Перевірка на «патріотизм»: чому треба швидко відповідати «Героям слава» (відео)

У справі охоронця Яроша нові подробиці.

Перевірка на «патріотизм»: чому треба швидко відповідати «Героям слава» (відео)

Охорона народного депутата Дмитра Яроша напідпитку затіяла дебош, який закінчився стріляниною і бійкою в Кам'янському. Причиною стала претензія до таксиста щодо спілкування російською мовою і відмова відповісти на гасло «Слава Україні». Наразі адвокати заарештованого на два місяці добровольця АТО Михайла Навроцького просять визнати його постраждалим, а самих таксистів зробити підозрюваними.

Цей кривавий інцидент вже встиг обрости міфами та спекуляціями. «Надзвичайним новинам» вперше вдалося поспілкуватися з таксистом, з яким у охоронців Яроша й виник мовний конфлікт.

«Відразу я зрозумів, що люди трошки напідпитку, навіть не трошки, а неабияк, тому що сідали в машину, заштовхуючи один одного. Їх збентежило, що я розмовляю російською. Те, що мене називали сепаратистом, мені не подобалося, я себе таким не вважаю», - розповідає таксист Антон.

Попри образи, Антон принципово мовчав. Але клієнти не заспокоїлися. Провокували та вимагали відповідь на гасло «Слава Україні»: «А ну скажи, що ти нам відповіси на «Слава Україні», на що я їм сказав: «Можна я нічого не буду відповідати?». Вони говорили: давай вези нас до своїх сепаратистів на допити. Я говорю: з чого ви взяли що я - сепаратист, давайте не будемо».

На гасло він так і не відповів. Тоді найагресивніший клієнт взявся дубинкою та пістолетом навчити таксиста. Антону вдалося втекти та покликати на допомогу колег, які миттю приїхали. Коли таксист Вадим побачив, що в товаришів стріляють, кинувся на озброєного чоловіка з битою. У відповідь отримав вогонь на ураження. 50-ти річний Вадим нині у реанімації.

Дружина Вадима, коли дізналася, що в її чоловіка стріляв доброволець АТО, ледь не зомліла. Адже від початку війни була волонтером.

«Я з початку війни допомагала воїнам АТО. Те, що мені сказав Дмитро Ярош, що це люди, які були в АТО. Вони контужені. Люди добрі, заберіть у контужених людей вогнепальну зброю, вони потребують реабілітації, а не бути особистою охороною Яроша і стріляти в людей», - каже дружина постраждалого таксиста Ольга.

І один, і другий - не місцеві. Родом з Івано-Франківщини. У Кам’янському знімали квартиру. Налякані місцеві кажуть - своєрідну перевірку на «патріотизм» сусідам вони влаштовують вже не вперше.

«Страшно, ми в минулому році йшли з чоловіком з магазину. Хлопці сиділи, випивали. Доходимо до них, а вони: «Слава Україні». В мене чоловік погано чує, слава Богу, сказав «Героям слава». Ну вони й нічого нам не зробили», - пригадує місцева жителька Кам'янського Валентина.

Романа Малісевича, який не стріляв, поліція одразу відпустила. Дії стрілка Михайла Навроцького кваліфікують як хуліганство, незважаючи на постраждалого у реанімації. Арештовують всього на два місяці. Вже відомо: пістолет Макарова, з якого охоронець Яроша стріляв у людей, нелегальний.

Нардеп Дмитро Ярош на своїй сторінці в Facebook написав: «Участь у війні – не індульгенція, що звільняє від всіх гріхів. Конкретні інструкції як себе поводити, відзначаючи свій День народження, він мав і їх порушив. За що буде нести заслужене покарання. Тиснути на досудове слідство і суд, кричати про «зраду» і «політичні переслідування добровольців» не буду. Від правоохоронців вимагав і вимагаю людського ставлення до всіх, без виключення, громадян. Юридична і медична допомога Михайлові надається всебічна».

З дня резонансної стрілянини не минає і тижня, як до кам’янського відділу поліції надходить ще одна заява про злочин: тепер постраждалим в ній просять визнати стрілка, а таксистів - підозрюваними.

Чим закінчиться ця справа? Вже цього тижня адвокати оскаржуватимуть арешт стрілка і проситимуть випустити його з СІЗО. Тим часом, сам постраждалий таксист, з якого так старанно ліплять образ сепаратиста, змушений шукати і собі адвоката. А поки просто вірить в обіцянку Дмитра Яроша, що той не впливатиме на слідство, а закон - один для всіх.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення