Криваве вбивство студента: вже рік убивця гуляє на свободі

На Хмельниччині правоохоронці не можуть знайти вбивцю 21-річного студента. За цілий рік у цій справі змінилось троє начальників відділу поліції, один з яких взагалі заявив, що ніякого вбивства не було, а помер хлопець своєю смертю.

Криваве вбивство студента: вже рік убивця гуляє на свободі

21-річного Владислава вбили, коли він повертався додому вночі. З моменту вбивства уже минув рік, однак винного і досі не знайшли. Рідні студента стверджують, що слідство одразу почали затягувати. Навіть результати місцевої судмедекспертизи довелося чекати 90 днів, хоча закон передбачає місяць для проведення експертизи.

"Його дуже жорстоко вбили. Я його не впізнала. Це не його обличчя, це не його профіль, у нього вухо відірване, це не він взагалі", - каже матір вбитого Анжеліка.

«Нам не все показують. Затягували експертизу, яка була готова аж у лютому», - скаржиться матір вбитого Анжеліка.

Біля Кам’янець-Подільського відділу поліції місцеві мешканці вийшли на пікет, таким чином звинувачуючи правоохоронців у бездіяльності та вимагаючи знайти вбивцю 21-річного хлопця.

Учасники акції стверджують: у кримінальному провадженні лише змінюються начальники, а сам розгляд справи стоїть на місці. Передостанній керівник Кам'янець-Подільського відділу поліції перед тим, як перейти до обласного центру, заявив, що це взагалі не вбивство.

«Він сказав, що вбивство Влада Грицькова – це не вбивство, він помер своєю смертю. Я не вірю,що людина з таким розумом і на такій посаді може сказати таке, побачивши такі фотографії», - каже бабуся вбитого Світлана.

До мітингувальників вийшов новий начальник міського відділу поліції Борис Сушицький і одразу зазначив: він на цій посаді лише другий місяць.

«Ви ні в якому разі не маєте думати, що хтось забув і нічого не робиться. Ми над цим працюємо, але розкрити вбивство, яке сталося рік тому, це дуже кропітка робота. Ми збираємо інформацію по частинах і я готовий батькам, адвокатам показати кожну сторінку кримінального провадження. Це не прості аркуші А4, це робота, яку ми проводимо, і ви побачите ці об’єми. Але я розумію, що вам важливий результат. Цей результат буде. Але сьогодні я не чарівник, щоб помахом палички зробити, щоб вбивці тут стояли», - говорить начальник Кам'янець-Подільського відділу поліції Борис Сушицький.

Володимир Негуляєв – начальник слідчого відділу, який рік тому запевняв, що на місці злочину зафіксовані сліди вбивці та його кров. Він навіть говорив, що слідчі вже йдуть по слідах убивці. Однак зараз поліцейський налаштований вже не так оптимістично.

«Це вбивство залишається нерозкритим. Однак, незважаючи на це, слідчі та оперативні підрозділи продовжують здійснювати досудове розслідування в цій справі. Наразі проводяться негласні слідчі дії відносно осіб, які є і мешканцями, і не мешканцями нашого міста і в такий спосіб ми здобуваємо докази і вважаємо, що маємо якийсь шанс на розкриття цього злочину», - каже начальник слідчого відділу Кам'янець-Подільського відділу поліції Володимир Негуляєв.

Тим часом протестувальники налаштовані рішуче. Запевняють: у разі потреби вони цілодобово стоятимуть біля відділу поліції, а якщо і надалі не буде результатів, вони підуть на більш радикальні міри.

«Якщо треба буде, ми будем на колінах тут стояти, але все одно доб'ємся», - говорить учасниця акції Оксана Трачевська.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення