Які країни вже вийшли з карантину, а які готуються: список і подробиці

 Апостроф

​В Україні послаблення карантину через коронавірус можливе з 11 травня, з огляду на статистику захворюваності. Тішить і той факт, що в неділю, 26 квітня, заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в разі різкого зниження кількості хворих, можливий і швидкий вихід України з карантину, з урахуванням раніше розробленого Кабміном п'ятиетапного плану.

Які країни вже вийшли з карантину, а які готуються: список і подробиці

На тлі зниження рівня захворюваності на коронавірус, в деяких країнах світу вже вирішили скасувати частину раніше введених норм карантину.

Зокрема, відмовлятися від карантинних заходів почали в Чехії, Ізраїлі, Саудівській Аравії, Данії і Норвегії, Польщі.

Чехія

У Чехії послабили карантин через пандемію з 24 квітня. Місцевим жителям дозволили вільно пересуватися в межах країни. З 27 квітня відкрили і кордони для виїзду, причому і для відпусток. У понеділок, 27 квітня, також повинні відкритися магазини з площею менше 2500 метрів, крім розташованих у торгових центрах, а також фітнес-центри і зоопарки. Крім того, планується, що 11 травня буде відкрито торгові центри, перукарні, масажні салони, музеї. А 25 травня відкриють кафе і ресторани і знімуть більшість інших обмежень.

Ізраїль

В Ізраїлі з 26 квітня по 3 травня пом'якшили карантин. У країні з цього часу можна продавати їжу в ресторанах на винос, роботу салонів краси і магазинів, крім торгових центрів, які залишаються закритими.

Саудівська Аравія

З 26 квітня тут тривалість комендантської години, введеної раніше, скоротили в усіх містах, крім Мекки. Торгові центри зможуть на 2 тижні відновити роботу. ТРЦ, а також підприємства роздрібної та оптової торгівлі з 29 квітня зможуть знову відчинити свої двері для покупців. Дозвіл буде діяти поки два тижні. Заводи і будівельні компанії також зможуть відновити роботу. При цьому кафе, ресторани, спортивні клуби, кінотеатри та перукарні залишаться закритими.

Данія

З 20 квітня пом'якшили карантинні заходи і в Данії. Там відновили роботу підприємства малого бізнесу, відкриті школи (з 27 квітня для учнів 1-4 класів) і дитячі сади.

Польща

У Польщі 20 квітня заявили про пом'якшення карантину. У зв'язку з цим відкрили для відвідування ліси і парки. Однак дитячі майданчики як і раніше закриті. Також дозволено відвідувати церкви (за умови, що на 15 кв. м буде один прихожанин).

Відзначимо, що вихід з карантину найближчим часом передбачається:

  • в Іспанії (з 2 травня тут дозволять виходити н прогулянки і займатися спортом). При цьому в країні продовжили надзвичайний стан, що робили вже двічі до цього;
  • в Італії - з 4 травня;
  • в Швейцарії і Австрії: в Швейцарії з 11 травня відкриють школи, а ресторани - мінімум з 8 червня, в Австрії пом'якшити карантин збираються з 1 травня;
  • в Нідерландах з 11 травня планують відкрити дитячі садки, а з 2 червня - школи;
  • в Новій Зеландії - з 27 квітня;
  • в Британії - вже на цьому тижні прем'єр Борис Джонсон, який з понеділка, 27 квітня, повернувся в своє робоче крісло після перенесеного коронавірусу, оголосить про плани пом'якшення карантину.

Автор Наталя Гурковська

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення