"Ідіот, безсоромний маргінал". Що українські політики говорили про Трампа, коли ще не знали, що він стане президентом

 Страна

​"Ранок почався, в основному, з подтирания українськими політиками своїх постів в Facebook за останні півроку", - таким чином відреагував на перемогу Дональда Трампа відомий київський адвокат Андрій Смирнов. Дійсно, про майбутнього президента США наші політики встигли наговорити чимало поганого. Збережемо ж для історії найяскравіші висловлювання.

"Ідіот, безсоромний маргінал". Що українські політики говорили про Трампа, коли ще не знали, що він стане президентом

Аваков: Трамп - маргінал

"Безсоромна заява кандидата в президенти США Трампа про можливе визнання Криму російським - діагноз небезпечного маргінала. Та небезпечний він як для України, так і для США такою ж мірою. Не може маргінал, підтримующий диктатуру Путіна бути гарантом демократичних свобод в США і світі.. Не дарма Манафорт раніше очолював штаб Януковича, а зараз Трампа. Янукович через Крим втік у Росію. Куди Манафорт призведе Трампа?", - написав Аваков в липні 2016 року, не догадуючись, мабуть, що вже в лютому 2017 року, після інавгурації нового президента США питання може постати зовсім по іншому - куди Трамп поведе Авакова?

До речі, свій пост глава МВС забезпечив скарбезной карикатурою на майбутнього голову наддержави. Мабуть, щоб міцніше запам'яталося.

Яценюк: Трамп - загроза вільному світу

Колишній прем'єр-міністр України і лідер партії "Народний Фронт" Арсеній Яценюк теж відреагував на слова про Крим. Він заявив, що Трамп кидає виклик вільному світу.

"Офіційний кандидат у президенти Сполучених Штатів кидає виклик щодо цінностей вільного світу, цивілізованого порядку і міжнародного права. Це важко назвати незнанням. Це – злочин етичних і цивілізаційних принципів.

Сполучені Штати – лідер вільного світу. Без лідерства і союзництва цей світ буде зруйнований. Путинами, ле пінами, ассадами, кім чен инами і десятками інших диктаторів, демагогів, популістів. Американці гідні того, щоб мати відповідального й розумного президента і верховного головнокомандувача. Роль такого лідера важко переоцінити.

Дональду Трампу варто звернутися за мудрими порадами до представників Республіканської партії, які добре розуміють, що таке свобода, міжнародне право і вільний світ. Впевнений, що багато з них відсторонюються від слів Трампа і усвідомлюють їх небезпеку. Не можна допустити, щоб будь-яка словесна, політична або практична авантюра підірвала наші спільні цінності, відкривши шлях для агресорів, диктаторів і терористів. Те, що сьогодні Дональд Трамп говорить про Крим, завтра може стосуватися будь-якій іншій частині світу – в Європі, Азії, Америці", - сказав Яценюк.

Турчинов:

Трамп перегляне курс США і це небезпечноСекретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов назвав небезпечними заяви Дональда Трампа щодо України.

"Небезпечними є спроби переглянути курс США. Я в першу чергу маю на увазі заяви від кандидата від Республіканської партії Трампа", - сказав Турчинов під час брифінгу в серпні цього року.

По французькій методиці

Яким чином українські політики будуть виходити з настільки делікатної ситуації? Вихід підказав політолог Кость Бондаренко.

"Перемога Трампа нагадала мені класичний анекдот початку XIX століття. Після того, як Наполеон повернувся з острова Ельби і розпочав свій похід на Париж, одна із паризьких газет протягом тижня походу друкувала симптоматичні передовиці: “Корсиканське чудовисько зірвалося з ланцюга і висадилося в бухті Жуан”; “Людоїд іде до Грасса”, “Узурпатор увійшов до Гренобля”, “Бонапарт зайняв Ліон”, “Наполеон наближається до Фонтенбло”, “Сьогодні Його Імператорська Величність прибуде в свій вірний Париж і дасть бенкет у палаці Тюїльрі”. Стежте за коментарями і публікаціями в українських ЗМІ".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення