Путіна потрібно зупинити раз і назавжди

 Новое Время

Поки Захід не схаменеться і не почне діяти, російський президент буде робити, що забажає.

Путіна потрібно зупинити раз і назавжди

Росія, дуже добре усвідомивши, що в питаннях єдності на Заході є серйозні проблеми, а в питаннях прийняття швидких рішень проблем ще більше, вміло і традиційно для неї проводить свою політику. Про це розповів український дипломат, міністр закордонних справ України у 2007-2009 роках, Володимир Огризко.

На відміну від Заходу, у Росії, незважаючи на те, що вона є агресором, є стратегічна ініціатива. І цю ініціативу вона втрачати не збирається. Події в Сирії – черговий тому доказ. Росія створює подію, факт, на який Захід, незалежно від своїх бажань, змушений реагувати. І це стосується не тільки Заходу. Сьогодні перед необхідністю реагувати на дії Росії, а не створювати власний порядок денний, поставлені також країни Близького Сходу.

Міжнародним організаціям і структурам теж доводиться думати, як відповідати і що робити. Таким чином, Росія формує порядок денний так, як вважає за потрібне. Чому це відбувається? Тому що світ дозволяє їй створювати цей порядок денний. Наприклад, у Нью-Йорку поговорили, поспілкувалися, і вже через два дні Росія зробила прямо протилежне тому, про що домовлялася з Заходом.

У РФ, незважаючи на те, що вона є агресором, є стратегічна ініціатива Щоб зупинити дії агресора в зародку, реакція на такі демарші повинна бути негайною і жорсткою. Є така реакція з боку Заходу? Очевидно, що ні. А, значить, Путін продовжить робити все, що забажає, з однієї простої причини: він не несе за свої дії ніякої відповідальності. І до тих пір, поки Захід не схаменеться і не почне реально реагувати на події, поки він не зважиться раз і назавжди поставити країну-агресора на місце, ситуація в Сирії (і не тільки в Сирії) буде залишатися абсолютно неконтрольованою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення