Кіборги Гостомеля взяли аеропорт під контроль, але бій з російським десантом триває

Збройні сили повернули контроль над аеропортом ДП Антонов у Гостомелі, що знаходиться менш ніж за 10 кілометрів від Києва. Контроль над аеропортом не дозволить Росії використовувати розширення десантної операції.

Кіборги Гостомеля взяли аеропорт під контроль, але бій з російським десантом триває

Активними діями Збройних сил України не дали висадити основні сили десанта ворога в Гостомелі. Про це повідомила у Facebook заступниця міністра в Міністерство оборони України Ганна Маляр.

"Триває бій з передовою групою, яка зазнала втрат після вогневого ураження", - повідомила Маляр близько 22:00.

Станом на 23:23 виконувачка обов’язків ректора Університету Державної фіскальної служби України Валентина Ходаківська повідомила, що всі студенти та викладачі податкового університету в укриттях.

"Ще не зовсім вичистили Гостомель від десантури, наші тільки-но гатили туди", - написала вона у Facebook.

Як відомо, 24 лютого 34 вертольоти Російської Федерації висадили десант на аеродромі "Гостомель". Українські військові збили три гелікоптери.

"Працювала російська штурмова авіація, винищувачі і гелікоптери. Ми були змушені нанести артилерійський удар по аеропорту, на якому висадився ворожий десант. Бригада перегрупувалася", - повідомляли о 16:30 у Бригаді швидкого реагування Національної гвардії України.

Раніше у Сухопутних військах ЗС України зазначили, що основна мета операції загарбників - блокування Києва, створення сухопутного коридору до півострова Крим та самопроголошеної ПМР.

"Для цього висаджено повітряний тактичний десант: до 200 російських солдат на аеродромі "Гостомель".Ще одна мета загарбника нанести втрати критично важливій цивільній інфраструктурі, по якій регулярно наносяться ракетно-авіаційні удари", - зазначили у Сухопутних військах ЗС України.

Інтерес до аеропорту Гостомеля пов'язаний з тим, що злітно-посадкова смуга дозволяє приймати будь-які типи транспортних літаків. Аеропорт є дуже важливим логістичним центром, через який можна перекидати війська та техніку в найкоротші терміни.

Гостомель під Києвом обстрілювали з гелікоптерів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення