Піонтковський про російські бомбардування Сирії: Путін просто е .. нувся

 Гордон

Термінове оголошення війни в Сирії показує, що президент Росії Володимир Путін йде на загострення з американцями, що нічого доброго йому не принесе, переконаний російський історик і публіцист Андрій Піонтковський

Піонтковський про російські бомбардування Сирії: Путін просто е .. нувся

Вимога Москви від Америки негайно звільнити небо Сирії дуже погано гармонує з будь-якими домовленостями. Про це в коментарі виданню "ГОРДОН" заявив російський політолог Андрій Піонтковський.

"Путін не задоволений результатами своєї поїздки - угода по Україні не відбулася, а Обама зайняв досить жорстку позицію. А сьогоднішнє термінове оголошення війни в Сирії показує, що Путін в роздратуванні йде на загострення з американцями , що нічого доброго йому не принесе ", - сказав експерт.

Він нагадав, що сам Путін говорив американцям, що не можна перемогти ІДІЛ тільки лише зусиллями однієї авіації без наземної операції. "Останні два дні Путін каже російському суспільству, що ніякої операції. А які у нього літаки ?! В американців сотні літаків і в Середземному морі і в Індійському океані. Так що ніякого внеску в боротьбу з ІДІЛ-ом немає. Він влазить до Сирії з єдиним завданням - захищати Асада та потримати у владі ", - переконаний політолог.

Піонтковський зазначив, що він не вірить у глобальний військовий конфлікт. "Путін довго може випробовувати терпіння американців і знущатися над нещасним Обамою, але у них маса козирів економічного характеру. Та й санкції економічні не починалися проти Росії. США можуть в будь-який момент заморозити рахунки всієї вищої політичної еліти Росії, та й всі активи. Я не розумію чому Путін лізе на рожен і згадую слова вбитого ним Бориса Нємцова, які він сказав за день до своєї смерті українським ЗМІ: "Путін просто е ... нулся". Це і в мене єдине пояснення ", - уклав історик.

30 вересня по прохання сирійського президента Башара Асада Кремль звернувся до Ради Федерації за дозволом вести військові дії на території інших держав і отримав цей дозвіл. У цей же день CNN з посиланням на джерело повідомило, що російська авіація завдала першого після сьогоднішнього рішення Ради Федерації РФ авіаудар по бойовиках ІДІЛ в Сирії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення