Харчування для спортсменів: особливості вибору

Під спортивним харчуванням маються на увазі харчові добавки популярні серед людей, що активно займаються спортом. Вони допомагають відновити сили після тренування і набрати м'язову масу.

Харчування для спортсменів: особливості вибору

Під спортивним харчуванням маються на увазі харчові добавки популярні серед людей, що активно займаються спортом. Вони допомагають відновити сили після тренування і набрати м'язову масу. Асортимент спеціалізованої продукції досить великий, тому не всі розбираються в правилах виборах відповідних добавок відповідно до фізичними навантаженнями.

Основне призначення спортивного харчування

На жаль цінність харчових продуктів на прилавках магазинів з кожним роком стає гірше, а людський організм не отримує всі необхідні вітаміни і мікроелементи. Тому спортсмени змушені збагачувати свій раціон спеціальними добавками, спрямованими на такі цілі:

  • Забезпечення організму енергією необхідної для отримання максимального результату від тренувань.
  • Відновлення психічного і фізичного стану спортсмена. Завдяки спортивного харчування відновлюються м'язові волокна після мікротравм і заповнюються глікогени та інші поживні елементи.
  • Продукти для спортивного харчування допомагають заповнити недолік білків і енергії, недоотримує зі звичайного щоденного раціону.

Якщо ви вирішили продати продукти спортивного харчування в Україні, згадайте про можливості інтернету. На сайті RIA.BIZ створені комфортні умови для роздрібної та оптової торгівлі.

Протеїновий комплекс

Попит на протеїнові добавки цілком виправданий. Вони є основним матеріалом для формування м'язових тканин. Протеїни допомагають організму швидко відновлюватися після активних тренувань.

Виходячи з походження, протеїни діляться на наступні типи:

  • м'ясні;
  • яєчні;
  • сироваткові;
  • казеїнові;
  • білки рослинного походження.

Краще джерело протеїну, м'ясо птиці або великої рогатої худоби. На другому місці добавки в отримані з яєць, що містять велику кількість білків.

Збагачуємо раціон амінокислотами

Відмінним будівельним матеріалом є амінокислоти. Їх основною роллю в спорті є:

  • швидке відновлення організму;
  • прискорений обмін речовин;
  • швидке спалювання жирів;
  • пригнічення катаболічного процесу.

При цьому розрізняють замінні і незамінні кислоти. Перший варіант синтезується безпосередньо в людському організмі, а ось в останньому випадку амінокислоти отримують з їжею. Їх нестача призводить до різних патологій.

Вживаємо гейнер: збільшуємо калорії

Основною метою гейнери є підняття калорійності щоденного раціону спортсмена. Для збільшення м'язової маси і поліпшення силових показників потрібно мати запас поживних елементів в організмі. При цьому зі звичайних продуктів отримати необхідну кількість калорій дуже складно. У такій ситуації допомагає використання спортивного харчування.

Натуральні енергетики – креатини

Азотовмісних карбонову кислоту - креатин називають енергетиком для м'язів людини. За вироблення креатину в організмі відповідає три амінокислоти: аргінін, метіонін і, звичайно ж, гліцин. При надходженні в м'язову тканину креатин з'єднується з фосфором, забезпечуючи необхідну кількість енергії.

Креатин в якості спортивних добавок допомагає підняти енергетичний потенціал атлета і поліпшити інтенсивність силових або кардиотренировок. При регулярному вживанні добавки можна збільшити м'язовий об'єм і показники швидкості. Головне при виборі спортивного харчування купувати продукцію відомих торгових марок, що зарекомендували себе на ринку з позитивного боку. Це дозволить досягти хороших результатів у спорті, в мінімальні терміни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення