Копи відмовились шукати вбивцю 16-річної дівчини: погуляє – повернеться (відео)

​У Нововолинську зі звірською жорстокістю вбили випускницю. Батьки підозрюють її колишнього залицяльника, але затримувати його копи не поспішають. Ба більше – він вже за кордоном. У шахтарському містечку назріває бунт проти поліцейських.

Копи відмовились шукати вбивцю 16-річної дівчини: погуляє – повернеться (відео)

Красуня, відмінниця та слухняна дочка. 16-тирічну дочку Катю Литкіну батько впізнає не одразу. Її понівечене тіло 10 діб розкладалось на закинутому териконі.

«Почав принюхуватися. Чути було трупний запах. Кросівки побачив, і все... Я не міг вже дивитися. Йшов автоматично і побачив, як вона лежить. Обличчя було накрите волоссям. Обличчя я не зрозумів, я подумав, що це не обличчя», - згадує батько загиблої Сергій Литкін.

У поліції впевнені – Катя знала свого вбивцю. Більше того, його мотив був далекий від звичайного пограбування, адже усі цінні речі були на місці.

«Причиною смерті є розтрощення голови. Проведеними експертизами було встановлено, що смерть дитини настала у день її зникнення», - повідомила заступник начальника ГУ НП у Волинській області Наталія Пасічник.

Як зникла дівчина

Цей був звичайний день. Поки ввечері у двері не подзвонив прихильник, якому Катя напередодні дала відкоша.

«Взяла диск, на якому було привітання з днем народження його і малюнки, які вона йому малювала. Віддати і все – на цьому попрощатися», - розповідає батько загиблої.

На довгу розмову із кавалером Катя була не налаштована. Проте додому дівчина вже не повернулася.

«В неї поганий зір, а вона навіть лінзи та окуляри не одягнула. Вона вийшла тільки з одним телефоном. Сказала бабусі: я на 5 хвилин, і зараз прийду», - розповідає матір загиблої Вікторія.

У містечку назріває бунт проти копів

До поліції рідні звернулись тільки через дві доби. Очікували бодай поваги, але отримали зневажливе: погуляє – повернеться. Батьки підозрюють, правоохоронці просто покривають родича свого колегисаме того кавалера, який останнім приходив до Каті.

«Їхня задача була шукати, а не розповсюджувати чутки: то Катя в подружки в Ковелі, то вона на Світязі, то вона там, то вона там. Міліція взагалі не повинна таке говорити», - каже матір загиблої.

У містечку стає неспокійно, назріває бунт проти копів. Інформація про втечу головного підозрюваного лише додає масла у вогонь. Поліцейські ж намагаються втримати хитку рівновагу.

«Ми робимо максимально можливе, що від нас залежить, аби об’єктивно розібратись у тому, хто причетний до вбивства. Не залежно від того, хто де працює, хто ким опікується, де чиї батьки працюють», - каже заступник начальника ГУ НП у Волинській області Наталія Пасічник.

Батьки загиблої контролюють буквально кожен крок поліції та ведуть своє паралельне розслідування. Вони впевнені – у вбивці є спільник.

З інтернету зникла переписка вбитої

«Переписка Катіна пропала з інтернету – саме з цим хлопцем. Він свою сторінку видалив. Її колишній хлопець одразу 3 серпня виїхав в Словенію. А його брат разом з ним тиждень не контактували з поліцією, і не йшли на уступки. Вони не хотіли ні з ким спілкуватися. А це дуже наводить на підозру», - каже матір загиблої.

Кого саме підозрюють слідчі – таємниця за сімома замками. Але в поліції натякають, що розглядають одразу кілька версій, і не усі вони пов’язані із прихильником вбитої.

«Надзвичайні новини» і надалі слідкуватимуть за цим резонансним злочином.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення