Керівник «Південмашу» видурив у жінок півмільйона гривень, шантажуючи інтимними фото

Тільки офіційно на рахунку «віртуального коханця» 17 постраждалих жінок…

Керівник «Південмашу» видурив у жінок півмільйона гривень, шантажуючи інтимними фото

Віртуальний коханець знайомився у соцмережах з молодими жінками, зав'язував романтичні стосунки, просив інтимні світлини, а потім шантажував ними своїх жертв. Більшість жінок були одруженими молодими мамами, тому соромилися заявляти в поліцію. Про злочинну діяльність чоловіка стало відомо завдяки його останній жертві.

Двадцятирічна студентка Альбіна просить журналістів «Надзвичайних новин» не знімати її обличчя – дівчині неприємно говорити про те, що з нею сталося.

Одного разу до «у друзі» в соцмережі постукався м'язистий красень, зав'язалося знайомство.

Хлопець надіслав Альбіні інтимне фото, а коли отримав таку ж інтимну відповідь – почав цинічний шантаж.

«Він говорив що ці фотографії будуть вивішені по всьому моєму інституту, їх побачать мої друзі, викладачі, родичі», – розповідає дівчина.

За словами Альбіни, погрози від чоловіка звучали в напрочуд грубій формі. Більше того, віртуальний коханець навіть погрожував її батькам.

Три місяці терапії та 300 тисяч відкупних

Для студентки подія стала серйозною психологічною травмою. Альбіна три місяці ходила до психолога, під страхом публічної ганьби перерахувала злочинцю 300 тисяч гривень, які сім’я збирала на її навчання у Польщі.

«Мене потряс цинізм і жорстокість, з якими були забрані гроші. Яке приниження перенесла моя донька, яке потрясіння! Нам це ще довгі роки доведеться розгрібати», – зауважує мати постраждалої, Людмила.

Перелякані батьки дівчини звернулися до поліції. Правоохоронці напрочуд швидко вийшли на «кібер-коханця». Не дивно, що в реальності ним був не м'язистий молодий хлопець, а 28-річний чоловік типової зовнішності – керівник одного з промислових гігантів Дніпра - «Південмашу» Ігор Підорван.

З журналістами затриманий говорити відмовився – ані вибачень, ані пояснень, ані каяття. Його адвокат також не погодився на коментар.

Окрім Альбіни на рахунку чоловіка тільки офіційно 17 постраждалих жінок і півмільйона видурених гривень.

«Ми стикнулися з тим, що, на жаль, багато жертв знаходиться в шлюбі, тому складно у них було взяти заяву – жінки соромилися і боялися. Суми були різні, від тисячі до сотень тисяч гривень», – розповідає начальник відділу протидії кіберзлочинності поліції Дніпропетровщини Юрій Заскока.

Шахрайське подружжя

Постраждала Альбіна переконана, що віртуальна шахрайська схема – це родинна справа. На думку дівчини, дружина Підорвана брала участь у «схемі».

Журналісти розшукали жінку, однак вона, як і її чоловік, відмовилася говорити, навіть за двері квартири не вийшла.

Тим не менш, зауважимо, що «нагорода» знайшла своїх героїв. Хтось із скривджених помстився зловмисникам ідентичним методом – оприлюднив їхню діяльность навколо будинку «кібер-коханця». Увесь двір був заклеєний листівками з фото та прізвищем шахрая, а на асфальті прямо перед сусідськими вікнами красувалися відповідні написи.

Сусіди розповідають, що батько Підорвана балончиком замалював на всіх листівках сімейне прізвище. Однак, навряд чи це допомогло. Про кримінальну історію віртуального-спокусника гуде увесь будинок.

За зухвалий шантаж та шахрайство кібер-коханцю загрожує від трьох до восьми років тюрми. А його жертвам – ганьба на довгі роки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення