Істерички при владі: чим запам'ятався Юрій Гримчак, який готує собі картату ковдру

 FaceNEWS

​Яку роль для Петра Порошенка особисто грав всі п'ять років Юрій Гримчак, з березня 2017 року - заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Істерички при владі: чим запам'ятався Юрій Гримчак, який готує собі картату ковдру

Справа про затримання за хабар Юрія Гримчака, заступника міністра з питань окупованих територій і близького друга Юрія Луценка, обростає новими подробицями. Нібито Гримчак виступив посередником у вирішенні корупційного питання в інтересах Управління охорони культурної спадщини та заповідників Міністерства культури. Це управління, яке очолює Олександр Єпіфанов, давно відомо торгівлею дозволами на будівництво в історично-цінних місцях, перш за все в Києві , - повідомив деталі головний редактор видання Юрій Бутусов.

Наскільки чесними в цій справі виявляться суди і прокуратура - ми дізнаємося з часом. Поки ж ми вирішили розібрати персону Юрія Миколайовича з точки зору людських якостей. І з'ясувалося, що цей дуже відомий політичний діяч виявився моторошним скандалістом.

Проаналізувавши ряд відео, можна безпомилково сказати: його манера поведінки або награна, або він просто неврівноважений. Будучи одним з популярних спікерів на телеканалах, він нерідко використовував міцне слово, а в окремих випадках махав кулаками. При цьому, у Верховній Раді VI скликання нардеп від «Нашої України - Народної Самооборони» був головою підкомітету з питань депутатської етики.

Про дволикість характеру говорять і політичні орієнтири Гримчака. У нинішній період кар'єри він активно підтримує Петра Порошенка і регулярно критикує Володимира Зеленського. Якщо простежити його риторику - він своєрідний «рупор Порошенка». За це нардеп Семен Семенченко назвав Гримчака одним з головних чорних ротів Порошенко.

«Саме з цього рота лився бруд на добровольців, блокадників, тих, кому не подобалися злодійські порядки, які встановлював в Україні Порошенко», - написав Семенченко в своєму Facebook.

Виявляється, нинішній заступник міністра з питань окупованих територій свого часу починав кар'єру в Донецьку, і був затятим противником відділення України і Донбасу від СРСР і Росії.

«Гримчак (він тоді ще був Гримчак, це потім став Гримчаком) був в кінці 80-х років одним з найактивніших комсомольців і партійців в Донецьку. Він зі мною входив до депутатської фракції «Союз» (як вела боротьбу за збереження СРСР), разом з моїм братом, Дмитром Корніловим, очолив Інтердвіженіе Донбасу. 24 серпня, коли Україна оголосила про незалежність, він на моїх очах зловив Петра Симоненка, тоді секретаря Донецького обкому партії, який за часів незалежності стане керівником українських комуністів, в коридорі Донецького обкому партії та зажадав опору «до останньої краплі крові». Вимагав зведення барикад на вулицях з тим, щоб не допустити відколу Донбасу від Росії », - розповідав донецький політолог Володимир Корнілов в інтерв'ю Україна.ру.

Добірку відео скандальних ситуацій на телебаченні за участю Гримчака дивіться далі.

Гримчак - Олексію Кучеренко: ви йдете в Раду «пі*дить»

У зв'язку із затриманням за хабар згадаємо недавній ефір на ZIK, де Гримчак звинуватив партію «Слуга народу» в тому, що вони йдуть в парламент красти. При цьому він застосував нецензурну лексику, процитувавши вчителя Голобородько з серіалу «Слуга народу»: «Пі* здить і пи*здити».

«Малорос і падлюка!»: Гримчак напав на Мураєва

У грудні 2018 року Гримчак ледь не побив нардепа Євгена Мураєва в прямому ефірі. Він спочатку назвав його «малоросом» і «негідником», а потім сильно штовхнув ногою студійну конструкцію, яка вдарила депутата.

Гримчак - Червоненко: «Заткнись, бл*дь!»

У вересні 2018- го Гримчак в прямому ефірі обматюкав екс-міністра транспорту і зв'язку Євгена Червоненка. Лаятися вони почали під час дискусії про екологічну ситуацію в Криму.

«Щоб перемагати, необхідно не видавати бажане за дійсне і вести себе, як л*хи. Це бачать і Америка, і Росія. І не треба так дивитися, твої справи говорять голосніше слів. Не кривись, я тобі слова не давав! », - заявив Червоненко.

У відповідь Гримчак заявив: «Я теж тобі не давав, замовкни, бл*дь!». Після цього Червоненко обізвав його бидлом.

Гримчак пригрозив шахтарю: «Ми теж вміємо стріляти»

У вересні 2018 року Гримчак прийшов на ефір Zik. Тоді в студію подзвонив шахтар з Рівного і почав жорстко критикувати тодішню чинну владу. Після цього, чоловік поставив Гримчаку питання: «Коли ви підете з влади і перестанете мучити народ?». Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій у відповідь на це сказав, що не збирається йти з влади, бо «хтось так хоче».

«Шановний чоловіче, який вважає, що повинен стріляти, вішати ... А ви ніколи не думали, що ми теж вміємо стріляти. Стріляти так, що комусь мало не здасться. Якщо ви вважаєте, що ми в чомусь помиляємося - голосуйте. Бігти з цієї країни ми не збираємося, і з влади йти, щоб когось задовольнити, теж не збираємося. Якщо хто хоче спробувати постріляти, хай спробує », - заявив Гримчак.

Гримчак багаторазово провокував нардепа Крулько

Також у вересні 2018 го сталася ще одна жорстка перепалка. У прямому ефірі Гримчак спровокував конфлікт з народним депутатом від «Батьківщини» Іваном Крулько. Заступник міністра звинуватив фракцію «Батьківщина» в проросійськості і назвав її «Родиной».

«Я відмовляюся коментувати цього чоловіка, бо він входить в маразм. Я маразм не коментую і маразматиків теж», - відповів Крулько. У телеведучих випади Гримчака на адресу Крулько викликали подив і глузування.

Це далеко не єдиний перехід на особистості і обливання брудом нардепа Крулько. До цього, в липні 2018 го, заступник міністра як зазвичай перейшов на підвищені тони, почав сперечатися і обізвав опонента «маленьким гвинтиком у цьому житті».

У березні 2017 го він напав на Крулько після його слів про корупцію в Міноборони.

«Ви ще скажіть, що ні нинішнє Міністерство оборони купило списані ними ж парашути назад - зараз, під час війни», - сказав Крулько, після чого Гримчак почав кричати і обізвав його ідіотом.

Бійка Гримчака і Стогнія: політик сам себе побив?

Найбільш гучний скандал стався ще в 2011 році, коли Гримчак був народним депутатом. Він заявив, що після закінчення ток-шоу Шустер live на вулиці його побив Костянтин Стогній. За синяк на лівому оці 3,5 на 5 см і садно на нозі нардеп вимагав порушити кримінальну справу.

Але що цікаво по-справжньому: словесна перепалка тоді сталася між Юрієм Луценком, на той момент екс-главою МВС, і Костянтином Стогнієм, автором проекту «Надзвичайні новини» і затятим ненависником корупціонерів. Їх неприємні репліки відобразили відеокамери. Але коли в суперечку втрутився Гримчак - в хід пішли кулаки. Тоді Стогній коментував журналістам, що в сутінках не побачив, хто намагається напасти, і запевняв, що нардепа не бив.

«Ми розмовляли з Луценком, і тут раптом з-за спин охоронців вискакує чоловік, отримує в око і півроку розбурхує громадськість, - коментував ситуацію Стогній. - Мені особисто соромно було б розбурхувати громадську думку цією темою. Я вважаю, півроку займатися синцем - не варте гідного чоловіка».

Більш того, в мережі ходили повідомлення, що синець під оком Гримчака - намальований.

«У мене крововилив у верхню частину ока, такий шикарний фіолетовий колір. Як каже наш прес-секретар, «я вже третій місяць шукаю такі тіні, а у тебе такий шикарний колір», - скаржився депутат.

Про те, що слід під оком - не результат п'ятничної післяефірної бійки - може говорити наступний факт. У суботу, коли Гримчак давав прес-конференцію, під його оком «красувався» синьо-червоний синець, а таке проступає лише на третій-четвертий день після травми. Нестикування ...

Конфлікт з Наталією Влащенко через здачу Криму

У лютому 2018 го у Гримчака стався конфлікт з ведучою каналу ZIK Наталією Влащенко. Вона звинуватила Гримчака в приниженні армії і українців через слова про капітуляцію українських військових в Криму. Заступник міністра у відповідь заявив, що Влащенко виправдовує зрадників України і працює на Росію. Влащенко пообіцяла подати на Гримчака до суду за такі висловлювання.

Гримчак і «свободівець» Леонов лаються через Донбас

У липні 2017 го Гримчак посварився з екс-депутатом Верховної Ради від «Свободи» Едуардом Леоновим, буквально накинувшись на нього в телеефірі з матами. Тема лайка - визволення окупованих територій Донецької і Луганської областей військовим шляхом, проти чого категорично виступає заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій.

У Гримчака - «куля в спину»

Неодноразово опоненти по студії робили зауваження Гримчаку через вальяжну позу, в якій він сидить. Ці інциденти були, зокрема, з Віталієм Червоненко та Інною Богословською.

«Подивіться, як він сидить, цей пан, твою мать!», - не витримала емоційна Богословська. На що заступник міністра заявив, що у нього болить спина через кулю, яка потрапила йому в спину в бронежилет на Майдані в 2014 році.

«І сиджу я так, як мені подобається», - резюмував Гримчак.

«Де ви відкопуваєте таких мастодонтів?»: Гримчак знову перейшов на особистості

У серпні 2017 го Гримчак посварився з депутатом Василем Німченко («Оппоблок»), який вважає недоречним перехід армії на гасло «Слава Україні!». Свою відповідь на репліку Німченко заступник міністра почав з особистої образи.

Пізніше в цьому ж ефірі він посварився з Русланом Кошулинським (заступник голови Верховної Ради в 2012-2014 роки) з-за Мінських домовленостей і почав захищати Віктора Медведчука (на відео з 17.07 хв).

Гримчак - Куликову: «Рот закрий ти, хамло!»

У березні 2019 го любитель закривати опонентам роти Гримчак обізвав Кирила Куликова хамлом. Але ж вони обговорювали лише нюанси жіночих прав і декомунізації з нагоди 8 березня

Як бачимо, в українській політиці Юрій Гримчак в легкій формі нагадує російського політика Володимира Жириновського - теж запальний і неврівноважений. Його тактика в розмові з опонентом полягає в нападі. Коли він відчуває, що йому «нічим крити», він переходить на особисті образи, підвищує голос, звинувачує в роботі на Кремль. Частий гість на телеканалах прекрасно відпрацьовував риторику Петра Олексійовича - такий собі рупор п'ятого президента України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення