Костянтин Стогній презентує новий пригодницький роман «Секретный код майя»

Зовсім скоро виходить друком новий роман Костянтина Стогнія «Секретный код майя». Цей роман народжений за результатами експедиції знімальної групи «Надзвичайних новин» до Гватемали та Мексики. Видавництво «Фоліо» вже закінчує роботу над новою книгою, і до вересня вона з’явиться на полицях магазинів.

Костянтин Стогній презентує новий пригодницький роман «Секретный код майя»

«Це вже третій пригодницький роман, який на 80% складається з реальних подій і фактів. Попередні два з'явилися після дивовижних експедицій «Надзвичайних новин» в Папуа-Нову Гвінею і на Тибет», - розповів автор.

У Мексику і Гватемалу знімальна група здійснила експедицію ще в 2012 році. Зібрані факти Костянтин Стогній використовував для створення документального фільму про календар Майя.

Журналіст розповідає, що в експедиції брали участь четверо вчених з всесвітньо значущими іменами – це були доктори наук, які вміють читати тексти майя. За результатами експедиції вийшла документальна книга, однак вона носила суто науковий характер, тому цікава переважно викладачам і науковцям, людям, які більш глибоко розуміють предмет і хочуть розібратися в історії людства і цивілізації в цілому.

«Але дуже багато матеріалів залишилося, що називається, за кадром – те, що не увійшло в науково-документальну книгу. Тому всі ці матеріали були викладені в більш легкій формі – пригодницькій – і виходять у видавництві «Фоліо», - анонсує Костянтин Стогній.

У свою чергу генеральний директор видавництва «Фоліо» розповідає, що роман присвячений історії відкриття видатного українського вченого Юрія Кнорозова, який розшифрував код мови майя.

Попередні дві книги з експедиції «Надзвичайних новин» в Папуа-Нову Гвінею і на Тибет на полицях магазинів не залежалися. Оскільки закінчується вже другий тираж художньої книги «Пангапу», очевидно, читачам вона прийшлася до душі.

«Сподіваюся, що так буде і з третьою книгою, що дасть натхнення для написання четвертої», - зазначив автор.

Для поціновувачів пригодницької літератури, трохи розкажемо про книгу «Пангапу».

Цей пригодницький роман є сьомою книгою Костянтина Стогнія, але першою художньою. Книга базується на реальних подіях, які розгортаються в Папуа-Новій Гвінеї і її столиці Портс-Морсбі: відомий телеведучий і мандрівник ділиться своїми враженнями від перебування в племені людожерів, в якому провів майже місяць. Звідси, до речі, і назва «Пангапу» – так там називають чужинців.

У книзі йдеться про життя жителів загадкової Океанії, реальні детективні історії про міжнародну мафію і торгівлю людьми, а також неймовірні відкриття та пригоди, які сталися зі знімальною групою програми «Надзвичайні новини» під час експедиції.

Героїв книги про Папуа-Нову Гвінею ведучий «Надзвичайних новин» називає «людьми з паралельного світу»: «У людей, які там живуть, 820 мов і 32 терміна лише для визначення ступеня зрілості кокоса! А ще вони досі полюють за допомогою раковин – просто дмухають у них. Але від коливань, які при цьому виникають, може зупинитися серце не тільки у звіра».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення