​На Хмельниччині масово відстрілюватимуть вовків, які мігрували з Донбасу і Карпат (відео)

На Хмельниччині вовки тероризують селян. Жителі п’яти сусідніх сіл Ярмолинецького району бояться виходити з будинків і вдень, і вночі. Хижаки масово знищують домашню худобу і навіть нападають на людей.

​На Хмельниччині масово відстрілюватимуть вовків, які мігрували з Донбасу і Карпат (відео)

Місцеві жителі навіть на вулицю не виходять без вил. Кажуть, що з гострим інструментом – спокійніше: можна хоч якось відбитися від вовків.

«Ходим по гриби і на город з вилами, кругом з вилами треба ходити. Небезпечно. Щоб відбивати вовків всяку звірину. Приказала голова сільради, щоб ми не виходили вночі далеко», - розповідає місцева жителька Євгена Митьковець.

Козу Євгени Федорівни вовк загриз кілька днів тому. Це сталося вдень – просто в кількох метрах від подвір’я. Жінка каже: добре, що не напав на неї. Адже в сусідньому селі вовк ледь не знищив цілу родину.

«Ягоди збирали, і на них напали вовки. На жінку з дітьми і на чоловіка. Він то відбився зброєю – встрілив вгору… А вони полякалися, але вовк їх не зачіпав. Тільки, що побачили, тікали від нього», - розповідає жінка.

На очах у Олександра Лужняка вовк загриз його козу і забрав з собою козеня. Чоловік не ризикнув відбивати худобу, адже сили були нерівні.

Марія теж бачила наслідки нападу вовків. За одну ніч з 28 овець в живих залишилося тільки 6.

Поки знімальна група «Надзвичайних новин» знімала цей сюжет, вовки напали ще на одну тварину. Господарям кози пощастило – тварина вижила, хижак встиг вирвати лише частину ноги. Господар покаліченої кози пояснює, що люди наробили крику, бо були поруч – буквально 20 метрів – тому вовк встиг тварину лише раз хапнути.

Вовків бачили багато людей. У місцевих лісників вони – часті гості. І хоча близько не підходять, увесь час за людьми спостерігають.

Цього року популяція хижаків збільшилася в рази.

«Отак як Карпати ріжуть, зараз шум, вони можуть переходити сюди. Так само Донецьк, Луганськ. Війна йде, теж шум. Вони мусять кудись діватися. Вони рятуються теж, щоб мати свою поживу», - каже лісник Петро Лужняк.

В обласному лісовому господарстві про проблему селян чули. Кажуть, зараз вже підписане розпорядження про збір мисливських груп, котрі наступного тижня влаштують велике полювання. Вовків планується відстрелити.

«Наразі є дозвіл управління нашого, буде сформовано розпорядженням бригада, куди будуть залучені мисливці, які мають досвід, тому що це випадок вже не перший. І зараз розглядаємо, яким чином ефективно це зробити», - розповів головний лісничий ДП Хмельницьке лісомисливське господарство Олег Гаврилюк.

Фахівці кажуть: зараз полювати на вовків дуже складно. Ця тварина – вельми хитра, і на неї краще влаштовувати облави взимку, вистежуючи по слідам. Але ситуація у місцині складається надто критична. Тож, незважаючи на труднощі, часу гаяти тут більше не можна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення