Небезпечний злочинець втік з суду: останні подробиці (відео)

З Києво-Святошинського суду Київської області втік обвинувачений у особливо тяжких злочинах. Хто допоміг йому вислизнути з під носу конвоїрів і самотужки вибратися з двоповерхової будівлі?

Небезпечний злочинець втік з суду: останні подробиці (відео)

З того, як на волю втік уродженець Молдови Василь Стрижка, який орудував в Одеській та Київській областях, вже добу кепкують і адвокати, й відвідувачі, та й уся Україна.

«Не налякані, але дуже здивовані. Як це може бути? Була охорона. Скільки тут працюю – це перший випадок такий з 93 року», - розповідає адвокат Алла Власова.

Металошукач – на вході, грати – на всіх вікнах. Але й вони не є перепоною для кмітливих підсудних, один з яких сповна використав усі недоліки конвойної служби.

Обвинувачений спочатку відштовхнув конвоїра. Одягнений у легкий одяг, він вистрибнув через віконну шпарину та вибіг через паркан.

Як же йому таке вдалося? Перед тим у суді пару годин слухали його справу. Василя Стрижку звинувачують у тяжких злочинах: замаху на вбивство, зберіганні зброї та крадіжці. Такого серйозного елемента мали охороняти надзвичайно пильно.

«Підсудний втік не із залу суду, а із конвойного приміщення. У них свій вхід, свій заїзд, приміщення на першому поверсі», - пояснює речниця Києво-Святошинського районного суду Київської області Євгенія Орищенко.

Після засідання охоронець звично вивів підсудного до конвойної кімнати. Саме там Стрижка й попросився до вбиральні. З туалету втекти неможливо, тому єдиним шансом для нього був коридор.

Виявилося, арештант добре прорахував план своєї втечі. Він знав, що габаритний верхній одяг заважатиме блискавично вистрибнути у вікно.

«Єдине, після судового засідання його запитав захисник, чому він одягнутий не як зазвичай, не в теплому одязі. Він був у якійсь кофті. Сказав, що йому так зручніше, саме в такому одязі», - розповіла головуючий суддя Мирослава Омельченко.

Це ще не все. Втікач мав спільників. У прокуратурі підозрюють, що йому допоміг хтось із правоохоронців.

«Попередньо встановлено, що була підпиляна одна з решіток. Прокуратурою міста зареєстровано провадження щодо дій працівників конвойної служби за статтею службова недбалість. Проведено огляд місця події, вилучено службову документацію, що входило в їх обв'язки в разі встановлення зговору між втікачем та працівниками правоохоронного органу», - розповіла речниця прокуратури м. Києва Надія Максимець і додала, що статті буде перекваліфіковано на більш тяжкі.

Залишається питанням, чому поліцейський-конвоїр не застосував зброю. Хоча би для попередження. Тепер його колегам доведеться попітніти, щоб вийти на слід уродженця Молдови. Василь Стрижка, за даними слідчих, орудував в Одеській та Київській областях. Якщо ви побачите цього чоловіка – негайно телефонуйте до поліції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення