Ноу-хау: як обікрасти захищену сигналізацією квартиру (відео)

Домушники вигадують все нові методи, аби обкрадати потрібні їм квартири.

Ноу-хау: як обікрасти захищену сигналізацією квартиру (відео)

Виявляється, легко пограбувати можна навіть житло, яке стоїть на сигналізації у службі охорони. Але не всі методи підвладні рядовим бандитам, бо є справи, «гідні» тільки професіоналів. Нещодавно крадії потрапили у дім жертви в спальному районі міста, спустившись з даху будинку. Сталося це на вулиці Драгоманова у столиці.

Мешканці розповідають, що квартири у злощасному під’їзді багатоповерхівки з початку року грабували вже чотири рази. Але останній випадок примусив хвилюватися навіть тих, хто має дуже надійні двері та замки.

У квартиру на горішньому поверсі 14-типоверхового будинку грабіжники потрапили буквально з неба. З даху будівлі «альпіністи» спустилися у квартиру на 13-му поверсі. Близько 6-ої ранку озброєні бандити в масках зненацька вдерлися з балкону і напали на шокованого господаря.

«Чоловіка зв'язали, почали бити. Забрали те, що хотіли: грошові кошти. І втекли. Чоловік, прийшовши до тями, за допомогою сусідів викликав поліцію», - розповіла речниця Дарницького РУ поліції м. Києва Інна Гамалій.

Утекли зловмисники вже традиційним способом – через вхідні двері.

На горищі правоохоронці знайшли зрізаний замок. Суму викраденого та імені постраждалого вони не називають. Він орендує там квартиру, тому сусіди його не знають. Але вони впевнені: той, хто йде грабувати, робить це цілеспрямовано. «До нас, пересічних службовців, він навряд чи прийде», - каже сусідка Світлана.

Не кожна людина, обв'язавшись мотузкою, може спуститися з даху багатоповерхівки. Тому ймовірно, що під час нападу на Драгоманова працювали професіонали.

«Для цього потрібно, щоб людина займалася промисловим альпінізмом. Простий монтажник не може просто спуститися на такому спорядженні. Для цього потрібно пройти навчання, для цього треба практику мати», - пояснює Руслан Гальченко, який вже понад 10 років керує альпіністами в компанії, що займається утепленням фасадів.

У поліції на слід грабіжників-альпіністів поки не вийшли. Громадянам правоохоронці радять бути пильними, адже навіть високий поверх нині не гарантує безпеки. Відтак, іноді й нагорі не завадить ставити грати.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення