Хто з керівників Міноборони та Генштабу отримує соцдопомогу, призначену учасникам АТО (відео)

 Цензор.НЕТ

Журналісти проаналізували е-декларації керівництва армії і Міноборони.

Хто з керівників Міноборони та Генштабу отримує соцдопомогу, призначену учасникам АТО (відео)

Так міністр оборони України Степан Полторак задекларував 22 тисячі гривень зарплати в місяць (266 498 гривень загалом), повідомляє Цензор.NET з посиланням на Inforesist.

Машини у генерала немає. Квартира - в загальній власності (89 квадратних метрів). Причому, цікаво, що в порівнянні з 2014 роком заробив Полторак на 100 тисяч гривень меньше.

"Проте все ж недарма Степана Полторака призначили міністром - якщо бюджетні гроші він вміє заощаджувати так само, як і особисті, то просто ціни йому немає. Готівки у генерала - 1 150 000 гривень і 42000 доларів. Ще 168 377 гривень міністр довірив банку. Скільки років відкладав дані кошти Полторак - страшно уявити. Але навіть якщо він вирішить завтра спустити все в казино або нарешті обзавестися машиною-квартирою, то сім'я міністра Полторака з легкістю протягнуть на активи Інни Геннадіївни, дружини Степана Тимофійовича.

Інна Полторак, річна зарплата якої становить 51 тисячу гривень на рік, зуміла назбирати 73 тисячі доларів і 430 тисяч гривень. І навіть при тому, що сім'я в 2015 році продала земельну ділянку розміром у 6 соток за 415 тисяч гривень, арифметика все одно вперто не складається. До того ж, якщо порахувати, що з цих 415 тисяч Інна Геннадіївна 150 тисяч гривень віддала за куплену машину Smart", - зазначає видання.

Заступник Полторака, генерал-лейтенант Ігор Павловський, завідувач забезпеченням армії, заделарував 80 000 гривень, а їздить на Фіаті 1994 року випуску. Єдина нерухомість, зазначена в декларації, знаходиться в Житомирі.

Заступник міністра оборони України Ігор Долгов, який відповідає за європейську інтеграцію, зі своєю родиною задекларували дві земельні ділянки, дачу, досить простору квартиру в Києві, паркомісце, гараж. При цьому, офіційно майже вся нерухомість, крім 5 соток під Обуховом та гаража в Києві, записана на дружину Долгова. Згідно з декларацією, у Долгових всього одне авто Land Rover, куплене в 2014 році

"Зате відразу зрозуміло, хто годувальник у сім'ї: дружина заступника міністра ймовірно не працює, так як 143 тисячі на рік - це зарплата тільки чоловіка. Що не заважає йому зберігати готівкою 200 000 гривень, 32 000 євро, 43 000 доларів. Ще 52 000 доларів він довірив банку", - зазначає видання.

"Інший заступник міністра, голова апарату Міністерства оборони Олександр Дублян, вирішив всю нерухомість записувати на себе. До квартири, гаража та двох земельних ділянок скоро повинен приєднається заміський будинок розміром в 200 квадратних метрів. Залишається сподіватися, що зарплати і пенсії загальною сумою у 300 тисяч гривень на рік генералу вистачить і на будівництво, і на опалення такої серйозної будови", - зазначили журналісти

"Найщедріша декларація виявилася у першого заступника міністра оборони Івана Руснака. Той чесно зізнався - так, у 2015 році дозволив собі Toyota за 800 тисяч гривень. А дружина Руснака, яка отримує всього 80 тисяч пенсії на рік, прикупила Субару в п'ять разів дорожче - майже за півмільйона гривень. Мовляв, доходи чоловіка дозволяють - сумарно з зарплатою і пенсією він отримує 450 тисяч гривень на рік. Крім того, ще 650 000 тисяч гривень Руснаку принесла продаж рухомого майна. Після всіх покупок і витрат йому вдалося навіть відкласти 140 тисяч гривень готівкою. Напевно, щоб заплатити комуналку у всіх своїх трьох квартирах та податок на землю за обидві земельні ділянки", - додає видання.

Начальник Генерального Штабу України Віктор Муженко вирішив не тягнути і нарешті обзавівся власною квартирою в Києві розміром у 102 квадратних метри. Точніше, обзавівся не сам Віктор Миколайович, а його дружина Наталя. Крім того, у глави Генштабу в сім'ї ще три ділянки - одна записана на нього і ще по одній на дружину і дочку. Паралельно Муженко будує скромний будиночок у Тетереві розміром в 64 квадратних метри. Куди збирається, мабуть, їздити маршруткою або електричкою - адже транспортними засобами його родина не володіє. Забавно, що отримує Муженко більше Полторака - за 2015 рік йому нарахували 357 тисяч гривень. 20 тисяч доларів і 300 тисяч гривень йому вдалося назбирати в готівці, а ще 10 тисяч доларів - позичити друзям-знайомим", - розповідає видання.

У голови департаменту державних закупівель Міністерства оборони Володимира Гулевича і квартира, і машина оформлені на дружину Інну, зарплата якої в декларації генерала не згадується взагалі. Загальний дохід самого Гулевича за 2015 рік склав більше половини мільйони гривень - 330 тисяч він отримав за продане майно, і більше двохсот тисяч - зарплати. Гулевич також назбирав готівкою 65 000 доларів.

"Глава військово-медичного департаменту Андрій Верба гроші вважає за краще зберігати в банках - не скляних. Йому вдалося зекономити 350 тисяч гривень при річній зарплаті розміром 210 тисяч гривень. При такій зарплаті схоже, що в 2014 році Вербі довелося серйозно потрясти свиню-скарбничку, щоб купити собі авто вартість якого 300 тисяч гривень. Ціна не захмарна, але при закедларированих доходвх все одно викликає питання", - відзначили журналісти.

Голова департаменту озброєння та військової техніки МО генерал-майор Роман Башинський при зарплати і пенсії на загальну суму 220 тисяч гривень наекономил 450 тисяч гривень та 14 тисяч доларів. При цьому, проживає генерал-майор за межами Києва, машини не має.

Згідно декларації начальника військ зв'язку ЗСУ генерала-майора Володимир Рапка, в 2015 році йому вдалося купити авто Toyota Auris 2011 випуску всього за 120 000 гривень, при тому що, за даними видання, в 2016 році даний автомобіль в робочому стані можна знайти приблизно за 350 000 гривень. Крім того, йому вдалося відкласти 570 000 гривень при зарплаті в 22 тисячі гривень на місяць.

Генерал Віктор Назаров продовжує працювати на посаді першого заместителяначальника головного оперативного управління Генштабу, отримуючи 251 тисячу гривень на рік і володіючи квартирою і ділянкою, ще дві земельні ділянки записані на дружину Назарова. Дружині ж належить і сімейне авто Сіат 2007 року випуску. В банках заощаджень немає, готівкою - теж."Загалом, становище настільки тяжке, що Назарову доводиться отримувати соціальну допомогу, призначену для АТОшников розміром аж у 6100 гривень", - зазначають журналісти

Виконуючий обов'язки начальника Управління з питань запобігання і виявлення корупції у Міністерстві оборони Віктор Осадчук, з не відомих причин не подав декларацію.

Нагадаємо, що The Guardian назвала українських чиновників "моральними дегенератами"

Також нагадаємо, що вночі бойовики розстріляли передмістя Маріуполя, пошкодивши житлові будинки, але чомусь ніколи не влучаючи у коштовне обладнання. За словами волонтерів, "вже ні для кого не є секретом , що в нас війна "договорняковая" і що вітряки на Саханкі коштують дуже багато мільйонів доларів і тому по ним не можна стріляти. В останній місяць з вітряків обстрілюють Водяне, Лебедінське, вже вдруге Віноградне і яка ввдповідь?",-запитують вони
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення