Краще, ніж дівчата. ТОП-7 гаджетів Джеймса Бонда

 Новое Время

Агент 007 за п'ять з гаком десятиліть своєї кінокар'єри змінив не тільки кілька облич, кілька десятків дівчат, купу крутих машин і масу небезпечних ворогів, але і незліченну кількість гаджетів. Найцікавіші технологічні іграшки Джеймса Бонда представлені нижче.

Краще, ніж дівчата. ТОП-7 гаджетів Джеймса Бонда

Українські глядачі вже розшифровують разом з Джеймсом Бондом хитросплетіння світового шпигунства в новому фільмі Спектр, а світові IT-журналісти досі зайняті розгадуванням загадки головного гаджета агента 007.

За пару тижнів до виходу фільму в прокат, журналісти видання Business Insider з'ясували, що навесні 2015 року виконавець ролі Бонда Деніел Крейг і режисер Спектра Сем Мендес виявилися втягнуті у великій IT-скандал. До рук журналістів потрапило email-листування президента кінокомпанії Columbia Pictures Ендрю Гумперта. З неї випливало, що два головних учасника творчого процесу бондіани були проти того, щоб агент 007 користувався смартфоном Sony

Sony належать права на франшизу про Бонда з 1990-х, не дивно, що основний пакет продакт-плейсмента у всіх фільмах з того часу віддано японської компанії. У зв'язку з цим, Бонд на екрані миготить то з телефонами, то з ноутбуками Sony.

Цього разу щось пішло не так. Sony збиралася, як правило, виплатити Крейгу $5 млн за те, щоб екранний Бонд перемагав ворогів в тому числі і за допомогою топового (на той момент) смартфона Sony Xperia Z4.

Але Крейг несподівано виступив проти, причому за підтримки режисера Сема Мендеса. Актор і режисер в один голос заявили, що "Джеймс Бонд повинен використовувати тільки найкраще". І очевидно, обидва не вважали, що серед смартфонів таким є флагманська модель Sony.

І тут починається найцікавіше, оскільки з листування Гумперта з іншими кинобоссами випливає, що відразу після відмови Крейга і Мендеса, Sony підвищила ставку до $18 млн. А на горизонті відразу ж з'явився Samsung, запропонував велетенський навіть за мірками "бондіани" промо-пакет у розмірі $50 млн. за просування бренду в фільмі. У листах не згадується, який саме гаджет мріяли побачити в руках Бонда боси південнокорейського технологічного гіганта. Швидше за все це був Samsung Galaxy S6

Публікуючи подробиці листування, журналісти ще не знали, чим закінчилася ця історія. Однак на екрані Джеймс Бонд таки користується смартфоном Sony. І ніякої відрази на обличчі Деніела Крейга глядачі не бачать. Чи то вся справа в акторському таланті зірки, чи в тому, що замість моделі Xperia Z4 Бонду дістався новітній Xperia Z5. Журналісти гадають, чи справді новий флагман Sony настільки кращий за попередній, що Крейг визнав його гідним Бонда. Або ж в подальшому листуванніі, яка не було оприлюднене, Sony запропонувала настільки велику суму, що автори фільму закрили очі на той факт, що "007 використовує тільки найкраще". Як би там не було, такий скандал в історії "бондіани" трапляється вперше. Майже півстоліття до цього Бонд завжди використовував передові гаджети свого часу. А деякі з них вражають навіть зараз, після десятиліть на екранах.

Вашій увазі представлені 7 найцікавіших гаджетів агента 007.

Супертелефон Ericsson

Завтра не помре ніколи (1997)

Бонд у виконанні Пірса БроснанаУ цьому фільмі Бонд не тільки пересів з патріотичних і манірних британських автомобілів на німецький представницький седан BMW 7-ї серії, але і з'явився з фантастичним телефоном марки Ericsson. Гаджет був нафарширований до такої міри, що за деякими параметрами до нього далеко і сучасним смартфонам. Іншими словами, телефон Бонда випередив час на два десятиліття.

По-перше, у ньому був вбудований сканер відбитків пальців. Масове поширення цієї технології в смартфонах почалося лише в 2013 році з появою Apple iPhone 5s.По-друге, телефон розкладався, відкриваючи другий екран і сенсорну панель, за допомогою якої агент 007 міг... ні, не просто грати в ігри. На жаль, поява Angry Birds "бондіана" так і не передбачила. Насправді чудовий Ericsson дозволяв Бонду дистанційно керувати своєю "сімкою" BMW. Це дозволило йому розправитися з переслідувачами під час ефектної гонитви багатоповерховою парковкою.

Ну і нарешті, телефон Бонда володів функцією, про яку мріють всі самотні дівчата, які люблять повертатися додому під ранок. В ньому була функція електрошокера потужністю 2000 вольт. Реалізувати таку функцію поки не додумалися навіть в Apple.

Розумний годинник

Тільки заради твоїх очей (1981)

Бонд у виконанні Роджера Мура.

Якими тільки годинниками не користувався Бонд впродовж своєї кар'єри. В різних фільмах франшизи вони вміли відкривати замки, містили лічильник Гейгера, вбудований лазер і навіть вибухівку. Але найкрутіший годинник Бонду придумали автори фільму Заради твоїх очей, по суті, передбачивши появу смарт-годинника, які поступово завойовують світ в останні роки. Годинник, на яких легко можна роздивитися маркування Seiko, показував час у традиційному стилі — з допомогою стрілок. І ніяких лазерів і магнітів у нього не було. Зате він вмів приймати текстові повідомлення і виводити їх на екран у вигляді рядка, що біжить. А також мав мікрофон для віддаленого голосового спілкування (за допомогою радіо, звичайно). Загалом, з деякою натяжкою — майже Apple Watch.

Розумна каблучка.

Помри, але не зараз (2002)Бонд у виконанні Пірса БроснанаСлідом за смарт-годинами IT-індустрія чекає розквіту епохи гаджетів, що носяться на тілі. І серед найочікуваніших — розумні каблучки. І тут "бондіана" не підкачала. В кількох фільмах франшизи Бонд використовує каблучки з додатковим функціоналом. Так, в Діамантах назавжди каблучка була оснащена електромагнітним контролером, який дозволяв дистанційно управляти ігровими автоматами в казино, а у Виді на вбивство Бонд користувався каблучкою з мініатюрною відеокамерою. Але найвражаюча каблучка дісталася Бонду з 2000-х. Воно містило деякий ультразвуковий пристрій, що дозволяв в одну мить розбити броньоване скло. У фільмі Бонд користується каблучкою двічі. Причому другий раз, щоб врятувати життя своєї чергової дівчині у виконанні Холлі Беррі.

Портфель на всі випадки життя

З Росії з любов'ю (1963)

Бонд у виконанні Шона КоннеріЩо може бути нудніше за звичайний шкіряний портфель. Як правило, ці штуки набиті нудними папірцями, які потрібні в роботі нудним чиновниками. Але не у випадку з Бондом. Його аташе-кейс дозволяв весело провести час за допомогою 20 бойових патронів, метального ножа, розкладної снайперської гвинтівки з приладом нічного бачення. Ну і звичайно, не обійшлося без механізму безпеки. Портфель потрібно було відкривати строго певним чином, у іншому разі можна було отримати в обличчя порцію сльозогінного газу. Що і сталося з екранним лиходієм в ході другого фільму франшизи за участю Шона Коннері.

Рентгенівські окуляри

І цілого світу замало (1999)

Бонд у виконанні Пірса Броснана

Джеймс Бонд — дорослий дядько, у якого з дорослими жінками стосунки складаються помітно краще, ніж у Вінні Пуха з медом. І тим не менш, Бонд радів як дитина, коли незмінний агент Q, що ось уже півстоліття відповідає за гаджети британських суперагентів продемонстрував йому новітню розробку — окуляри з вбудованим рентгенівським сканером. Взагалі-то, офіційно окуляри призначувалися для того, щоб агент міг розгледіти зброю під одягом противника. Але Бонда так легко не обдуриш. Агент 007 вмить збагнув, що окуляри чудово підходять для того, щоб розглядати представниць прекрасної статі. І справа не тільки в тому, що деякі з них і справді носять зброю під одягом.

Стіл із мультитач

Квант милосердя (2008)

Бонд у виконанні Деніела Крейга

Остання інкарнація франшизи більшою мірою спирається на м'язи Деніела Крейга і в цілому на здатність організму Бонда протистояти похміллю, ніж на гаджети. Однак, дещо цікаве автори свіжих частин "бондіани" теж породили. Наприклад, мультитач-стіл для проведення оперативних нарад. Величезна поверхня столу є сенсорним екраном, на якому можна перемістити файли та зображення. А документи, можна сканувати, просто поклавши їх на поверхню столу. За минулі з моменту виходу фільму роки такі розробки з'явилися насправді. Приміром, така технологія була представлена компанією Microsoft під назвою Surface. Пізніше назва перекочувала до планшетів компанії.

Собака-робот

Вид на вбивство (1985)

Бонд у виконанні Роджера Мура

Далеко не найкращий фільм в історії "бондіани" виявився одним з пророчих з технологічної точки зору. Чого вартий хоча б дивовижна роботизована собака на дистанційному управлінні. Агент Q демонструє її Бонду в якості серйозного розвідувального пристрою. Що не заважає агенту 007 застосувати робота для того, щоб підглядати за героїнею Тані Робертс в душі. Важка служба її Величності...Роботи у вигляді домашніх тварин — одне з справджених пророцтв "бондіани". Сьогодні їх на ринку безліч.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення