Готуємося до школи: як правильно обрати шкільну форму?

У більшості шкіл діє вільна "програма" для одягу учнів. Обмеження одне – він повинен бути "пристойним".

Готуємося до школи: як правильно обрати шкільну форму?

Як обрати форму, яка сподобається і учням, і вчителям, і самій дитині, розповідають експерти українського бренду одягу Gepur. Стильний та сучасний одяг для дівчаток та хлопчиків шукайте тут https://ua.gepur.com/catalog/detskaya-odezhda.

Як визначити розмір дитячого одягу?

Діти ростуть швидко, кожні два-три місяці робіть заміри заново. Ось список параметрів, які треба знати:

  • зріст;
  • обхват грудей;
  • талії;
  • стегон;
  • довжина спини (від сьомого хребця до талії);
  • довжина рукава (від плеча і до зап'ястя, рука трохи зігнута);
  • обхват шиї;
  • довжина штанин (від талії до щиколотки, на бажаному рівні).

Основний параметр, який потрібно знати – зріст дитини. Грубо кажучи, це і є уся розмірна сітка для дитячого одягу – зріст та вік. На етикетці з внутрішньої сторони виробу, вказується приблизний зріст і вік дитини, якій цей одяг доведеться в пору. Показник збільшується через кожні 6 сантиметрів, наприклад, 128, 134, 140 і так далі.

Інші параметри необхідні у випадку, коли форму виробляють індивідуально, або при виборі піджака, чи інших, складних у крої, елементів шкільної форми.

Кожна дитина індивідуальна, тому навіть якщо одяг підходить по зросту, він може бути малий в плечах або в талії, рукава і штанини можуть не підходити по довжині. У таких випадках обирайте одяг з приміркою, в оффлайн магазинах, або в інтернеті, з можливістю повернення. І готуйтеся до навчального року заздалегідь, щоб на збори вистачило часу.

Шкільна форма для хлопчиків

Діловий одяг дисциплінує. А дисципліна та порядок дорослим і дітям потрібні в однаковій мірі. Купуйте дитячий одяг для школи, який відповідає потребам учня, добре сидить та є зносостійким. Обирайте варіанти з щільної якісної тканини, з добре простроченими швами та відповідно за розміром.

Шкільна форма – перше знайомство з діловим стилем, спосіб прищепити гарний смак дитині, який знадобиться їй у майбутньому. Насамперед, обирайте лаконічні форми і кольори – однобортний піджак з одним або декількома гудзиками, брюки зі стрілками, класичну білу сорочку. Класичний костюм сподобається найсуворішій шкільній адміністрації.

Вельвет, асиметрія, принти, контрастна строчка, брюки без стрілок, нестандартні рішення щодо кольору зроблять гардероб школяра різноманітним, за умови, що в школі це дозволено.

При невеликій різноманітності фасонів форми для хлопчика, вона все одно виглядає стильно і зі смаком, якщо ви приділяєте вибору достатньо уваги, цінуєте думку дитини та підбираєте гардероб разом.

Шкільна форма для дівчаток

У дівочому гардеробі є безліч шкільно-ділових речей: сарафани, сукні, комбінезони, штани, спідниці, піджаки, сорочки, блузи, і все це – в різних фасонах.

Кольорові рішення – типово ділові: чорний, синій, білий, сірий. Варіантів декору шкільної форми для дівчаток у 5-7 класі більше: оборки, рюші, волани, вставки з гіпюру та мережива, поєднання різних тканин, банти, оригінальна фурнітура та навіть стрази. Головне, щоб дитячий діловий наряд для дівчинки поєднував в собі ці модні прийоми в розумній кількості.

Шкільна форма для дівчат підлітків (13-16 років) виглядає більш стримано і по діловому. Піджаки, спідниці та брюки, – більш жіночні фасони в тих же нейтральних тонах. Дівчата також носять костюми, і вони варіюються за складовими. Від брючних "унісекс", до типових дівочих – жилетка та спідничка, блузка зі спідницею або навіть різноманітні костюми трійки.

Навіть для такого юного віку, слід обирати довжину спідниці з розумом. Оптимальний варіант – до середини коліна або трохи вище. Шкільні штани ідеальної довжини – трохи збираються у щиколотки, альтернатива – ⅞, ця довжина актуальна і в жіночому, і в дитячому гардеробах.

У будь-якому випадку, купуйте зручну та якісну шкільну форму для свого чада, і обов'язково, враховуйте його думку при виборі. Навіть у першокласників є своя мода, смаки та переваги. Якщо дитині подобається її одяг, вона впевнено почуває себе в колективі, а значить легко йде на контакт, отримує і використовує нові знання. Нехай наступний навчальний рік буде успішним для вас і ваших дітей, з любов’ю, Gepur!

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення