Підслідні "труханівці" за 86 мільйонів таємно відремонтують у Києві Паркову дорогу

 Наші гроші

КК «Київавтодор» 2 липня за результатами тендеру замовила ПП «Київшляхбуд» першу чергу реконструкції доріг за 86,21 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Підслідні "труханівці" за 86 мільйонів таємно відремонтують у Києві Паркову дорогу

До кінця 2019 року реконструюють Петрівську алею, Паркову дорогу і Дніпровський узвіз на ділянці від алеї Героїв Крут до Дніпровського проїзду довжиною близько 3 км, в тому числі транспортний вузол на перетині Дніпровського узвозу і Дніпровського проїзду.

Замовник не оприлюднив підсумкову відомість ресурсів і кошториси разом із договором, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення. Натомість переможець завантажив кошторисний файл у форматі .imd, який можна відкрити лише за допомогою спеціалізованої програми.

Виконають дорожні роботи та озеленення, влаштують підпірні стіни, освітлення і дощову каналізацію, перекладуть телефонну каналізацію ТОВ «Анте Медіам» (КВЦ «Парковий») і ПАТ «Укртелеком» тощо. Гарантійний строк на бутовий камінь для підпірних стін, гранітний бортовий камінь і металеві оцинковані опори освітлення становить 15 років, на бетонні й залізобетонні бортові камені, металеве бар’єрне огородження, чавунні зливоприймальні решітки і люки, бетонні опорні плити під люки – 10 років, на водопропускні труби – 6 років, покриття з асфальтобетону і плитки – 5 років, на розмітку холодним пластиком – рік.

На заробітну плату піде 3,14 млн грн., тобто 4% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2% – 1,70 млн грн. Ціна угоди на 0,07% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 86,27 млн грн.

Єдиним конкурентом було ПрАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Раніше власником 84% акцій «БШБУ № 50» був громадянин Росії, ім’я котрого SMIDA не розкриває. Але у березні 2015 р. його частка зменшилась до 9,8%. Нині пакет у 74% належить гендиректору фірми Віктору Гавриленку. У 2002-2003 рр. той очолював ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

«Київшляхбуд» входить у групу авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. У лютому фірма подала на торги КП «Київбудреконструкція», пізніше відмінені за рішенням АМКУ, гарантійний лист на підтвердження відповідності одному із кваліфікаційних критеріїв від імені суперника ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Нинішній керівник «Київавтодору» Олександр Густєлєв раніше був помічником екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Пресмана (нині – група «Партія «Відродження»). Пресман в інтерв’ю не приховує дружні стосунки з мером Одеси Трухановим.

Нагадаємо, також НАБУ розслідує можливу розтрату понад 800 млн грн. бюджетних коштів на тендерах Трухановим, посадовцями міськради, «Київшляхбуду», ТОВ «Ростдорстрой» та інших компаній.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення