«Надзвичайні новини» вибились у лідери «Гонки націй» (фото, відео)

У останньому у сезоні змагання «Гонка націй» команда «Надзвичайних новин» потрапила у п’ятірку фіналістів. У числі їх суперників – представники спортивних клубів, зокрема й бійцівських, і навіть колишні та нинішні спецназівці. Для команди «Надзвичайних новин» це був дебютний виступ, то ж його результатами учасники задоволені.

«Надзвичайні новини» вибились у лідери «Гонки націй» (фото, відео)

«Такі змагання мають проходити частіше. Добре, що є сильні люди, сильна нація, сильні чоловіки. Я пишаюся нашою командою, «Надзвичайними новинами», - каже куратор «Надзвичайних новин» Костянтин Стогній.

«Гонка нації» – це вражаючі забіги з перешкодами, які стрімко набирають шанувальників, для яких подібні змагання – справжні випробування та авантюра. Забіги мають три рівня складності: «Забіг Сили» – 5 км і 15 перешкод, «Забіг Волі» –13 км і 20 перешкод, «Забіг Духу» – 21 км і 25 перешкод. Але, як попереджають організатори перегонів, «Забіг Духу» – це справжнє випробування на виживання, тому подолати його можуть тільки половина учасників.

Цьогоріч «гонки» пройшли у Буковелі, Харкові, Тилігулі (Одеська область) та Києві. Столиця стала завершальним містом, де спортсмени пробували свої сили.

Змагання у Києві: крижаний басейн і 2-метрова стіна

Фото з Facebook Костянтина Стогнія

Фото з Facebook Костянтина Стогнія

Пролізти під колючим дротом у суцільній багнюці, і з крижаного басейну застрибнути на двометрову стіну. Надзвичайні перепони, наближені до воєнних, долають 30 команд з усієї країни. Від Харкова – до Чернівців.

Учасник команди «Надзвичайні новини» Євген Силенко розповідає, що тренування проходили у Гідропарку. «Бігали. Канати, рукоходи, кільця. Організатори «Гонки націй» піднімають дух нації і силу духу», - каже він.

Учасник команди «Надзвичайні новини» Анатолий Куксюк у свою чергу додає, що треба бути бійцем в будь-якій ситуації. До «гонок» готувалися протягом року: боксували, купалися, голодували, навіть судома хапала за ноги.

Командний «Забіг волі» – найважчий у останній «гонці націй». На 15 кілометрів – 30 перешкод, серед яких – важелезні бетонні кулі і мішки з піском, слизькі канати, багнюка під шинами і спуск з гори.

Фото з Facebook Костянтина Стогнія

Першість у змаганнях виборюють 150 учасників, серед яких колишні та нинішні спецназівці – у командах КОРД та КОРД-ХАРКІВ. У суперниках також представники спортивних клубів, навіть бійцівських.

Незвичні для буденного життя навантаження провокують чисельні судоми. Організатор змагань «Гонка нації» Юрій Подлєсний розповідає, що вперше на забігу «волі» встановили рекорд за кількістю перешкод: «Максимальну кількість. І ми бачимо, що на фініші учасники виснажені».

Фото з Facebook Костянтина Стогнія

Куратор «Надзвичайних новин» Костянтин Стогній резюмує: ««Дуже гірко, що держава не бере участь, самовіддаляється. Але з іншого боку – так централізовано і масово зробити – люди не чекають на державу, а самі беруть і об’єднуються. І колись настане час, коли держава буде виконувати волю людей, ініціативних, які будуть брати управління в свої руки».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення