Які найпоширеніші випадки несправності пральних машин та як їх уникнути

​Більшість сімей використовують пральні машини майже щодня. До того ж, ця побутова техніка піддається впливу ряду факторів, таких як нагрівання, постійний контакт з водою різної якості, вібрація та інші навантаження.

Які найпоширеніші випадки несправності пральних машин та як їх уникнути

Не дивно, що несправності тут досить поширені і їх не вдається уникнути навіть у найдорожчих моделях і перевірених часом виробників. Однак не кожна несправність є фатально, а ремонт пральної машини зовсім не обов'язково стане занадто дорогим.

Найпоширеніші види несправностей пральних машин

Часто пральні машини виходять з ладу через недотримання правил їх експлуатації. Однак не виключені і випадки з незалежних від власників причин. Одними з найпоширеніших варіантів є:

засмічення зливної системи монетами, гудзиками та іншими предметами, які випали з кишень або відірвались при пранні;перегрів та вихід з ладу тену для нагрівання води;
  • поломка помпи для пральної машини;
  • розрив ременю;
  • вихід зі строю електроніки.

Ремонт та попередження несправностей

У першому випадку наслідками може стати підтікання та застій води у барабані.Уникнути засмічення зливної системи просто - виймати все з кишень перед пранням і прати речі з частинами, які можуть відірватись, у спеціальних мішечках. А ось ремонт потребуватиме повного розбору машини і можливої заміни системи.

Схожі прояви має і несправність насосу, коли вода після прання зливається або дуже повільно, або взагалі залишається у барабані. Однак при цьому засмічення відсутнє. Буває також, що насос працює безперервно. Або ж вода взагалі не набирається. Для того, щоб ліквідувати цю несправність, найчастіше треба заменити помпу для пральної машини і замінити пошкоджену.

Рекомендації для уникнення такої несправності - уникати сторонніх предметів. які могли не створити засмічення, однак пошкодити деталь. А також не перевантажувати машину і рідше використовувати швидкий режим прання. Вихід з ладу тенів, коли вода у пральній машині перестає нагріватись, може бути викликаний жорсткістю води і створенням накипу, занадто великою кількістю порошку, який теж осідає на його поверхні, а також перепадами напруги. Зарадити цьому може використання засобів, що пом'якшують воду, а також пральних засобів за інструкцією. Не завадить і пристрої, які убезпечують техніку від перепадів напруги.

А для ремонту буде необхідний новий тен, а у гірших випадках - вся нагрівальна система. Розрив ременю, який крутить барабан пральної машини, виникає через її перенавантаження. Сам ремень є недорогим і професіонал замінить його досить швидко. Однак у гірших видках страждає також весь механізм і сам барабан.

При таких пошкодженнях іноді буває справді легше купити нову пральну машину. Якщо ж виходить з ладу електронне табло, яку відповідає за включення і режими прання, то причина також може бути у перепадах напруги. Також варто перевірити герметичність електроніки і виключити можливість попадання води. Найчастіше цю деталь треба буде замінювати повністю.Втім, головною причиною несправностей пральних машин є їх використання з порушенням рекомендацій виробників. Дотримання інструкції вбереже від більшості неприємностей.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення