Храм, що пливе над водою

 AFP

Залишки церкви, відомої як храм Сантьяго, збудованої в середині 16-го століття, майорять над поверхнею річки Гріхальва, яка живить резервуари Несауалькойотль

Храм, що пливе над водою

Кожного дня на березі озера, в оточенні лісу і гір, Леонель Мендоса ловить рибу у південній Мексиці в штаті Чьяпас. Але останнім часом, він також переправляє пасажирів на своєму човні, які захотіли побачити залишки церкви колоніальної епохи, що виникають з води.

Засуха в цьому році почалася в вододілі річки Гріхальва, понизивши рівень води у водосховищі Несауалькойотль на 25 метрів.

Це другий випадок за рік, коли вода у водосховищі понизилися настільки, що церква з'явилася над поверхнею води. Церква була затоплена після того, як у 1966 році добудували греблю."Люди прийшли для того, щоб відпочити, перекусити, поспілкуватися. Я продаю їм смажену рибу і підвожу до церкви", - розповідає Мендоса в телефонному інтерв'ю.

Церква в місцевості Quechula була побудована групою ченців на чолі з братом Бартоломе де Лас Касас (іспанський гуманіст - захисник корінних племен Латинської Америки), який прибув у регіон в середині 16-го століття.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення