Як вибрати міжкімнатні двері: 3 важливі нюанси

Під час ремонту квартири важливо враховувати всі деталі — від підлоги до розміщення розеток та вимикачів.

Як вибрати міжкімнатні двері: 3 важливі нюанси

Не останню роль в оформленні приміщення відіграють й міжкімнатні двері, які створюють гармонійний вигляд й виконують функцію зонування простору. Придбати двері в Чернівцях не проблема, проте, як правильно їх вибрати?

Ми підкажемо, які вибрати міжкімнатні двері для квартири, будинку, і як за допомогою дверей створити в приміщенні більш затишну і комфортну атмосферу, адже вибір міжкімнатних дверей не таке просте заняття, як може здатися на перший погляд.

На list.in.ua ви знайдете безліч магазинів, що пропонують широкий асортимент дверей — вхідних та міжкімнатних, а щоб обрати правильно, читайте наші поради.

Придбання дверей без врахування обов’язкових факторів може зіпсувати весь інтер’єр вашої квартири та навіть створити незручності, які обернуться для вас додатковими фінансовими витратами на ремонт або на повну заміну конструкції.

міжкімнатні двері Чернівці

Щоб уникнути таких проблем, необхідно врахувати такі нюанси:

1. Стиль

Найбільший попит сьогодні мають двері таких стилів:

  • Класичний. Двері, виконані в класичному стилі, чудово виглядають у квартирах з високими стелями, а також в приватних будинках.
  • Модерн. Зовнішній вигляд дверей, виконаних в стилі модерн — це вигнуті лінії, природний колір на поверхні полотна чи на скляній вставці, а також використання яскравого вітража.
  • Хай-тек. Двері, що виконані в цьому стилі вирізняються строгістю форм та простим, практичним дизайном, зазвичай доповненим глянцевими, алюмінієвими чи непрозорими скляними вставками.

2. Матеріал

Саме матеріал, з якого виготовлені двері, відіграє чи не найважливішу роль. Від нього залежить термін експлуатації дверей, естетичний зовнішній вигляд, надійність та міцність.

Двері виготовляють з таких матеріалів:

  • масив дерева;
  • натуральний шпон;
  • МДФ;
  • ДВП чи ДСП.

Дорогим, проте надійним матеріалом є масив дерева. Переваги очевидні: міцність, надійність, екологічність та чудовий естетичний вигляд. До того ж, двері з масиву дерева чудово вписуються в будь-який інтер’єр: від класичного до сучасного. Серед недоліків: нестійкість до низьких температур, надмірної вологості та сухості.

Двері з МДФ. Їх плюсами є: довговічність, легкість дверей, можливість декорування будь-яким кольором та доступна вартість.

Двері з ДВП і ДСП — найбюджетніший варіант, що, однозначно, можна зарахувати до їх плюсів. Також плюсами є підвищена стійкість до пошкоджень та вологи, хороша тепло- та звукоізоляція.

3. Фурнітура

До дверної фурнітури відносять: дверні петлі, замок, ручка.

Насамперед, потрібно звернути увагу на матеріал, з якого виготовлена фурнітура та характеристики її міцності.

Найбільш поширений матеріал для виготовлення дверних ручок та петель – латунь. Цей матеріал є стійким до корозії, але для більшої надійності та захисту його додатково покривають декількома шарами фарби. Також часто використовують такий матеріал як нержавіюча сталь та сплави на основі цинку чи алюмінію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення