На Черкащині за загадкових обставин помер 2-річний хлопчик (відео)

У дитини кілька днів поспіль болів живіт, але батьки лікували його народними методами, напуваючи чаєм з ромашки. Експертиза встановила, що хлопчик помер від травми голови і тепер в селі поповзли чутки, що дитину міг побити його вітчим.

На Черкащині за загадкових обставин помер 2-річний хлопчик (відео)

Богданчик, якому було всього 2 рочки, ріс здоровим та активним.

У перший день нового року його привезли в лікарню в критичному стані. Попри зусилля лікарів врятувати його так і не вдалося. За висновками медиків, малюк помер від травми голови та забиття мозку. Звідки це з’явилось у дитини, матір не розповідає, а от селом одразу ширяться страшні чутки, мовляв хлопчика побили. Деякі сусіди підозрюють у цьому коханця Ірини, адже він нібито неодноразово піднімав руку на жінку, тож міг побити і дитину.

Матір 2-річного хлопчика Ірина

«У нього тюрма – рідний дім. Він задирака такий. Коли вип’є, тоді й б’ється. Весь час у синяках бідна. Закриє в хаті, гамселить отам. Я особисто йшла через двір ще восени, чую такий крик: діти кричать, вона кричить», - розповідають сусіди.

Молоду жінку з двома дітьми у село Березняки чоловік привіз менше року тому. Про насилля в родині нічого не чули як у сільраді, так і не помічали нічого підозрілого місцеві медики, які оголядали діток та робили їм щеплення.

«Ми не чекали цього. Як сім’я, то вони в нас недавно проживають. Ця жіночка сама з двома дітками тут із весни того року. Ми її мало знаєм», - каже голова Брезняківської сільської ради Надія Гончаренко.

«Вони приходили на прийом до лікаря-педіатра, який у нас є тут. Вона була з дітьми, ми робили їм маніпуляції. Щеплення. Діти були охайні, доглянуті. Синяків чи ще чогось не було», - каже акушерка Березняківського ФАП Ольга Нестерова.

В Ірини залишилася 3-річна донечка, а вже цього місяця жінка зі своїм співмешканцем чекають на поповнення. Про молоду матір усі відгукуються добре: мовляв вона і роботяща, і охайна, і дітей любить.

«Мама вона хороша, я по ній бачу. Вона доглядала діток. Хай там той одяг був із секонд-хенду, але він завжди чистий, діти не голодували», - розповідає голова Березняківської сільської ради Надія Гончаренко.

А от про обранця жінки кажуть навпаки: всім він відомий як злодій, який неодноразово відбував покарання за крадіжки. Сам чоловік версію односельців за побиття дитини заперечує, але свою провину він бачить лише в тому, що вчасно не викликав швидку. Вітчим хлопчика переконує: Богданчикові стало зле ще напередодні Нового року, кілька днів його мучили болі в животі.

Вітчим померлого хлопчика Артур

«Ще 27 чи 28 прийшов ввечері додому. Віра мені каже, що дитині поганенько стало, що животик мучить, він у кроватці крутився», - говорить вітчим померлого хлопчика Артур.

Дорослі лікували дитину самостійно народними методами, а коли хлопчику ставало гірше, він начебто неодноразово падав з ліжка і вдарявся головою об підлогу.

«Давали чай з ромашки, ми його напоїли, йому наче легше стало, але ж він там крутився і з кроватки падав. І після того, як він впав, йому ще гірше стало», - каже вітчим хлопчика Артур.

У поліції відкрили кримінальне провадження та з’ясовують, що ж насправді сталося із дитиною і чи винні у смерті малого матір із вітчимом.

«Слідство чекає довідки експертизи, відповідно з якою буде з’ясований характер тілесних ушкоджень, як їх отримувала дитина, і потім буде з’ясовуватись, хто наніс ці ушкодження», - каже речник поліції Черкащини Дмитро Грищенко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення