Кримінальний авторитет може вийти на волю: рідні вбитих обіцяють розпочати голодування (відео)

Розгляд справи вбивства двох чоловіків кримінальним авторитетом триває вже майже рік. Досудове розслідування цієї справи проводилось за статтею «умисне вбивство», але раптом прокурор змінив це обвинувачення на перевищення межі самооборони і наполягає на ув’язненні терміном у два роки. Натомість адвокати обвинуваченого просять суд повністю виправдати їхнього підзахисного.

Кримінальний авторитет може вийти на волю: рідні вбитих обіцяють розпочати голодування (відео)

Євген Ромигайло та його товариш Сергій Крилов загинули від вогнепальних поранень у Вінниці у серпні минулого року. Трагедія сталася на наступний день після святкування дня народження Євгена, коли йому виповнилося 24 роки. Компанія друзів їхала відпочивати на озеро, як раптом на дорозі ледь не зіштовхнулася з автомобілем «DEO», в якому їхав відомий місцевий кримінальний авторитет Давид Григорян. Він розстріляв обох друзів біля світлофора, де машини зупинилися на забороняючий сигнал.

«Велика втрата крові. Поранення у груди і в Євгена, і у Сергія. Поранення були не сумісні з життям», - розповідає вдова Євгена Ромигайла Альона.

Вдова Євгена Ромигайла Альона

Товариші розстріляного іменинника та його друга почали стріляти у відповідь. Від пострілів з травматичних пістолетів Григорян отримав 6 непроникаючих поранень. Правоохоронці швидко затримують Давида Григоряна і оголошують підозру за трьома статтями: незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та вимагання. Натомість дружини загиблих впевнені, що вбивство їхніх чоловіків заздалегідь планувалося, як кара за заступництво за боржниками.

«Людина звернулася до Сергія і сказала, що йому погрожують, у нього вимагають гроші і попросили допомоги», - каже вдова Альона Ромигайло.

«Він моєму чоловікові пояснював, що якщо з ним не розрахується чоловік, у якого 11 числа було весілля, то він влаштує кривавий феєрверк на всьому весіллі і з родичами, і з усіма решта, йому все одно, бо йому винні гроші в сумі 4 тисячі доларів», - розповідає вдова Сергія Крилова Яна.

Вдова Сергія Крилова Яна

Справа Давида Григоряна вже майже рік слухається у суді, однак на передостанньому засіданні прокурор змінює обвинувачення з умисного вбивства на перевищення межі самооборони.

«Ті докази, які були в суді озвучені, і де явно вина Григоряна була доведена безпосередньо його свідченнями, свідченнями свідків, свідченнями слідчого експерименту, який проводився під час досудового розслідування, я не очікував, що прокуратура так непрофесійно поставиться до такої справи», - каже батько загиблого Сергія Крилова Олександр.

На чергове судове засідання Григоряна приводять під конвоєм. Чоловік від затримання і дотепер перебуває у СІЗО, однак досі він так і не визнав своєї вини.

Обвинувачений Давид Григорян

«У мене іншого варіанту не було, там було 17 людей, вони приїхали явно не бесіди зі мною проводити. Я не визнаю свою вину, прошу мене виправдати», - каже обвинувачений Давид Григорян.

Однак прокурор наполягає: обвинувачений винен і в користуванні незареєстрованою зброєю, і у вимаганні грошей, і у вбивстві, щоправда не навмисному, а як перевищення межі самозахисту. І просить за останньою статтею всього два роки позбавлення волі. А враховуючи дві інші статті, прокурор зводить загальний термін ув’язнення до 7 років. Однак потерпілі вимагають пожиттєвого ув’язнення.

«Ми не згодні зі змінами обвинувачення прокуратури, оскільки досудове розслідування проводилось за ст. 115, вся вина обвинуваченого була доведена повністю. Справа зайшла в суд за ст.115. Яким чином може бути перевищення самооборони, якщо у нас двоє загиблих?», - говорить адвокат Альони Ромигайло Вадим Рачковський.

Адвокати підсудного теж не згодні з прокурором, адже вони переконані, що Григорян не перевищив межу самооборони, а навпаки - захищався у необхідній мірі, тому він не винен, а зброя взагалі не його. Тож захист обвинуваченого просить повністю його виправдати за усіма трьома статтями. І тепер усе залежить від рішення колегії суду.

«Коли Іванов ударив по голові мого підзахисного Григоряна, у нього випав пістолет, і цей пістолет схопив Григорян. І тоді він уже вистрелив і в Крилова, і в Ромигайла. І це були одночасні постріли у дві сторони», - каже адвокат обвинуваченого Наталя Костик.

Тим часом вдови загиблих чоловіків через зміну обвинувачення вже зверталися навіть до Генеральної прокуратури, і тепер вони обіцяють: якщо Давида Григоряна не засудять за статтею «умисне вбивство», жінки розпочнуть голодування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення