Як налаштувати новий ноутбук як професіонал: нестандартні поради

Ось 11 речей, які слід зробити для налаштування нового ноутбука.

Як налаштувати новий ноутбук як професіонал: нестандартні поради

Ви дістаєте новий ноутбук, який придбали після прочитання нашого посібника з покупки, і вперше підключаєте його до мережі блоком живлення. Потім ви проходите налаштування Windows , і все готово, так? Не зовсім. Ваш блокнот насправді ще не готовий - або по-справжньому ваш - доки ви не налаштуєте.

Крок 1: Запустіть усі оновлення Windows

Ваш комп’ютер, ймовірно, збирається завантажити серію оновлень Windows 10 самостійно, так чому б не закінчити це, змусивши їх встановлювати вручну?

1. Введіть "оновлень" у вікні пошуку.

2. Клацніть «Перевірити наявність оновлень».

Windows почне шукати та завантажувати оновлення, але не потрібно чекати завершення цього процесу, перш ніж переходити до наступного завдання.

3. Якщо Windows не здійснює автоматичний пошук оновлень, встановіть прапорець «Перевірити наявність оновлень» .

Крок 2: Видаліть віруси

Більшість постачальників ПК розміщують на вашому комп’ютері багато сторонніх попередньо завантажених програм. Від 30-денних пробних версій антивірусного програмного забезпечення до казуальних ігор (наприклад, Candy Crush) ви можете не хотіти грати, все це вірусне програмне забезпечення засмоктує системні ресурси. Щоб видалити віруси:

1. Перейдіть до Налаштування. Дістатися туди можна через меню «Пуск».

2. Виберіть Система.

3. У меню ліворуч виберіть Програми та функції . Якщо ви не бачите цієї опції, натисніть всередині вікна пошуку та введіть Програми , а потім виберіть Програми та функції. Крім того, ви можете пропустити кроки 1 і 2 і ввести "Видалити" з вікна пошуку на панелі завдань і вибрати "Додати або видалити програми".

4. Виберіть програму, яку ви хочете видалити.

5. Клацніть Видалити.

6. Клацніть другу кнопку видалення, яка з’явиться.

Крок 3: Скопіюйте або синхронізуйте файли

Що хорошого у вашому новому комп’ютері, якщо на ньому немає ваших найважливіших даних? Є кілька можливих способів перемістити документи, фотографії, відео та інші ключові файли зі старого комп’ютера. До них належать

  • OneDrive Sync: якщо ваші важливі файли зберігаються в OneDrive , вони автоматично завантажуватимуться на новий комп'ютер, як тільки ви ввійдете в новий ПК за допомогою свого облікового запису Microsoft.
  • Dropbox або Google Drive: ці служби працюють так само, як і OneDrive, але не постачаються з попередньо завантаженою Windows (якщо їх там не встановив виробник ноутбука). Якщо ви використовували їх для зберігання файлів на старому комп’ютері, встановіть їх на новому.
  • Скопіюйте файли вручну. Виберіть усі файли в бібліотеках «Документи», «Музика», «Відео» та «Фотографії», скопіюйте їх на зовнішній диск (наприклад: флеш-накопичувачі, жорсткі диски), а потім скопіюйте на новий пристрій. Це трохи нудно, тому ми радимо використовувати хмарне сховище, якщо це можливо.

Крок 4: Встановіть антивірус

Антивірусне програмне забезпечення важливе, незалежно від того, наскільки обережно ви думаєте, що знаходитесь в Інтернеті. Якщо ви випадково або іншим чином натиснете хоча б одне неправильне посилання, весь ваш комп’ютер може стати жертвою зараження шкідливим програмним забезпеченням - жахливий сценарій, якого зазвичай можна уникнути за допомогою хорошого антивірусного програмного забезпечення. Суть антивірусного програмного забезпечення полягає у тому, щоб запобігти подібним ситуаціям до того, як вони трапляються, і, якщо це не вдається, негайно їх виправити. Дуже важливо, щоб у вас було якесь антивірусне програмне забезпечення, яке захищає ваш ПК від загроз.

Крок 5: Налаштування Windows Hello Fingerprint або Face Logins

Багато ноутбуків сучасного покоління оснащені зчитувачем відбитків пальців або інфрачервоною камерою для розпізнавання обличчя. Якщо у вас є один із них, вам слід налаштувати Windows Hello - функцію, яка дозволяє входити пальцем або одним поглядом, щоб уникнути клопоту із використанням звичайного пароля . Це ще одна чудова функція безпеки, щоб захистити файли.

1. Перейдіть до Налаштування.

2. Клацніть на Облікові записи.

3. Виберіть параметри входу.

4. Натисніть кнопку Налаштувати під Розпізнавання відбитків пальців або Розпізнавання обличчя.

5. Клацніть Почати.

6. Проведіть пальцем (для зчитувачів відбитків пальців) або вдивіться в камеру (для розпізнавання обличчя), як наказано. Якщо у вас немає зчитувача відбитків пальців або ІЧ-камери, Windows 10 не дозволить вам продовжити.

7. Клацніть Налаштування PIN-коду. Для Windows 10 потрібно мати PIN-код як резервну копію, на випадок, якщо ваш палець або обличчя не зареєструються. Ви не попросите цього зробити, якщо у вас вже є PIN-код.

8. Введіть PIN-код і натисніть OK.

Крок 6: Встановіть браузер на вибір (або дотримуйтесь Edge)

Edge Browser від Microsoft - це швидкий, легкий і, безумовно, вартий уваги. Однак, якщо ви звикли користуватися Chrome і Firefox, і у вас налаштовані облікові записи та / або розширення, ви одразу захочете улюблений браузер. Щоб встановити новий браузер за замовчуванням, виконайте наступні дії.

1. Завантажте та запустіть програму встановлення браузера на ваш вибір.

2. Перейдіть до налаштувань. Дістатися туди можна через меню «Пуск».

3. Клацніть Система.

4. Виберіть Програми за замовчуванням на лівій панелі

5. Клацніть піктограму під Веб-браузером. Там може бути написано "Виберіть за замовчуванням", або на ньому може бути значок поточного браузера за замовчуванням.

6. Виберіть браузер у спливаючому меню, що з’явиться.

Крок 7: Налаштуйте Cortana або вимкніть її

Вбудований цифровий асистент Microsoft пропонує ряд чудових функцій, таких як можливість встановлювати нагадування, знаходити файли за допомогою семантичного пошуку, відповідати на запитання, використовуючи базу знань Bing , виконувати деякі голосові команди та сповіщати про такі речі, як погода та спорт оцінки. Якщо ідея мати цифрового помічника сподобається вам, вам потрібно активувати Кортану та надати їй деяку інформацію про вас. Якщо ви не хочете цифрового помічника і вирішили не активувати Кортану, ви все одно можете використовувати її вікно пошуку для пошуку файлів і програм.

Щоб активувати Cortana:

1. Клацніть поле пошуку.

2. Клацніть «Cortana може зробити набагато більше».

3. Клацніть Увійти.

Якщо ви не ввійшли в обліковий запис Microsoft, вам буде запропоновано ввійти, але ви вже повинні увійти в Windows 10 з цим обліковим записом (якщо ви не змусилися створити локальний обліковий запис).

4. Виберіть піктограму блокнота на лівій панелі меню, яка з’являється, коли ви клацаєте поле пошуку.

З'явиться список піктограм.

5. Клацніть «Про мене», щоб ввести своє ім’я та улюблені місця (наприклад, роботу та дім).

6. Клацніть «Спорт», щоб повідомити Кортані, за якими командами ви стежите.

7. Клацніть Підключені облікові записи, щоб надати Cortana доступ до даних з інших облікових записів.

8. Щоб вимкнути Cortana , клацніть у вікні пошуку та натисніть меню налаштувань ліворуч. На вкладці "Розмова з Кортаною" проведіть ліворуч, нехай Кортана відповідає на "Гей Кортана". Ви також можете здійснити пошук "Швидкість, чорнило та друк" у головному вікні пошуку та вимкнути "Зупинити знайомство зі мною" з цього налаштування.

Крок 8: Вимкніть екран блокування витрат часу

Якщо вам не подобається дивитись на привабливу фотографію під час першого завантаження чи пробудження ПК, екран блокування Windows абсолютно не служить жодним цілям. Щоразу, коли ви запускаєте, вам потрібно провести пальцем або натиснути фотографії на екрані блокування, перш ніж ви зможете ввести своє ім’я користувача та пароль, але чому б просто не перейти прямо до запиту на вхід? Ось як вимкнути екран блокування Windows 10 .

1. Відкрийте редактор реєстру , натиснувши Windows + R або набравши "regedit" у вікні запуску.

2. Клацніть Так, якщо вам буде запропоновано Контроль облікових записів користувачів.

3. Перейдіть до HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows , відкривши дерево папок на лівій панелі вікна.

4. Клацніть правою кнопкою миші на правій панелі та виберіть New-> Key . Потім перейменуйте ключ Персоналізація. Пропустіть цей крок, якщо в Windows уже існує ключ персоналізації. Зауважте, ви не зможете виконати цей крок без прав адміністратора.

5. Відкрийте клавішу персоналізації.

6. Клацніть правою кнопкою миші на правій панелі та виберіть New-> DWORD (32-bit) значення. Перейменуйте його на NoLockScreen.

7. Встановіть для NoLockScreen значення 1 , двічі клацнувши на ньому та ввівши 1 у діалоговому вікні.

8. Закрийте редактор реєстру та перезавантажте ПК.

Крок 9: Налаштуйте масштабування дисплея

Сьогодні багато ноутбуків оснащені чіткими та кольоровими дисплеями з високою роздільною здатністю, але мають стільки пікселів, що піктограми та шрифти можуть здатися занадто малими. І навпаки, ваш ноутбук може мати піктограми та шрифти більше, ніж вони вам потрібні, що потенційно витрачає нерухомість на екрані. Ви можете контролювати розмір об’єктів робочого столу, використовуючи функцію Windows, відому як масштабування дисплея . Якщо вміст на екрані для вас замалий, ви можете збільшити масштаб до 125 або навіть 150 відсотків. Однак, якщо ви хочете, щоб більше розмістилося на дисплеї одночасно, ви можете зменшити це число до 100 відсотків. Ось як.

1. Клацніть правою кнопкою миші на робочому столі та виберіть Параметри дисплея.

2. Змініть налаштування меню в розділі "Змінити розмір тексту, додатки ..." Ви не можете отримати менше 100 відсотків. Ви помітите негайну зміну розміру деяких меню.

3. Перезавантажте комп'ютер або вийдіть із системи та ввійдіть назад.

Крок 10: Налаштуйте комбінації клавіш для кожного додатка

Ви можете заощадити багато часу - принаймні кілька хвилин на день, які з часом складаються - за допомогою комбінацій клавіш, а не прокручуючи вказівник миші по екрану, щоб відкрити меню або двічі клацнути на піктограмі. Окрім запам'ятовування найважливіших вбудованих комбінацій клавіш Windows та конкретних ярликів для ваших улюблених програм (наприклад: CTRL + T відкриває нову вкладку у вашому браузері), ви можете і повинні налаштувати гарячі клавіші, які відкривають ваші улюблені програми. Ось як.

1. Відкрийте діалогове вікно запуску , натиснувши Windows + R.

2. Наберіть у полі "оболонка провідника: AppsFolder" і натисніть OK.

3. Клацніть правою кнопкою миші потрібну програму та виберіть Створити ярлик.

4. Клацніть Так, коли з'явиться відповідний запит. На вашому робочому столі з’явиться нова піктограма.

5. Клацніть правою кнопкою миші на новому ярлику та виберіть Властивості.

6. Введіть комбінацію клавіш за допомогою комбінації клавіш CTRL + ALT + символ у полі клавіші швидкого доступу. Ви можете використовувати букви, цифри або символи. Ми пропонуємо використовувати літери, які представляють програму, яку ви запускаєте (наприклад: CTRL + ALT + W для Word).

7. Клацніть OK.

Ви також можете налаштувати власні комбінації клавіш для частих дій (наприклад: запуск улюбленого сайту, витягнення опції "обрізати" в Photoshop Elements) за допомогою безкоштовної програми, яка називається AutoHotkey.

Крок 11: Показати розширення файлів та приховані файли

За замовчуванням Windows 10 поводиться з вами як з ненадійним підлітком, приховуючи розширення (наприклад: .docx, .xls, .jpg) і роблячи системні файли та папки абсолютно невидимими. Але побачити розширення файлів із трьома або чотирма буквами особливо важливо, оскільки вони дають вам точно знати, який тип файлу ви переглядаєте. Недостатньо знати, наприклад, що "відпустка моєї сім’ї" - це файл із зображенням; Ви повинні знати, чи це JPG, GIF чи PNG-файл, перш ніж вирішити надрукувати або поділитися ним. Тим самим, myreport.doc може бути прочитаний Microsoft Word з 2003 року і раніше, але myreport.docx вимагає новішого програмного забезпечення.

1. Відкрийте Провідник файлів. Туди можна потрапити, натиснувши жовту піктограму папки на панелі завдань.

2. Клацніть на вкладку Вид у верхній частині вікна.

3. Увімкніть "Розширення імен файлів" та "Приховані елементи". Вам потрібно буде знову натиснути "Перегляд" після перевірки першого.

Крок 12: Змініть тему робочого столу

Якщо вас влаштовують шпалери та колірна гамма, що поставляються з вашим комп’ютером, неодмінно зберігайте їх. Однак більшість людей хочуть персоналізувати зовнішній вигляд Windows 10, змінюючи теми. Ось як налаштувати тему Windows 10 .

Клацніть правою кнопкою миші на робочому столі та виберіть Персоналізація.

З'явиться меню персоналізації.

Шпалери для робочого столу

Ось як змінити шпалери робочого столу :

1. Виберіть Зображення, Суцільний колір або Слайд-шоу з фонового меню.

2а. Якщо ви вибрали "картинка", виберіть фотографію зі списку або перегляньте її на жорсткому диску.

2б. Якщо ви вибрали "суцільний колір", виберіть один із доступних відтінків.

2в. Якщо ви вибрали "Слайд-шоу", вирішіть, з якої папки ви хочете малювати шоу. За замовчуванням ваша бібліотека зображень.

Темний / Світлий режим

Ось як увімкнути темний режим і світлий режим :

1. Відкрийте меню налаштувань .

2. Клацніть Персоналізація .

3. Виберіть вкладку Кольори на лівій бічній панелі.

4. Унизу сторінки виберіть "Темний". Якщо ви хочете ввімкнути режим світла , залиште вибраним параметр за замовчуванням або натисніть "Світло".

Кольори акценту

Щоб змінити колір панелі завдань, рядків заголовка вікна та меню «Пуск»:

1. Клацніть Кольори в лівій навігаційній панелі.

2. Виберіть колір або встановіть перемикач «автоматично вибрати».

3. Установіть перемикач «Показувати колір на пуску, панелі завдань ...» у положення Увімк.

Теми

Замість того, щоб налаштовувати кольори та шпалери окремо, ви можете вибрати одну з вже існуючих тем Windows 10 .

1. Клацніть Теми на лівій панелі.

2. Виберіть тему.

Натисніть "Отримати більше тем в Інтернеті", якщо ви хочете завантажити додаткові опції.

Тепер, коли ваш ПК готовий до роботи, можливо, ви захочете дізнатися, як захистити паролем папку в Windows 10, щоб захистити ваші конфіденційні файли, або як створити ярлик до веб-сайту за допомогою Chrome. Ви також можете закріпити свої улюблені веб-сайти в меню «Пуск» Windows 10 для швидкого доступу.

За матеріалами сайту Zeto.ua

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення