Один за одним: на Хмельниччині нашестя педофілів (фото, відео)

У Хмельницьку розгорівся скандал зі знайденою флешкою з відео, де пенсіонер займається сексом з неповнолітніми дівчатами. Флешку передали поліцейським, які спочатку знайшли збочинця, а потім - відпустили.

Один за одним: на Хмельниччині нашестя педофілів (фото, відео)

Знайшов флешку хмельничанин, який відпочивав у кафе. Зі знахідкою він одразу пішов до прокуратури, але у відповідь почув, що йому краще звернутися до поліції. Та за весь час поліцейські збочинця не тільки не знайшли, але і відпустили його „колегу” – шкільного директора, який відсидів свій строк за педофілію.

"На цій флешці було безпосередньо зображено фотографії неповнолітніх дітей, а також було відео з цими дітьми. На одному із записів був відзнятий статевий акт із неповнолітньою дитиною", - розповідає Віктор, який знайшов флешку.

Дітей із неблагополучних сімей 64-річний пенсіонер розбещував щонайменше два роки поспіль. Дівчатам представлялвся "Льоліком" і за кожну зустріч платив їм по 50 гривень.

"З ним мене познайомила сестра. Я поїхала до нього додому, він налив мені вина і я випила. Потім він роздягнув мене, але спершу в нас не було статевого акту, був другого,третього разу", - розповідає жертва педофіла Ліза.

Збочинцем виявися Олег Моцний, який прописаний у Кам’янець-Подільському, але часто буває у Хмельницькому. Саме там його і затримали місцеві поліцейські, але потім відпустили. У розмові з журналістами "Надзвичайних новин" правоохоронці заперечують, що саме вони дали педофілу можливість втекти.

Олег Моцний

На запитання журналістів "Надзвичайних новин" начальник слідчого відділу Хмельницького відділу поліції Олег Алексєєв дав такі відповіді:

"- Даний громадянин затриманий не був, а перевозили його у Кам'янець-Полільський для проведення слідчих дій.

- І де він дівся потім?

- Ще раз вам кажу: він затриманий не був.

- Тоді на підставі чого його перевозили в Кам’янець-Подільський міський відділ?

- Для проведення слідчих дій.

- І де він дівся після цього?

- Ще раз говорю, він затриманий не був.

- То куди ж він подівся? Він же зник з автомобіля.

- Людина мала право пересуватися після його опитування".

Олег Алексєєв

Після втручання журналістів поліцейські все ж таки побачили в діях своїх колег непрофесіоналізм і розпочали службову перевірку. Тепер з'ясовують, хто із правоохоронців відпустив педофіла.

"Наразі порушено дисциплінарне провадження відносно працівників. Будуть оприлюднені результати розслідування і якщо там будуть винні особи, які дійсно причетні до зникнення цієї особи, вони будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності",- каже начальник Хмельницького міського відділу поліції Володимир Калашник.

Тиждень тому "Надзвичайні новини" розповідали про директора школи з села Черепова, яки нещодавно вийшов з-за ґрат саме за педофілію. Його жертви - неповнолітні хлопці. На директорську посаду його влаштували на прохання волонтерів.

"Прийшли наші волонтери і сказали, що це воїн з АТО. Попросили, аби його десь працевлаштувати", - говорить т.в.о. заступника голови Хмельницької облдержадміністрації Валерій Олійник.

Один із учнів школи, в якій працював директор-педофіл, стверджує: він може багато чого розповісти про колишнього директора.

"Я про нього багато що уже знав, але я не буду говорити, бо він робив неприємні речі",- каже учень Іван.

Як тільки директор дізнався, що його діями зацікавилися журналісти "Надзвичайних новин", одразу написав заяву на звільнення і просто зник. Зустрітися зі знімальною групою "Надзвичайних новин" директор-педофіл відмовився, однак поспілкувався з ними телефоном.

"Мене випустили, тому що вважали за потрібне. Випустили, бо була амністія. Мене випустили раніше. Я ж не втік з тюрми. І працювати мені можна. Я не служив в АТО", - сказав колишній директор школи Дмитро Лазебний.

Освітяни ж у свою чергу швидко звільнили педофіла, але до поліції не пішли. А коли знімальна група "Надзвичайних новин" втрутилася і в цю ситуацію, її обікрали. З редакційної машини зник штатив для камери, а щоб група не могла пересуватися - забрали ще й акумулятор і навмисно перерізали всі дроти. Лише після зустрічі з начальником обласної поліції директором-педофілом зацікавилися правоохоронці, а обкрадання журналістів взяли під особливий контроль. Пообіцяли: негайно розберуться з колегами, які так байдуже ставляться до своєї роботи.

"Ми призначимо службове розслідування з приводу того, що ви не змогли зустрітися зі слідчим чи з особою, аби надати інформацію. Ми обов’язково проведемо службове розслідування і винні будуть суворо притягнуті до відповідальності", - запевняє начальник Хмельницького міського відділу поліції Володимир Калашник.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення