На Рівненщині скандал: поліцейських звинувачують у тортурах підозрюваного (відео)

Поліцейські забрали чоловіка у відділок і вимагали від нього зізнання у різанині. Коли чоловік заперечив звинувачення, копи почали бити його кулаками, пляшками та книжками по всьому тілу. Їх не зупинило навіть те, що сама жертва різанини у побитому чоловікові не впізанала свого кривдника.

На Рівненщині скандал: поліцейських звинувачують у тортурах підозрюваного (відео)

Петра Телетьона поліцейські підняли з ліжка серед ночі і попри протести рідних просто з дому забрали у відділок. Чоловік розповідає, що копи одразу звинуватили його в різанині, ніби він із ножем напав на жителя сусіднього села. Чоловік переконує, що спробував заперечити висунуті йому обвинувачення, однак за це його почали бити.

«Били мене двоє чоловіків, вибивали зізнання. Били книжкою по голові, капроновою пляшкою з водою по голові, били кулаками по животі, по спині, по грудній клітці, і ногами, коли падав», - розповідає постраждалий у поліції Петро Телетьон.

Коли терпіти побої та погрози вже не стало сил, чоловік зізнався і підписав усе, що йому наказали.

«Не витримав та й зізнався, мусив зізнатися, бо били. Сказали, що якщо я не скажу те, що вони кажуть, то вони мене заб’ють і вивезуть, що мене ніхто не знайде, бо затримали мене без документів», - каже постраждалий чоловік.

У відділку поліції в Сарнах Петро пробув три дні, а звідти відразу ж потрапив до лікарні. На тілі чоловіка були численні травми та синці. Окрім цього медики діагностували перелом ребер, закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку.

«Ці травми можуть бути як від дії якихось механічних чинників ззовні, так можуть бути і від вдаряння головою об щось. А щодо грудної клітки, то тут схоже, що були якісь дії зовні, типу ударяння і так далі», - говорить завідувач травматологічним відділенням Костопільської ЦРЛ Ярослав Кулик.

Попри явку з повинною підозрюваним чоловік таки не став, бо слідству забракло доказів. Більше того, у цьому чоловікові упізнати свого кривдника не змогла навіть сама жертва.

Жертва різанини Сергій

«Темно було, нічого я не бачив, як я його можу впізнати»,- каже потерпілий Сергій.

Однак у Сарненській поліції продовжують наполягати на своєму, мовляв саме Петро той, хто влаштував різанину. Але вже зараз поліцейські заявляють, що офіційно чоловіка взагалі не затримували.

«Під час досудового розслідування підозрювана особа в порядку статті 208 не затримувалася», - говорить начальник слідчого відділення Сарненської поліції Василь Дячук.

Після сюжету «Надзвичайних новин» справою зацікавилася обласна прокуратура. Тож тепер під підозрою самі копи, яких можуть звинуватити у перевищенні службових повноважень і вибиванні зізнання.

«Слідчі прокуратури Рівненської області призначили службове розслідування за фактом можливих неправомірних дій працівників поліції, допитали близько десятка свідків, призначили судово-медичну експертизу. За наявності підстав буде оголошено підозру працівникам поліції», - говорить речниця прокуратури Рівненської області Людмила Суржук.

Якщо поліцейським таки оголосять підозру за побиття людини у відділку, їм загрожуватиме кримінальна відповідальність. Як наслідок – імовірне звільнення з органів внутрішніх справ та від 3 до 8 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення