Підтяжка повік: Чого очікувати від блефаропластики

Блефаропластика — хірургічна процедура, яка використовується для лікування обвислих повік. Під час даної пластичної операції лікар видаляє шкіру і іноді жир, який може викликати провисання області навколо очей.

Підтяжка повік: Чого очікувати від блефаропластики

Кому необхідна блефаропластика?

Хірургія повік в першу чергу потрібна людям, які хочуть здаватися молодше. Обвисання шкіри навколо очей є природною частиною старіння, і потенційний пацієнт може розглянути цю процедуру, якщо починають знаходити такі ефекти дратівливими. Кандидати також вибирають блефаропластику, якщо у них під очима значні мішки або починається опущення брів.

Для деяких людей блефаропластика виходить за рамки косметичних проблем. Трапляється, що зір людини залежить від провисання шкіри. Деякі люди скаржаться, що при погляді вгору огляд блокується обвислій шкірою.

Підготовка

Підготовку до операції на повіках легкою не назвеш. По-перше, знадобиться первинна консультація пластичного хірурга, щоб обговорити всі наявні проблеми і бажані результати. Не зайвим буде запитати хірурга про його кваліфікацію та досвід.

Перш ніж перейти до операції, хірург повинен буде провести кілька тестів, наприклад, на згортання крові і рівень цукру. Також необхідно зробити фото очей, що дозволить правильно вибрати і заздалегідь спланувати тактику операції.

Важливо розповісти своєму хірургу про будь-які ліки, які ви приймаєте:

  • які відпускаються за рецептом ліки
  • безрецептурні засоби
  • трав'яні добавки

Швидше за все, пацієнту буде заборонено приймати все, що збільшує ризик кровотечі, наприклад, ібупрофен, варфарин, аспірин. Також вкрай важливо припинити курити за кілька тижнів до блефаропластики.

Потрібно бути готовим до перших днів після операції, оскільки повіки можуть опухнути до такої міри, що здатність виконувати будь-які звичні дії зменшиться. Потрібно заздалегідь обміркувати виконання домашніх обов'язків (наприклад, приготування їжі) і переконатися, що в будинку є все необхідне і залишати його межі не доведеться.

Процедура

Блефаропластика проводиться амбулаторно. Це означає, що пацієнт може піти додому незабаром після процедури. Загальна анестезія використовується тільки в деяких випадках. В процесі операції, лікарі стежать за показниками ЧСС, артеріального тиску, ступеня насиченості крові киснем. Процедура проводиться в точній відповідності із заздалегідь визначеним планом. Після закінчення блефаропластики, наноситься спеціальна мазь, що дозволяє зменшити неприємне відчуття сухості.

Верхні повіки оперуються першими. Хірург робить невеликий надріз і видаляє зайву шкіру, а іноді і жир. Деякі тканини можуть бути переміщені в інші області навколо очей, перш ніж хірург закриє надріз.

Блефаропластика нижньої повіки зазвичай включає в себе видалення жиру, через який під очима утворюються мішки, а також іноді видалення невеликої кількості шкіри. Розріз може бути на внутрішній стороні повіки або зовні під нижніми віями.

Відновлення

Відновлення після блефаропластики значно коротше у порівнянні з іншими видами пластичних операцій. Відразу після процедури пацієнта направляють в кімнату відновлення, де пізніше перевірять на наявність побічних ефектів, і, якщо не виявиться ніяких ускладнень, можна відправиться додому в той же день.

Дуже важливо після операції на повіках відпочити кілька днів. Може пройти тиждень або два перш, ніж набряки і біль зникнуть. Розмитий зір і чутливість до світла також є можливими короткочасними побічними ефектами, проте, варто повідомити лікаря, якщо ці симптоми тривають довше, ніж день або два.

Також заборонено носити контактні лінзи протягом двох тижнів після операції на повіках. Тому важливо подбати про альтернативу, наприклад, про окуляри.

Не потрібно тримати очі закритими протягом всієї фази відновлення, але лікарі можуть використовувати марлю для захисту прооперованої області. Через кілька днів потрібно знову відвідати хірурга для оцінки ситуації та видалення швів, якщо це необхідно.

Ризики

Всі види хірургії несуть в собі ризики кровотечі або інфекції. Тромби також є рідкісним, але серйозним ризиком.

Інші ризики і ускладнення включають в себе:

  • нечіткий зір
  • ускладнення від надмірного перебування на сонці
  • сухість слизової
  • свербіж в області навколо очей
  • нездатність закрити очі
  • ушкодження м'язів
  • шрами

Важливо заздалегідь поговорити з лікарем про ці ризики. Також необхідно попередьте хірурга про будь-яких ускладненнях в минулому.

Ефективність

Іноді блефаропластика використовується в поєднанні з іншою пов'язаною процедурою для поліпшення результатів — підтяжкою брів або навіть повною підтяжкою обличча.

В ідеалі, операція на повіках — це разова процедура. Однак можуть знадобитися наступні операції, якщо не сподобаються результати або повіки не гояться належним чином.

Прогноз

Блефаропластика в основному використовується для лікування загальних ознак старіння. Якщо ви турбуєтеся про надмірну кількість шкіри або обвисання навколо очей, поговоріть з дерматологом про можливі способи коригування даних недоліків. У деяких випадках операція може не знадобитися.

Якщо Ви все ж зважилися на блефаропластику, варто з усією серйозністю підійди до вибору клініки і хірурга. Багато відомих зірок України часто вдаються до послуг клініки «Ана-Космо», в якій на даний момент діє 50-відсоткова знижка на цю процедуру.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення