальне провадження поновили і провели додаткові експертизи вже у Львові.

«Вказані результати підтверджують ті висновки, які ми отримали від експертів раніше, а саме про те, що під час вчинення ДТП з Толстошеєвим стався напад судомого характеру, внаслідок якого він втратив свідомість», - говорить речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Жодних слідів алкогольного чи наркотичного сп’яніння у крові підозрюваного експерти не виявили. Воно й не дивно, адже всі свої висновки вони робили тільки на основі попередніх матеріалів. Відтак Толстошеєв тепер визнаний не осудним. Але в прокуратурі обіцяють справу поки не закривати, бо попереду ще будуть допити.

Юному автомобілісту надиво вдається уникати покарання, адже він вже не вперше фігурує у справі про ДТП. Ще 2013-го року той самий автомобіль на Житомирській трасі буквально розніс на шматки «Мitsubishi», за кермом якого перебув 78-річний пенсіонер Василь Сторожик. Чоловік кілька місяців провів у лікарні з численними травмами, а дуже хворий нині Толстошеєв тоді на здоров'я геть не скаржився.

«Правоохоронці розповідали, що вони хотіли зам'яти цю справу, бо упродовж тижня все було відновлено. Ділянка дороги, всі нові відбійники стояли», - розповідає син постраждалого в ДТП Дмитро Сторожик.

Окрім відремонтованої дороги швидко відновили і автомобіль мажору, таким чином знищивши усі речові докази. У цій справі ще в лютому того року теж призначили експертизи, однак чомусь вони тривають і досі.

«Станом на 16 січня цього року висновків експертизи до прокуратури не надходило», - говорить речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Єдине, чим зараз можуть втішити у прокуратурі, те, що водійське посвідчення мажора-вбивці знищили.

Ця справа набула чималого суспільного розголосу. На своїй сторінці у Facebook редактор видання «Цензор.Нет» Юрій Бутусов пише, що насправді Станіслав Толстошеєв вів цілком невимушене світське життя.

«Нічні клуби, сигарети, алкоголь, поїздки в гори на лижі. Чомусь такий важко хворий хлопчик вів дуже не здоровий спосіб життя, і навіть потрапляв раніше в ДТП, але все це не приводило до тяжких наслідків, і ніяк не заважало Станіславу. Водив собі машину як ні в чому не бувало», - пише Бутусов.

Також редактор зазначає, що у такому випадку треба не закривати справу, а навпаки – притягувати до відповідальності тих, хто видав мажору водійські права при тому, що в нього епілепсія.

«Але я не зрозумів: а як же можна закривати справу? Навпаки, в такому випадку, треба притягнути до відповідальності тих, хто видав Станіславу водійські права! Лікарів, у яких він був на обстеженні. А до речі, де він лікувався від цієї важкої хвороби? Хто лікар? І треба встановити, наскільки сумлінні експерти, адже їх висновки повністю суперечать способу життя Станіслава. Також треба встановити - як же тоді людина з таким важким захворюванням отримала машину? Хіба не сказано в законі - "машина - це засіб підвищеної небезпеки". По суті тато юнака, який подарував машину хворій людині, став співучасником вбивства», - пише Юрій Бутусов.

У коментарях люди нагадують, цитуючи генпрокурора Юрія Луценка, що юнак тиснув на газ так, що стер шини на автомомбілі. Втім, додають інтернет-користувачі у коментарях, при епілептичному нападі є судома, яка навпаки сковує м’язи, а не активізує їх.

Нагадаємо, 9 січня минулого року біля станції метро «Лівобережна» у Києві Станіслав Толстошеєв на дорогому джипі збив 74-річну жінку, що торгувала на тротуарі, та в’їхав у стоматологічну клініку.

Автор Анастасія Шульга

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення