Необхідно депортувати всіх мусульман, які живуть за шаріатом, - американський політик

Колишній спікер Палати представників США, що знаходиться в шорт-листі на пост віце-президента у Дональда Трампа, в четвер заявив, що американські мусульмани повинні пройти тест і ті з них, хто є прихильниками шаріату, мають бути депортовані. Кількома годинами пізніше вантажівка, якою керував терорист, в'їхала у натовп людей, які святкували День взяття Бастилії в Ніцці.

Необхідно депортувати всіх мусульман, які живуть за шаріатом, - американський політик

Теракт у Ніцці забрав життя як мінімум 84 людей, поранено більше 150 осіб, декілька десятків з яких знаходяться в критичному стані. Місцеві видання повідомляють про 10 загиблих і 54 постраждалих дітей. Вантажівка, напхана зброєю і гранатами в повній бойовій готовності, проїхала два кілометри «зигзагами», аби задавити більшу кількість людей. Деякі батьки перекидали своїх дітей через огорожі на набережній, намагаючись врятувати їх. Все це відбувалося протягом 30 хвилин.

Наразі відомо, що терористом виявився 31-річний мешканець Ніцци, виходець з Тунісу. За даними Reuters, виконавець теракту фігурував в дрібних кримінальних справах – крадіжки і хуліганство, проте французьким спецслужбам не був знайомий. За даними газети Nice-Matin, ім’я терориста – Мохамед Лахуайедж Бухлель. Водій вантажівки, перш ніж його вбили поліцейські в місії самогубства, кричав «Аллах Акбар».

В інтерв'ю Fox News Гінгріч підкреслив, що західна цивілізація знаходиться в стані війни.

«Ми повинні сумлінно перевірити кожного мусульманина, і якщо він прихильник Шаріату – він повинен бути депортований. Шаріат несумісний із західною цивілізацією», - зазначив політик.

Коментар Гінріча є продовженням ідеї кандидата на пост президента США Дональда Трампа тимчасово заборонити мусульманам в'їзд на територію країни. Навіть губернатор Індіани Майк Пенс, ще один кандидат на пост віце-президента в уряді Трампа, сказав, що це не дуже гарна ідея. Трамп відкликав цю пропозицію в останні тижні. У коментарі Гінріч також сказав, що вітає «сучасних мусульман» - тих, хто не вважає, що держава повинна жити за законами шаріату – і був би щасливий бачити їх своїми сусідами.

«Не може бути компромісів у визначенні того, хто є нашим ворогом. Кожен, хто відвідує сайти, які просувають ІДІЛ або Аль-Каїду, або інші терористичні угруповання і течії, повинен бути визнаний кримінальним злочинцем і відправлений у в'язницю... Якщо ми не можемо знищити їх через Інтернет, ми повинні знищити їх за допомогою кінетичної енергії, використовуючи різні види озброєнь, включаючи дрони. Ми просто повинні вбивати їх», - резюмує Гінгріч.

На питання Fox News про те, що робити, якщо людина, яка їде з країни, яка практикує шаріат, але дійсно хоче почати нове життя, Гінгріч сказав, що необхідно контролювати мечеті:

«Якщо ми не будемо контролювати мечеті, все, що ми робимо в цьому напрямку, стає не більше ніж жартом. Ми уподібнюємося вівцям, які дивуються, чому вовки продовжують нас вбивати. Ці люди не сприймають наш спосіб життя. Вони не сприймають нашу систему цінностей. Вони не сприймають релігійне розмаїття. Вони в принципі проти нашої концепції свободи і вони дуже чесні в цьому неприйнятті. Вони про це відкрито заявляють».

Як це не звучить парадоксально, але на початку квітня у Франції провели репетицію терактів. Навчання відбулися в центрі міста Бордо. За легендою, екстремісти атакували фан-зону на головній площі. Загалом, у навчаннях взяли участь понад півтисячі надзвичайників. Серед них – пожежники, поліцейські, лікарі та військові. Вони відпрацьовували навички, орієнтуючись на досвід кривавих терактів у Парижі. Метою навчань було зробити максимально безпечним футбольний турнір Євро-2016. Але, як бачимо, на святкуванні у Ніцці репетиція терактів не допомогла.

Нагадаємо, що це вже не перший теракт у Франції. Пізно ввечері 13 листопада 2015 року в Парижі сталася серія терактів. Тоді відповідальність за напад взяли на себе терористи «Ісламської держави». Теракти відбулись у шести локаціях. Біля стадіону «Стад де Франс», де відбувався товариський матч між збірними Франції та Німеччини, сталися три вибухи: два здійснили терористи-смертники, ще один привів у дію вибуховий пристрій. Внаслідок цих вибухів загинули 4 людини, 50 поранених. Одночасно з вибухами на стадіоні терористи взяли в заручники відвідувачів в концертному залі Bataclan, де відбувався концерт американського рок-гурту The Eagles of Death Metal. За деякими даними, в залі перебували до 1,5 тисячі осіб. Велику кількість глядачів терористи захопили в заручники, а потім почали розстрілювати всіх без розбору. Крім того, вони підірвали всередині зали кілька гранат. Унаслідок нападу загинуло 112 людей. Після штурму залу Bataclan поліція знищила трьох терористів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення