На Запоріжжі жінка покинула матір вмирати голодною смертю (відео)

60-річна жінка стала інвалідом після невдалого падіння. Донька обіцяла доглядати за хворою матір’ю, однак замість цього забрала її пенсійну картку і просто зникла. «Надзвичайні новини» весь рік стежили за долею жінки і завітали до геріатричного пансіонату, де вона зараз перебуває.

На Запоріжжі жінка покинула матір вмирати голодною смертю (відео)

Ще в січні минулого року 60-річна Наталія Любко вмирала із голоду у власній квартирі. У минулому жінка - вчителька англійської мови, яку поважали всі: колеги, учні, але не власна донька. Пенсіонерка стала калікою, коли невдало впала, пережила два інсульти і фактично була прикута до ліжка.

«У мене донька є. Але приходить до мене рідко», - розповідає жінка.

Дочка пенсіонерки обіцяла купувати їй їжу, однак замість цього вона забрала пенсійну картку і зникла, тож жінці не було за що ані купувати їжу, ані платити за комунальні послуги. В результаті в квартирі взимку вимкнули газ, воду та електрику. Але чомусь жодна із соціальних служб не надала жінці вчасну допомогу.

«Ми викликали міліцію, соцслужбу, вони нас футболять. Міліція в соцслужбу, соцслужба в міліцію», - скаржиться сусідка жінки Тетяна.

Невідомо, чим би закінчилася ця історія, якби про неї не дізналась громадськість. Журналісти викликали соціальну службу і під наглядом ЗМІ таки змусили забрати жінку з нелюдських умов, у яких вона проживала.

«Зараз ми телефонуємо до міського виконавчого комітету, кажемо, що всі документи у нас на руках, з хоспісом уже домовились і будемо думати, як її транспортувати», - каже завідувач відділення Запорізького центру соціального обслуговування Олександра Тіщенко.

Весь цей час «Надзвичайні новини» стежили за долею Наталії Любко.

Жінка повернула свою вагу і їй лишилося тільки підлікувати ногу.

Жінка каже, що зрідка її стала провідувати дочка, якій вона вже давно все пробачила.

«Вона хороша дівчина. Я її люблю, дуже люблю», - говорить жінка.

Однак керівництво пансіонату досі жодного разу не бачило доньку постраждалої. Тож у закладі припускають, що матері просто не хочеться вважати себе покинутою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення