На межі забобонності і сатанізму: 5-класники читають "Отче наш" під примусом (відео)

​На Вінниччині батьки школярів збунтувалися проти вчительки однієї з місцевих шкіл. Все через те, що вона забороняє учням позіхати на уроці, бо у них може вселитися злий дух. Педагог перед уроком навіть змушує учнів читати молитву. Батьки збунтувалися проти методів викладання вчительки.

На межі забобонності і сатанізму: 5-класники читають "Отче наш" під примусом (відео)

"Отче наш" під примусом

Тепер учні 5-го класу разом зі своїми батьками збирають підписи, аби звільнити вчительку української мови. За словами учнів, вони не мають права навіть позіхати на уроці. Якщо вони й роблять це, то повинні прикривати рот і хрестити його, бо за словами педагога, у школярів може вселитися нечисть.

За словами матері однієї зі школярок, педагог змушує дітей на початку уроку читати "Отче наш" під виглядом того, що просто турбується про них.

"Вчителька примушує усіх дітей на початку уроку читати "Отче наш", пояснюючи це тим, що вона так захищає наших дітей від негативних енергій",- скаржиться Людмила Мількоптовська.

Після прохань припинити методи - посилення практики

Батьки школярів неодноразово намагалися пояснити викладачці, що такі дії неприпустимі, і мало того, просили її припинити таку практику. Однак усі зусилля були марними - вчителька не лише наполегливо продовжувала свою справу, а й запровадила таку методику в усіх класах, де викладає українську мову. Найбільшу небезпеку такі методи вчительки становлять для її наймолодших учнів - 5-класників, бо внаслідок таких дій у дітей може виникнути депресія.

"Така ситуація може бути стресова. Якщо дитина дуже спокійна, то навіть підвищення голосу в класі може викликати у неї реакцію. Це можуть бути сльози, замкнутість і навіть може зникнути бажання іти до школи. А будь-яка дитяча травма може мати наслідки у дорослому житті",- пояснює шкільний психолог Людмила Назарова.

Сама ж учителька Таміла Очеретна усі звинувачення відкидає, і винною себе ні в чому не вважає. Більше того, вона запевняє, що на неї звели наклеп, адже молитися вона нікого не примушувала. Свою прихильність до енергетичних сил підтверджує, і ці знання прагне донести іншим.

"Коли людина позіхає, опускається енергія негативу, ліні. Я учням говорила, аби вони звернули на це увагу і цього більше не робили. Бо потім на наступних уроках їм буде надзвичайно важко",- розповідає вчителька.

Батьки учнів переконані, що вчительку треба звільнити із школи, і вже передали письмове звернення директору школи. Тамілу Очеретну вже відсторонили від уроків у 5-Г класі. Однак чиновники з відділу освіти звільнити викладачку-вірянку не можуть, натомість запропонували їй написати пояснення. Батьки школярів обіцяють домогтися звільнення педагога законними методами.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення