Милосердне правосуддя: 20 ножових поранень і перерізане горло – не жорстоке вбивство (відео)

Трагічна історія, яка сколихнула всю Україну. (Увага! На відео є матеріал 18+)

Милосердне правосуддя: 20 ножових поранень і перерізане горло – не жорстоке вбивство (відео)

Українська Феміда винесла тату-майстру, який вбив 20-річну клієнтку, а потім виніс із її квартири усі цінні речі, м’який вирок. Суд дав жорстокому вбивці лише 14 років за гратами з конфіскацією всього належного йому майна. На рішення суду буде подаватися апеляційна скарга, адже сторона обвинувачення просила інше покарання – довічне позбавлення волі. (Увага! На відео є матеріал 18+)

Вбивство 20-річної студентки Анни Павленко шокувалося не лише Умань, де сталася трагедія, а й всю Україну. Дівчину з чисельними ножовими пораненнями і перерізаним горлом знайшли у коридорі її власної квартири.

Віталій Прокудін – 22-річний майстер тату з Одещини – імовірно, заздалегідь і ретельно готувався до злочину, адже знаряддя вбивства він приніс із собою з дому. У квартиру жертви він прийшов, аби зробити натільні малюнки Ані та її подрузі. Коли приятелька пішла – вдарив жертву спочатку шокером, потім заколов ножем і зрештою перерізав горло.

20 ножових поранень і перерізане горло для суду – не жорстоке вбивство

Судовий процес тривав три місяці. За цей час підозрюваний Віталій Прокудін так і не зумів пригадати, як він завдав молодій дівчині близько 20-ти ножових поранень, втім пам’ятає, що вона кричала, він закрив їй рота і перерізав горло. Його останнє слово в суді – коротке: «Я дуже жалкую, що все так вийшло. Я не хотів її вбивати».

Одразу після проголошення вироку головуючим суддею Олегом Кімстачовим про 14 років позбавлення волі слово взяла одна із суддів. У неї – власна позиція, яка заслуговує на оплески.

«Я повторюю. Я підтримую позицію прокурора відносно міри покарання обвинуваченого. У цьому полягає окрема думка», - каже суддя Уманського міськрайонного суду Катерина Ребрина.

Батьки убитої не стримують сліз. Такий вердикт надто м’який для нелюда, який відібрав у них найдорожче. Рідні показують страшні кадри з місця убивства. Саме це вони побачили, коли переступили поріг Аніної квартири.

«Отаку я дитину свою застала у квартирі! І вони вважають, що це не жорстока смерть? Суддя сказав, що це прерогатива суду – визначити, чи це було жорстоке вбивство чи ні. От вони вважають, що це вбивство не жорстоке. Коли він наніс 20 ножових поранень, коли він бив її кулаком, знущався шокером. А потім перерізав горло і вона весь цей час була жива. Він сам сказав: вона до останнього була жива, і тоді він перерізав горло. Оце наш суд визнав це не жорстоким убивством», - кажуть батьки убитої дівчини Оксана і Юрій Павленко.

Із 14 років позбавлення волі рік вираховується за перебування в СІЗО – за законом Савченко. Таке покарання не влаштовує і прокуратуру. «Сторона обвинувачення просила інше покарання, ніж дав суд – а саме довічне позбавлення волі. Враховуючи, що суд не погодився з позицією державного обвинувачення, то звісно будемо писати апеляційну скаргу на вказане рішення суду», - повідомив прокурор Сергій Короп.

Коханка вбивці за своє мовчання теж понесе покарання

Головний свідок злочину – співмешканка тату-майстра. Людмила Куцак виявляється єдиною, кому хлопець зізнається у кривавому вбивстві. Із нею розбиратимуться окремо.Її судитимуть за приховування вбивства та збут награбованого майна. Дивно, але батьки убитої Ані у цих провадженнях не визнані потерпілими. Однак запевняють, що доб’ються якомога суворішого покарання і для неї. Адже мовчання – теж злочин.«Я обертаюся. В мене серце в п’ятки. Я думаю, чи це мені приснилося чи що. Кажу: це ти? А він такий: я її убив! Я миттю включила світло, подивилася, що в нього курточка, штани і кофта були в крові», - згадує Людмила.

Вона купує коханцю нову куртку, власноруч допомагає відмити від крові золото. Ось – кадри з Уманського ломбарду, куди дівчина сама здає золоту каблучку вранці після вбивства.

За криваві гроші пара купує квитки до Одеси та орендує там квартиру. Решту награбованого вони здають вже у ломбардах Південної Пальміри. Дівчина часто залишається наодинці, однак жодного разу не намагається повідомити про злочин у поліцію. Каже – боялася. Боїться, але половину виручених грошей – залишає саме собі.

«Я розуміла, але я боялася, що він може зі мною щось зробити. Тому що за цей весь час я боялася до нього заговорити, щось лишнє спитати, я не знала на що він спроможний, якщо він таке зробив. Тому що він мені сказав, що він зробив тільки 8 ножових, а в «Надзвичайних» я вже побачила, що там сказали близько 20», - виправдовується жінка.

Що розказують сусіди

Коли дівчину холоднокровно різали, сусіди чули крики. А одна з жінок також звернула увагу на гучний удар.

«У нас тут за стінкою дуже сильно все чути. Навіть якщо в них там щось у коридорі падає – у нас чути в квартирі. Не було крику. Був якийсь хлопок. У нас з ялинки намисто навіть впало», - розповідає сусідка Ольга.

Натомість у сусідньому під’їзді, у квартирі, що має спільну стіну із помешканням студентки, почули нелюдський крик. Пенсіонерка боїться показувати своє обличчя. Мовляв, через зізнання наступною може стати саме вона. Жінка не представляється і говорить через двері.«Мені все чути було. Крики були сильні. Вона кричала», - згадує сусідка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення