Колишні зеки порубали сокирою поліцейського (відео)

Полісмен повертався додому ввечері свого вихідного дня, як раптом почув крики про допомогу. Прибігши на порятунок, коп побачив, як четверо чоловіків жорстоко б’ють одного і, не вагаючись, кинувся його обороняти, за що і отримав удар сокирою по голові.

Колишні зеки порубали сокирою поліцейського (відео)

24-річний заступник командира роти поліції з Краматорська зараз знаходиться в реанімації Дніпропетровської обласної лікарні. За порятунок перехожого колишній економіст Олександр Вєтров, а нині патрульний, ледь не поплатився власним життям: отримав сокирою просто по голові.

«Забій головного мозку 1-го ступеню, відкрита черепно-мозкова травма, перелом зводу черепа», - розповів головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Ввечері 1 січня Олександр не озброєний і не в формі повертався додому, як раптом почув крики про допомогу. В темному провулку четверо щосили били одного.

«Я повернувся, побачив, як четверо людей женуться за однією людиною, збивають її з ніг і починають жорстоко бити руками, ногами. Видовище було жорстоким і я прийняв рішення йому допомогти і захистити його», - розповідає постраждалий поліцейський Олександр.

Щойно кинувся на допомогу, як нападники переключилися на копа, і тоді в хід пішла сокира.

«У одного із правопорушників я побачив сокиру. Я йому кілька разів сказав, щоб він кинув сокиру, але він цього не зробив. Вони почали мене брати в кільце, заходити з флангів і один, що праворуч від мене, наніс удар рукою. Я його відбив, і в цей момент прилітає вже ліворуч від мене удар сокирою по голові», - пригадує поліцейський.

Закривавлений і з проломленою головою він встиг викликати підкріплення. Колеги поліцейського встигли наздогнати і заблокувати авто злочинців. Як виявилося, усі четверо раніше судимі. Якби не Олександр, усе могло б завершитися вбивством.

«Вони раніше приготували сокиру, підібрали місце. Ми пишаємося вчинком Саші, справжній чоловічий вчинок. Якби не він, невідомо, чим би могло все це закінчитись», - каже заступник начальника управління патрульної поліції Краматорська Олексій Нікіфоров.

Натомість життя самого копа могли і не врятувати, бо в Краматорську не виявилося ані нейрохірурга, ані життєво необхідної вакцини від правця. Тому патрульного екстрено евакуювали до Дніпра. Дніпровські медики кажуть: Олександр дивом вижив.

Нині 24-річний патрульний вже йде на поправку. Врятованого ним чоловіка з порізами та забиттям вже виписали з лікарні. Нападників будуть судити за замах на вбивство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення