Риба із ботулізмом – браконьєрська та перероблена у кустарних умовах (відео)

На Полтавщині СБУшники разом із поліцейськими викрили потужну мережу браконьєрських бригад, які виловлювали та переробляли рибу в промислових масштабах. Кажуть, саме їхня продукція стала причиною багатьох отруєнь, зокрема – смертельного ботулізму. А прикривали злочинну схему – чиновники.

Риба із ботулізмом – браконьєрська та перероблена у кустарних умовах (відео)

Місто Градизьк на Полтавщині – якраз на роздоріжжі: між Дніпром, Кременчуком та Києвом. Воно здавна славиться своїм рибним базаром. Рибу тут продають просто десятками тон. На ринок її постачають переважно браконьєри. Продукцію переробляють у кустарних умовах: у будинках, сараях, гаражах, чи просто – на вулиці. Про санітарію навіть не йдеться. А для смаку та запаху – набір спеціальних хімічних та харчових добавок, шкідливих для організму. Таку сумнівну продукцію реалізовували роздрібним торгівцям, а ті вже продавали споживачам.

«Правоохоронцями вилучено близько 500 риболовецьких сіток, а також грошові кошти, здобуті злочинним шляхом в результаті вилову та реалізації риби в період нересту на суму 3 мільйони 285 тисяч гривень», - розповів помічник начальника УСБУ України в Полтавській області Олексій Скрильник.

Фахівці попереджують: вживання такої риби може закінчитися навіть смертю. Лише минулого тижня на Полтавщині від риби на ботулізм захворіли двоє людей. Щомісячний обіг такої продукції може сягати десятків мільйонів гривень. А так як рибу розсилають по всій Україні, то жертвою може стати будь-хто.

За словами Олексія Скрильника, відпрацьовуючи ланцюг постачання, оперативники припинили функціонування ряду підпільних рибних цехів в місті Градизьк в Полтавській області.

Лише під час цього рейду виявили близько десятка підпільних переробних цехів, вилучили понад півтисячі браконєрських сіток для вилову та понад 30 тон готової риби. Правоохоронці переконані: у злочинному бізнесі не обійшлося без сприяння чиновників: ті не могли не знати, що коїться просто під носом. Слідство триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення