Останні новини «п’яного» ДТП із журналістом: винуватець ховається у реанімації

«Звичайне чмо, яке досі живе за «панятіями» 90-х», – так описує водія, ставшого винуватцем гучного ДТП на Київщині, народний депутат України Антон Геращенко. Останні подробиці у розслідуванні аварії, в якій постраждала сім’я фотокореспондента Максима Левіна, читайте у матеріалі.

Останні новини «п’яного» ДТП із журналістом: винуватець ховається у реанімації

Поліція встановила місцезнаходження чиновника «Укрзалізниці», який спровокував ДТП, в якому постраждав фотокореспондент Макс Левін і його сім'я.

«Ми встановили його місцезнаходження, і наші слідчі працюють, скоро вручимо підозру. Ми знаємо, де він знаходиться і найголовніше, там мобілізовані наші співробітники, які спостерігають за процесом. Він у лікарні», - сказала глава Нацполіціі Хатія Деканоїдзе. При цьому Деканоїдзе додала: «Дуже скоро він відповість за це серйозне правопорушення».

Нагадаємо, вчора ввечері, 3 липня, біля міста Боярка (Київська область) сталося ДТП, унаслідок якої постраждала сім'я фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила головред цього видання Соня Кошкіна.

Максим Левін

За її словами, Максим Левін із родиною їхав по дорозі Боярка-Забір'я, коли із зустрічної смуги вилетів автомобіль Audi Q7, що скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста. У салоні автомобіля Левіна, крім нього самого, знаходилися його дружина і двоє дітей.

«Результат – лобове. Машина Макса – в непотріб. У салоні, крім нього самого, були його дружина і двоє малюків. Валя з множинними переломами в лікарні, син Ярема – теж. Стан малого дуже нехороший – забій головного мозку, зараз перевозять з Боярки в дитячу обласну. Валя в свідомості, але стан теж недуже. Макс і ще один малюк цілі», – написала Соня Кошкіна.

Вона стверджує, що водія автомобіля Audi Q7, яке стало причиною ДТП, звуть Іван Федорко. За її словами, за кермом Федорко був нетверезий. Більше того, мав при собі посвідчення помічника голови Ради ветеранів МВС України.

«Відразу після ДТП чмо видзвонило якогось свого корєша, який оперативно під' їхав і намагався переконати поліцію, що за кермом був він, а не цей Іван Петрович. Коли Федорко доставили для огляду (на предмет наявності алкоголю в крові) в лікарню, він звідти просто втік! Точніше – відбили власні охоронці.Силою. Зараз ми його шукаємо», – пише Кошкіна.

Іван Федорко / фото Facebook Антона Геращенко

Згодом Радник голови МВС депутат від Народного Фронту Антон Геращенко повідомив, що всупереч початковим повідомленнями ЗМІ про аварію, Федорко ніколи не мав ніякого відношення ні до поліції, ні до міліції: «П'яної мерзотою виявився начальник відділу вантажоперевезень «Укрзалізниці» Іван Федорко, друг і соратник звільненого рік тому, скандального начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина. В тому числі, на своєму посту, він курує питання подачі вагонів для поставок вугілля з окупованих територій терористичних організацій ДНР/ЛНР, що і є основним джерелом його доходів, судячи з усього».

Наразі по факту ДТП відкрито кримінальне провадження.

Також Геращенко звернувся до Міністра інфраструктури Володимира Омеляна та директора «Укрзалізниці» Войцеха Балчуна з вимогою негайно звільнити Івана Федорко з займаної посади за дії, що перешкоджають слідству. А також провести службову перевірку результатів його роботи на своєму посту.

Підкреслимо, що «Укрзалізниця» зреагувала швидко. Сьогодні на офіційному сайті відомства з’явилось повідомлення про те, що голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун 4 липня 2016 року відсторонив директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка від виконання своїх посадових обов’язків. Також про своє бажання спостерігати справедливе розслідування заявив Володимир Омелян.

«Івана Федорко та його покровителів попереджаю - справу зам'яти, як зазвичай сподіваються в таких випадках, не вийде! Прийдеться відповідати за Законом. Він і його сім'я повинні молитися, щоб дитина і дружина Макса Левіна залишилися живі, після його злодіяння», – резюмує Антон Геращенко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення