На Вінниччині безкарно ґвалтують та вбивають: жінки бояться виходити з будинків (відео)

В Україні вже понад 10 років орудує банда злочинців, яка ґвалтує та вбиває жінок. Раніше поліція просто розривала заяви потерпілих про злочин, але тепер обіцяє цілодобово патрулювати вулиці сіл.

На Вінниччині безкарно ґвалтують та вбивають: жінки бояться виходити з будинків (відео)

На Вінниччині у селах Ямпільського району люди вже понад 10 років живуть у страху: там орудує банда злочинців, які ґвалтують та вбивають жінок. Коли жертви бандитів, яким вдалося втекти, звертаються до поліції, там із них відверто сміються та розривають їхні заяви про злочин. Через бездіяльність правоохоронців люди грозяться влаштувати самосуд над злочинцями.

Вранці 14 вересня у селі Гальджбіївка, Ямпільського району, місцеві жителі на дорозі знайшли побиту і ледь живу жінку. Її відвезли в ямпільську лікарню, але через чотири дні 52-річна жінка померла. Місцеві мешканці розповідають: померлу Світлану Лапір окрім того, що побили, ще й зґвалтували неприроднім способом, адже у неї розірвані всі внутрішні статеві органи.

«Люди говорять, що її забили пляшкою і арматурою пошкодили внутрішні статеві органи», - розповідає місцева жителька Олена Медюлянова.

Підозрюваним у вбивстві жінки виявився 52-річний житель сусіднього села. Його затримали того ж дня, коли знайшли жінку. Однак суд його відпустив під домашній арешт.

«У той же день працівниками Ямпільського ВП через підозру у скоєнні злочину затриманий громадянин Гумовський Валерій Васильович. За даним фактом ми звернулися в суд із клопотанням про обрання міри запобіжного заходу – взяття під варту. Але суд залишив його під домашнім арештом», - розповідає начальник Ямпільського відділу поліції Руслан Мілевський.

Знімальній групі «Надзвичайних новин» вдалося розшукати підозрюваного Гумовського у сусідньому селі Біла Ямпільського району. Чоловік довго не виходив до журналістів. Як виявилося пізніше, спілкувався зі своїм адвокатом. Та потім все ж наважився розповісти про зустріч із Світланою.

«Так вийшло, що ми зустрілися з нею не в тому місці і не в той час, і вона почала до мене чіплятися, я й наніс їй пару ударів. Я був там зі своїм товаришем, який не міг іти додому. Говорять, що вона зґвалтована була, але це з’ясує слідство. Це все, що я можу сказати», - розповів журналістам«Надзвичайних новин» підозрюваний Валерій Гумовський.

Підозрюваний Валерій Гумовський

Про саму жінку місцеві мешканці кажуть: вона зловживала спиртним та не мала постійного місця проживання, тож їй доводилось ночувати по різних хатах у різних селах. Злочинці-садисти обирають собі жертв переважно саме серед соціально незахищених людей, адже їх ніхто не шукатиме.

«У банди є тенденція до більш незахищених людей, або п’яних, або до тих, котрі не мають родичів і їх нема кому захистити. Вони нападають на слабших, беззахисних»,- каже місцева жителька Наталя Венгер.

Кололи виделкою і били в обличчя

Постраждала від злочинців банди і ця жінка. Над нею бандити познущалися по-звірячому.

Собі на життя вона заробляє тим, що допомагає односельчанам по господарству. Коли влітку цьогоріч жінка працювала в одного чоловіка, до нього прийшов той же Гумовський зі своїми двома товаришами. Злочинці накинулися на жінку, порвали одяг і втрьох знущалися з неї.

«Кололи мене виделками, прямо м’ясо витягували, вони ж не відчувають, як болить. Коли я кричала, вони ще більше кололи і били в обличчя», - згадує знущання Олена.

Після цього злочинці втрьох почали ґвалтувати жінку. Олені вдалося втекти від ґвалтівників, лише попросившись у туалет. Довгий час жінці доводилось ночувати на цвинтарі або в лісі, бо вона боялася повертатися додому. Від банди вона переховується і досі, але вже з малою дитиною.

«Носила з собою і одіяла, і подушки. У мене 5-річна дитина і вона теж зі мною йшла. Мусила брати її з собою. Я лежала на землі, а дитина на мені, накрита одіялом», - каже Олена.

Після того, що з нею сталося, жінка наважилася піти по допомогу в поліцію. Однак там над нею відверто посміялися, а її заяву - розірвали.

«Я зверталася в поліцію, написала заяву. Тільки там наді мною посміялися, а заяву розірвали. Я прийшла ще раз, але марно», - скаржиться жінка.

За жорстоке побиття умовний термін отримав і син Валерія Гумовського Артем. Він разом зі своїми товаришами порубав ноги саперною лопаткою своєму односельцю. Тоді потерпілий вижив і розповів усе поліції.

«Його били троє чоловіків. Вивезли на сміттєзвалище і так били саперною лопаткою, що в нього було п’ять переломів гомілкових кісток, струс мозку, зламана ключиця»,- розповідає сестра потерпілого Наталя.

Злочинці погрожують своїм жертвам

Місцеві мешканці запевняють: Гумовські – учасники небезпечної банди, яка зухвало діє на території довколишніх населених пунктів. Усіх цих злочинців люди знають поіменно.

«Це Кайнар Олександр Миколайович, Притуляк Олег Михайлович, Гумовський Валерій Васильович, Гумовський Артем Валерійович і Ткач Володимир Миколайович», - називає місцева жителька Галина Безпалько.

Люди кажуть: ці злочинці вже понад десять років катують, ґвалтують і вбивають людей. Зокрема, взимку цього року у будинку одного із учасників банди нібито декілька днів тримали і ґвалтували 14-річну вихованку інтернату. За словами мешканців, дівчині вдалося втекти від злочинців. Однак директор закладу цей факт спростовує, а в поліції його не коментують зовсім.

У той час, коли поліція насміхається над потерпілими, а суд відпускає злочинців додому, ті погрожують своїм жертвам.

«До мене приїжджав Гумовський, пропонував гроші, щоб закрити всю цю справу. Я йому відмовила. Після цього він мене перестрів і почав мені погрожувати. Сказав, що буде і мене, і брата різати на шматки».- скаржиться місцева жителька Галина Безпалько.

Місцеві мешканці грозяться вчинити самосуд

Очільник районного відділу поліції, який на посаді всього кілька місяців, запевняє: зробить усе, щоби повернути довіру місцевих мешканців до правоохоронних органів. А начальник Ямпільського відділу поліції просить людей просто заспокоїтися, бо в селах, де мешкають сільські бандити, тепер цілодобово патрулюватимуть правоохоронці у цивільному.

«Якщо я щось пообіцяв, то я це виконую. По-перше, я сказав, що ситуація зміниться. Я хочу запевнити людей, що на сьогоднішній день ситуація в селі Біла, Гальджбіївка контрольована і знаходиться під моїм особистим контролем», - говорить начальник Ямпільського відділу поліції Руслан Мілевський.

У Головному Управлінні Нацполіції у Вінницькій області пообіцяли оприлюднити результати слідства по кожному злочину. Натомість люди кажуть: якщо правоохоронці їм не допоможуть позбутися банди законним шляхом, вони готові вчинити самосуд.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення