Поліцейські побили свідка їхнього свавілля (відео)

Патрульні їхали слідом за водієм, який, на їхню думку, був п’яний. Однак замість водія вони почали перевіряти пасажира. Це побачив чоловік, який прийшов набрати води. Після зауваження поліцейські почали бити свідка.

Поліцейські побили свідка їхнього свавілля (відео)

Чоловік того дня прийшов до джерела в гаражному кооперативі набрати води. А в результаті на нього напав поліцейський і почав бити.

«Він мене ударив за шию, схопив за руку і повалив біля цього гаража», - каже постраждалий Володимир.

Постраждалий Володимир Пономаренко

Патрульні приїхали в гаражний кооператив слідом за водієм, який, як їм здалося, сів за кермо напідпитку. Як стверджує Володимир, замість кермувальника вони протягнули алкотестер п'яному пасажирові. Тоді чоловік і вирішив заступитися, а поліцейським це дуже не сподобалося.

«Жуючи нахально жувальну гумку, даний поліцейський підійшов, штовхнув мене торсом і з питанням: «Ти хто?». Я тоді почав обурюватися, що це за свавілля, витягнув мобільний телефон і сказав, що я буду це фіксувати на відео», - розповідає постраждалий.

На відео з камер спостереження видно, як поліцейський намагається вихопити у Володимира телефон і притискає його до гаражів.

Коли чоловік ховає мобільник за пазухою, підходить ще один коп, і Володимира скручують вже двоє патрульних.

«Тут мене він за ноги ззаду смикнув і я впав. Повалили мене і почали душити. Тут камінець червоного кольору був, цегла. Я впав на нього, розбив внутрішню порожнину рота», - каже постраждалий Володимир.

Патрульні таки відібрали телефон у чоловіка та видалили відео. Однак не врахували, що всі їхні дії фіксує камера спостереження. Отримавши докази свавілля, Володимир пішов до Нацполіції, де з'ясували всіх учасників інциденту, але не знайшли у їхніх діях нічого протизаконного. У прокуратурі Києва, переглянувши відео, слідчі дійшли висновку, що патрульні таки порушили закон.

«На даний час за цим фактом прокуратурою Києва порушено кримінальне провадження. За частиною другою, стаття 365 - це перевищення влади або службових повноважень, і розпочато досудове розслідування», - повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Днями Володимира мають запросити до прокуратури, аби чоловік дав свідчення у якості постраждалого. У столичному Управлінні патрульної поліції коментувати скандальне відео не схотіли, лише повідомили, що триває службове розслідування, на час якого патрульних, що побили чоловіка, та їхнього командира усунули від роботи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення