Прокурори заради забави ледь не забили насмерть в барі студента (відео)

​На Черкащині мажори-прокурори підшукують жертв у сільських барах, гамселять ногами на очах офіціантів і вибивають щелепи просто під барну стійку. Нападники переслідують побитих аж до лікарень і поліцейських відділків. Родичі жертв звинувачують у звірствах прокурорів: місцевих і навіть з самої Генеральної прокуратури. У ГПУ все спростовують.

Прокурори заради забави ледь не забили насмерть в барі студента (відео)

«Сьогодні тут закрито. Тут працює в п’ятницю і суботу. Били мене безпосередньо всередині. Мені просто пощастило, що мене били не за межами того бару. Могли б забити взагалі насмерть», - розповідає постраждалий Владислав Тригуб.

Владиславу – 22 роки. Він навчається в одному зі столичних вузів. На вихідних хлопець був у рідному місті Шпола, що на Черкащині. Ввечері зайшов у місцевий бар. Каже, пив пиво і нікого не чіпав. Аж раптом біля барної стійки до нього підійшов нетверезий незнайомець і почав провокувати на конфлікт.

«Він штовхнув мене, я вирішив ніби відштовхнути його. Почалася бійка. Підлетіли його два більших друга. Ще таких крупніші за мене. Повалили на землю і почали прямо перед барною стійкою, не виходили ні з бару, нічого… Прямо били ногами по голові», - розповідає Владислав.

Хлопця товкли ногами до втрати свідомості. Щойно прийшов до тями – продовжили розправу. Усе це на очах у працівників бару і десятка відвідувачів. Однак ніхто не насмілився втрутитися. Більше того – ніхто навіть не викликав поліцію і швидку.

«Був знакомий там і казав, що били його втрьох. Одливали. Він непритомнів. Одливали і далі продовжували бити», - розповів місцевий житель Юрій Удовик.

Влад і сам не пам’ятає, як йому вдалося вирватися від агресивних чоловіків. З бару закривавлений хлопець утік додому. Матір постраждалого Людмила Мусієнко пригадує, як її син ледь йшов додому: весь повністю побитий, весь у крові.

«Дивом дістався додому до батьків, з трудом пояснив ситуацію, що трапилося. Бо щелепа була вибита. Ледь у руках тримав її», - розповів постраждалий.

Разом із батьками поїхали на місце, щоб по гарячих слідах знайти бодай якихось свідків. А зустріли ту ж саму банду.

Матір постраждалого розповіла, що підійшла до кривдників і запитала, чи не євони свідками бійки, що нещодавно сталася: «Ви не бачили хто, що? Хто кого бив? Тут один такого невеликого росту, риженький на вигляд, як ми тоді вияснили, це був Куліш Руслан, виходить від хлопців до мене таким буром каже: а що таке? Каже: це я його побив».

Поки постраждалий із батьком були біля машини, ці самі чоловіки з лайкою і ледь не з кулаками накинулися і на матір.

«І зразу ця вся компанія повертається і починають штурхати мене, тягнути за руки. Ось у мене тут синець вже трохи зійшов.

Вони почали мотлошити мене. Цей Куліш Руслан каже до мене: виходь до мене битися один на один», - розповідає Людмила Мусієнко.

Сам Владислав Тригуб пояснює: швидку чи поліцію взагалі ніхто не викликав: «І навіть коли я з батьками вже повернувся туди. На прохання мами, щоб викликали поліцію ніхто… барменша нічого не зробила. Ні офіціант, ніхто. Ми їх просили».Не дочекавшись сторонньої допомоги, Владислав із батьками поїхали у поліцію. Нетвереза компанія переслідувала їх аж до самого райвідділу. А звідти – до лікарні. Чоловіки погрожували розправитися з усією сім’єю. «Вони під’їхали на двох машинах, вони нам погрожували. Казали, що в реанімації будемо ми всі лежати. Штовхали. Ви зрозумійте: там не було з ким балакати. Агресивні, очі якісь такі на викоті. Незрозуміло. Від одного я точно чула запах алкоголя», - розповідає матір постраждалого.Владислав більше тижня пролежав у Черкасах у щелепно-лицьовій хірургії. Зараз продовжуватиме лікування у рідному місті.

Однак навіть після звернення до правоохоронців, спокою сім’я не має. Як вдалося з’ясувати, серед нападників у барі був один діючий і ще один колишній працівник прокуратури. Це, на думку постраждалого, і пояснює таку зухвалу поведінку чоловіків.

«Я ж їх не знав до цього. Потім, як ми розпочали дізнаватися про це все, про цих особистостей… Один колишній прокурор, а інший зараз працює в Генпрокуратурі в Києві. Тобто вони не боялися ні свідків, ні людей, нічого», - каже постраждалий.

Зараз сім’я намагається знайти очевидців тих нічних подій. Однак усі, як один, бояться говорити правду.

На момент приїзду в Шполу знімальної групи «Надзвичайних новин» жодного з фігурантів бійки в місті не виявилося. Рідні обдзвонили чи не всіх учасників, однак свою причетність ті заперечують.

Між нападником і матір’ю постраждалого телефоном вдалося зафіксувати наступний діалог: «Свідки були! – Свідки мені ваші до одного місця. Я нікого ні за які бари не брав. Це моє мнєніє. Я тобі ще раз кажу. – Рома, знаєш шо, ти тягав і мене за барки в больниці. – Ну і шо? – Ну, як це ну і шо? – Було таке? – Послухай сюда! Я твого сина пальцем не трогав».

У поліції кажуть, що отримали дві зустрічні заяви. Виявляється, один із чоловіків – Руслан Куліш – насмілився визнати свою участь у бійці.

«В той день, коли виникла ця ситуація, обидва звернулися з відповідними заявами. За ними були відкриті кримінальні провадження, зараз проводяться слідчі дії», - повідомив речник поліції Черкащини Дмитро Грищенко.

У районному відділі поліції знімальна група зустріла матір Руслана Куліша. Того самого, який написав зустрічну заяву. Жінка захищає сина і переконує, що Владислав спровокував його своїм… жестом.

«Він заходить в «Лотос» і йому показують якісь там жести пальцями. Які жести – я людина в 56 років не знаю, шо це за жести. Но слова мого сина: Лучше б він мене тарахнув, ніж він мене послав такими жестами. Лучше б було вийти один на один, а не всією толпою забивати одного!», - каже матір одного з учасників бійки Раїса Куліш.

Побачити самого Руслана журналістам не вдалося. Як з’ясувалося, декілька днів тому він покинув країну. За словами його матері, він зараз знаходиться в Індії: «Він не втік. Йому віза була відкрита, є копії документів».

Батьки Владислава все ж сподіваються на справедливе розслідування. Та головне – просять підтримки у місцевих жителів, які були свідками побиття їхнього сина. Щоб вони не боялися розповісти правду. Бо невідомо, хто може стати наступними жертвами мажорів-прокурорів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення