Обвал школи у Василькові: чому замість тріщини у стіні ремонтували спортзал (відео)

На ремонт васильківської школи, стіна якої обвалилася тиждень тому, було виділено майже півмільйона гривень. При цьому виділені кошти на ремонт тріщини, яка щороку збільшувалася, не пішли. Натомість дирекція школи закупила нові меблі та відремонтувала спортзал.

Обвал школи у Василькові: чому замість тріщини у стіні ремонтували спортзал (відео)

Виникнення тріщини у стіні васильківської школи місцевих мешканців не дивує. Люди кажуть: велика шпарина збільшувалася щороку, тож не помітити її було неможливо. А комісія, яка перевіряла стан школи, підписала паспорт готовності закладу до навчального року.

«Ця тріщина дуже давно. До мене щороку приїжджає дочка з Німеччини і вона помітила, що ця тріщина збільшувалася»,- каже одна із місцевих мешканок.

Не дивуються люди й обвалу шкільної стіни, адже за їхніми словами, ще у 1965 році, коли навчальний заклад будувався, прораб розпродував мішки з цементом. Тож будівельний розчин робили зі звичайного піску.«Я кажу своєму сусідові: от ми крали, то тепер стіна і обвалилась. А він мені зізнався, що теж крав. Розповідав, що приходив увечері до сторожа, давав йомупляшку горілки і бравусе, що йому треба»,- каже один із місцевих мешканців.

Яскравим прикладом, який підтверджує слова людей, є цеглина зі стіни, що впала. На ній добре видно, що будівельний розчин робили із піску. Це підтверджують і місцеві мешканці.«Тоді все будували із піску, лише трохи додавали цементу для вигляду»,-каже один із мешканців Василькова.

На ремонт цієї школи тільки цьогоріч було виділено 400 тисяч гривень. За словами директора, на ці кошти в школі замінили підлогу, придбали нові меблі, зробили ремонт у спортзалі.«Ми капітально відремонтували спортивний зал, замінили підлогу, придбали три комплекта нових меблів і ще ми виділили 20 тисяч на замовлення матів успортзал»,- говорить директор Васильківської школи Леонід Гарулько.

За словами батьків учнів, керівництво школи часто з них збирало кошти на дрібні потреби школи.«Збирали по 100-150 гривень, а тоді нам директор звітував про виконані роботи: поставили нові вікна або десь щось забетонували»,- розповідає мама одного з учнів.

У Василькові до першого вересня оновили і дитячий садок «Сонечко». На косметичний ремонт у його чотирьох групах було виділено мільйон гривень. За ці кошти поклеїли нові шпалери, поставили нові меблі, постелили новий леноліум і килим. В інших групах робити ремонт довелося батькам за власні кошти. Хоч цей садочок і молодший за васильківську школу, його зовнішній вигляд не кращий. Тепер міський голова побоюється, що і садочок може теж обвалитися.

«- Чи не боїтеся, що садочок може теж завалитися? - Після цього випадку я за все боюся»,- сказав журналістам «Надзвичайних новин» мер Василькова Володимир Сабадаж.

Володимир Сабадаж

Натомість васильківську школу влада міста обіцяє знести. Про те, де навчатимуться діти, збираються радитися з батьками.Нагадаємо, 11 жовтня у місті Васильків, що на Київщині, обвалилася стіна та три поверхи навчального закладу. Як повідомляли в ДСНС, внаслідок обвалу постраждав 12-річний хлопчик, отримавши забій плеча.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення