Контрнаступ на Харківщині: які населені пункти дерусифіковані (відео)

Звільнення Харківщини від окупації триває. У звільнених населених пунктах йде генеральне прибирання від загарбницької нечисті.

Контрнаступ на Харківщині: які населені пункти дерусифіковані (відео)

Сили оборони ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Про це повідомляє Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

У мережі з’являються відео, як у деокупованих населених пунктах проводиться генеральне прибирання від російської нечисті.

ЗСУ просунулися на 50 км за 3 дні

"Завдяки вмілим і злагодженим діям Збройні Сили України, за підтримки місцевого населення, просунулися майже на 50 км за 3 дні. За даними розвідки, окремі ворожі підрозділи зазнали значних втрат", - йдеться у повідомленні Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Окупанти намагаються евакуювати поранений особовий склад та пошкоджену військову техніку в райони населених пунктів Вільхуватка та Бородоярське. Особовий склад окупаційних військ в цивільному одязі вдається до дезертирства і намагається повернутися на територію Російської Федерації.

"У зв’язку з наступом наших військ, в окремих районах Херсонської області підрозділи ЗС РФ переходять до тактики терористичних дій стосовно місцевих мирних жителів. Так, за наявною інформацією, в населеному пункті Велика Олександрівка окупанти використовують місцеве населення у якості "живого щита". Селище закрите на вʼїзд та виїзд", - розповіли у Командування Повітряних Сил ЗСУ.

"Жест доброї волі": які населені пункти дерусифіковані на Харківщині

На Харківщині ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів, загалом на Харківському та Південно-Бузькому напрямках звільнено від російських військових понад 700 кв км. Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

За словами голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова, на деокупованих територіях Харківської області триває зачистка місцевості.

"Ми маємо серйозні успіхи на Балаклійському напрямку та на інших напрямках, але зараз говорити про це ще рано. На деокупованих територіях у нас попереду дуже багато роботи. Наразі ще триває зачистка, в звільнені населені пункти повертається поліція та інші служби, відновлюється робота органів державної влади, надається допомога населенню. У найближчий час розпочнеться відновлення інфраструктури та підготовка до зими", - повідомив Синєгубов.

Наголошуємо, що офіційно інформації від Генштабу з назвами звільнених від загарбників населених пунктів немає. Утім, у соцмережах один за одним з’являються кадри з підняттям прапора України у населених пунктах на деокупованих нашими захисниками упродовж останніх днів територіях Харківської області, а також відео, як українці зустрічають ЗСУ. Мова йде, зокрема, про Балаклію, Шевченкове, Волохів Яр, Борщівку, Іванівку.

Аналітики припускають, що ЗСУ можуть звільнити Куп'янськ протягом наступних 72 годин

Збройні сили України, ймовірно, протягом наступних 72 годин звільнять Куп'янськ від російських окупантів. Наші воїни можуть перебувати в радіусі 15 кілометрів від міста. Експерти вивчили геолокаційні кадри і прийшли до висновку, що ВСУ вибили рашистів з Борщівки та Іванівки. Такими припущеннями поділилися аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW) у свіжому звіті про війну в Україні.

Звільнення Куп'янська, яке є ключовим логістичним вузлом російських окупантів, допоможе планувати подальші кроки ЗСУ.

"Куп’янськ – це ключове стратегічне місце, через яке все харківське угруповання російських військ отримувало поповнення і резерви. Це такий ключовий транспортний вузол, який треба буде забрати й вже після цього дивитися, чи нам йти на північ, чи трохи вниз на південь. У такий спосіб розрізати це угруповання російських військ і не давати їм можливості працювати в режимі постійного пересування резервів", – пояснив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "24 каналу".

ЗСУ звільнили Шевченкове. Незабаром стелу перефарбують.

Балаклія пів року перебувала в окупації

Учора вдень з’явилось фото, що над Балаклією піднято український прапор. Пізно увечері президент Володимир Зеленський офіційно підтвердив звільнення Балаклії на Харківщині від російських окупантів. Він опублікував відео, яке записали військовослужбовці ЗСУ. Захисники зняли російський триколор та підняли над Балаклією прапор України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення