Найкращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

 FaceNEWS

У 2021 році інтерес до криптовалюти і біржових торгів знову виріс. Це сталося завдяки безпрецедентному зростанню курсу Bitcoin, а разом з ним і інших популярних криптовалют.

Найкращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Незважаючи на те, що криптовалюта в багатьох країнах досі законодавчо не врегульована, існує велика кількість майданчиків, на яких всі бажаючі можуть продавати і купувати як Bitcoin, так і багато інших монет.

Для чого потрібні біржі криптовалют

Основне призначення таких бірж - це купівля і продаж криптовалют і різних токенів. Деякі великі і давно існуючі біржі випускають власні монети або токени, але основні торги йдуть щодо популярних криптовалют - Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Doge, Dash.

Деякі торговці-початківці використовують біржі не тільки для торгів, але і в якості гаманців - зберігають на них свою валюту. Ми цього робити не рекомендуємо, тому що надійність найбільш захищеної біржі менша за надійність власного гаманця, який знаходиться при вас.

Де зберігати криптовалюту

З популярних гаманців для криптовалют можна відзначити продукцію Ledger. Купуючи такий пристрій, ви отримаєте захищене сховище з підтримкою великої кількості основних монет:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • XRP | Ripple (XRP)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Litecoin (LTC)
  • Ethereum Classic (ETC)
  • Dash (DASH)
  • Zcash (ZEC)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Bitcoin Gold (BTG)
  • Viacoin (VIA)
  • Tether USD (TRC20) (USDT)

Загалом на даний момент підтримується 43 монети. Вартість найпопулярнішого варіанту гаманця Ledger вказана на сайті, і становить близько 80 доларів США. Це зовсім невелика сума, тому що безпечно зберігати на гаманці можна необмежену кількість монет.

Критерії вибору кріптовалютної біржі

Тарифи. Практично всі біржі стягують комісію за ведення бізнесу на їх платформах. Переконайтеся, що коли ви реєструєтесь або берете участь в конкретній операції, ви знаєте все про збори.

Верифікація і безпека. Більшість бірж вимагає будь-яку перевірку особистості у вигляді паспорта, водійських прав, підтвердження місця проживання або іншого подібного документа. На деяких платформах верифікація не присутня зовсім.

Обмінні курси. Навряд чи ви захочете приєднатися до кріптовалютної біржі, яка стягує драконівські збори за транзакції і обміни. Це вкрай несправедливо по відношенню до клієнта у фінансовому відношенні.

Регіон. Також важливо вибрати біржу, робота якої підтримується у вашому географічному регіоні. Деякі обмінники активно працюють з усіма країнами Південної Америки, але не активні ні в одній азіатській державі, і навпаки.

Репутація. Навіть у найкращих з кращих кріптовалютних бірж були погані часи, свої злети і падіння. Однак, загальна думка про дійсно надійні обмінники завжди позитивна. Кращі біржі мають солідну репутацію і користуються довірою трейдерів. Давайте розглянемо деякі з них уважніше.

Binance

Біржа була запущена в 2017 році, і на даний момент є одним зі світових лідерів в області криптовалюти. Binance дає можливість не тільки торгувати, а й зберігати валюту на власному криптогаманці Trust Wallet, крім того, займається інвестиційною діяльністю, освітою в області блокчейна і криптовалют, благодійністю.

На Binance можна купити валюту із гривневою, рублевою, USD, EUR карти або власного фіатного балансу на біржі.

У біржі є додатки для смартфонів на iOS і Android зі зрозумілим і зручним інтерфейсом.

Добовий обсяг торгів: близько 100 млрд доларів США

Кількість торгових пар: понад 2000

Безпека: висока

Комісія за операції: 0,1% за операцію зі знижкою у 25% за умови сплати Binance Coin (BNB).

Верифікація: обов'язкова. Як правило, підтвердження аккаунта після відправки всієї інформації і завантаження необхідних документів може займати від декількох секунд до трьох робочих днів

Обмеження щодо виведення коштів: залежать від рівня аккаунта.

Рейтинг довіри до біржі: 10.0

Перейти на Binance

Kuna

Заснована першим біткоін-агентством в СНД, KUNA Bitcoin Agency. Біржа регулярно входить до списку кращих майданчиків для обміну криптовалютами в СНД. Простий процес реєстрації на платформі KUNA займає буквально 30 секунд. Користувачі також відзначають невисокі комісії, оперативність саппорта і швидкість введення і виведення грошей.

Біржа активно розвивається не тільки в області криптовалют, але і в інших сферах фінтеха. Зараз у KUNA існує велика кількість супутніх сервісів:

Kuna Code - інструмент для переведення активів між акаунтами користувачів біржі Kuna;

Kuna Money - купівля і продаж криптовалюти за допомогою карти Visa/Mastercard UAH;

My Kuna - сервіс переведення активів будь-якому користувачу біржі без реєстрації;

KUNA Pay - платформа процесингу криптовалют і фіатних платежів.

Добовий обсяг торгів: понад 2,5 млн доларів США

Кількість торгових пар: 35

Безпека: висока

Комісія за операції: 0,25%

Рейтинг довіри до біржі: 8.0

На думку багатьох користувачів, Kuna - найзручніший торговий інструмент для трейдерів-початківців. У біржі простий і зрозумілий веб-інтерфейс, також є додаток для смартфонів на iOS і Android.

Перейти на Kuna

EXMO

EXMO - популярна російськомовна універсальна платформа, створена в 2014 році. Вона постійно розширює функціонал, поповнює список активів у лістингу.

Купити криптовалюту на біржі можна за долар, євро, рубль, гривню, злотий, турецьку ліру і багато інших фіатних валют.

Біржа активно розвивається і зараз надає можливість торгів по 189 валютних парах.

Як багато подібних сервісів, EXMO має власні мобільні додатки.

Добовий обсяг торгів: понад 100 млн доларів США

Кількість торгових пар: 189

Безпека: середня

Комісія за операції: від 0.3% - залежить від обсягу торгів

Рейтинг довіри до біржі: 6.0

Перейти на EXMO

Poloniex

Poloniex, вона ж «полин» - мабуть, одна з найвідоміших кріптобірж у всьому світі. Біржа заснована в США в 2014 році компанією Tristan D'Agosta, базується в Вілмінгтоні, штат Делавер. У лютому 2018 року Poloniex була куплена компанією Circle Internet Financial Ltd.

Біржа дає можливість купувати криптовалюти за допомогою кредитної карти і торгувати з більш ніж 200 парами спотової торгівлі і 25 парами маржинальної торгівлі.

Добовий обсяг торгів: близько 300 млн доларів США

Кількість торгових пар: 200

Безпека: висока

Комісія за операції: від 0.125% - залежить від обсягу торгів і рівня аккаунта

Рейтинг довіри до біржі: 7.0

Перейти на Poloniex

На закінчення хотілося б нагадати вам, друзі, бути вкрай уважними при виборі біржі, і докладно вивчати інформацію та відгуки інших користувачів. Якщо ви довірите свої гроші ненадійній платформі, то ніхто не зможе повернути вам інвестиції у разі її зламування.

Саме тому спеціально для новачків криптовалютної індустрії ми зібрали максимально необхідну інформацію про біржі, що ідеально підходять для старту.

Починайте заробляти на криптовалютах вже сьогодні, зареєструвавшись на кращих криптовалютних платформах:

  1. Binance
  2. Poloniex
  3. KUNA
  4. EXMO

Автор Олег Іванов

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення