Працівниця Мін’юсту вимагала 200 тисяч грн щомісяця за незакриття реєстраційного підприємства

 Наші гроші

​Працівниця Мін’юсту вимагала від представника КП "Реєстраційно-інвентаризаційна служба" Опішнянської територіальної громади 200 тис. грн щомісяця “за невжиття заходів Мін’юстом до скасування акредитації вказаному комунальному підприємстві”. Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду Києва за 13 липня 2018 року.

Працівниця Мін’юсту вимагала 200 тисяч грн щомісяця за незакриття реєстраційного підприємства

У документі вказана посада вимагачки хабаря – заступник начальника управління-начвідділу акредитації та моніторингу суб’єктів держреєстрації Управління акредитації, контролю та моніторингу суб’єктів держреєстрації Департаменту держреєстрації та нотаріату Мін’юсту. За даними сайту Міністерства юстиції, посаду, про яку йдеться займала Тетяна Даценко.

Даценко була заступником Аліси Оскірко – начуправління акредитації, котролю та моніторингу суб’єктів держреєстрації. Їх обох 4 липня 2018 року піймали на хабарі в 200 тис. грн. Заяву на працівників Мін’юсту написав 25 травня 2018 року представник КП "Реєстраційно-інвентаризаційна служба". Це сталось після того, як керівнику КП “Реєстраційно-інвентаризаційна служба” Опішнянської територіальної громади Сергію Котляревському 5 травня 2018 року міністерство на 4 місяці заблокувало доступ Держреєстру речових прав на нерухоме майно.

Провадження №42017000000003113, в рамках якого взяли Оскірко та Даценко, відкрили ще 30 вересня 2017 року за ч. 3. ст 365-2 ККУ (“Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги”) та ч.3 і 4 ст.368 ККУ (“Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”). За матеріалами слідства, в Оскірко виник умисел систематично отримувати хабарі, вона залучила до цього Даценко. Гроші отримувала Даценко, але частину суми виявили дома в Оскірко під час обшуку.

Також в рамках цього провадження досліджуються робота реєстраторів, які, можливо, безпідставно перереєстрували корпоративні права групи компаній та права власності на нерухоме майно. Зокрема, йдеться про 13,5 тис. кв. м. нежилих приміщень на вулиці Червоноткацькій, 46 у Києві. Право власності на них отримували то ПАТ БГ "БАНК", то ПП “Селтік”. Як стверджують слідчі, 12 лютого 2018 року державний реєстратор Київської філії комунального підприємства "Реєстрація нерухомості та бізнесу" за відсутності законних підстав зареєструвала право власності на нерухоме майно за ПАТ БГ "БАНК".

Як раніше повідомлялося раніше, КП “Реєстрація нерухомості та бізнесу” фігурує у низці кримінальних проваджень та знаходиться в офісі поруч із Комісією з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (скорочено – антирейдерська комісія). Аліса Оскірко до того, як її взяли на хабарі, була заступником голови антирейдерської комісії. Очолює комісію Віталій Гайдук – директор Департаменту державної реєстрації та нотаріату. Цей департамент підпорядкований державному секретарю міністерства, яким зараз є Ганна Буянджи.

У 2009-2013 роках вона працювала начальником відділу корпоративного управління ЗАТ “Адвокатська компанія МЛГруп”, співзасновником якої раніше був міністр юстиції Павло Петренко. Координує роботу департаменту замміністра юстиції Олена Сукманова. До призначення у міністерство вона працювала в юрфірмі “Integritis”, старшим партнером цієї фірми є Руслан Бернацький – чоловік першого заступника міністра юстиції Наталії Бернацької.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення